Undgå madforgiftning på julerejsen

 

Uanset om du skal til Gedser, Skagen eller varmere himmelstrøg i juleferien, så bør du tage dine forholdsregler mod madforgiftning.

Det kan være rigtig hyggeligt at have sin egen mad med på ferierejsen, og det er også billigere og ofte også bedre end det, du køber undervejs.

Men derfor må du alligevel ikke gå på kompromis med hygiejnen, så du risikerer en madforgiftning, der kan spolere hele ferien.

Fif til rejsen

  • Før du spiser eller tilbereder mad, så vask hænderne med sæbe og varmt vand i mindst 20 sekunder.
  • Medbring hånddesinfektion eller vådservietter, hvis du ikke kommer i nærheden af vand og sæbe.
  • Pak letfordærvelige fødevarer i en køletaske med is. Sørg for, at temperaturen af dine medbragte fødevarer forbliver under 5 grader.
  • Frys en lille juiceboks, som du kan nyde undervejs. Opbevar den i en blød kølepose, så den kan holde de andre fødevarer kolde.
  • Tag  ikke-fordærvelige fødevarer som snacks, kiks,  tørrede og hele frugter, popkorn og rosiner med på turen.
  • Smid eventuelle letfordærvelige fødevarer ud, hvis du ikke har mulighed for at køle dem og ikke spiser dem inden for to timer efter, at du har taget dem fra køleskabet.
Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?