Skip to main content

6 tips til at holde madpakken bakteriefri

{snippet modul199}
 
{module 187}

Vi er som forbrugere efterhånden desværre alt for ofte udsat for fødevareskandaler herhjemme. Et er, at myndighederne måske sover i timen, men vi kan også selv gøre en indsats for at undgå skadelige bakterier.

Der er uvist, hvor mange herhjemme, der hvert år rammes af en fødevareforgiftning, men der er ingen tvivl om, at problemet er kommet for at blive.

I USA ved man, at hver sjette amerikaner bliver ramt hvert år. Her har den største synder vist sig at være de madpakker, folk tager med på arbejde uanset, om de har maden i en pose eller en madkasse. Derfor er de amerikanske sundhedsmyndigheder kommer med følgende tips til bedre hygiejne og dermed færre skadelige bakterier.

6 tips til færre bakterier

  1. Hvis du har kød, æg, yoghurt eller andre letfordærvelige fødevarer med til din frokost, så brug mindst to fryseelementer. Skadelige bakterier vokser hurtigt mellem 5 og 60 grader C.
  2. I stedet for køleelementer kan du nedfryse juicebrikker natten over og bruge mindst én som fryseelement. De frosne juicebrikker vil være tøet op ved frokosttid.
  3. Hvis der er et køleskab på din arbejdsplads, så læg din madpakke derind, indtil du skal have den. Fjern låget eller åbn posen, så den kolde luft kan cirkulere bedre.
  4. Brug en isoleret madpakkepose i stedet for en papirspose eller plasticpose. Letfordærvelige fødevarer bliver hurtigere fordærvede i papirs- og plasticposer.
  5. Hvis du foretrækker varm mad som f.eks. suppe til frokost, så brug en isoleret beholder. Sørg for at beholderen forbliver tæt lukket indtil frokosttid.
  6. Smid alle madrester og brugt emballage som papirs- og plasticposer ud, når du har spist.