Birgitte Buh-Olsen nyder igen sommeren efter at hun er begyndt på allergimedicin.

Allergimedicinen har givet mig sommeren tilbage

 

Birgittes liv kan deles op i før og efter. Nemlig før og efter hun kom i behandling for sin græsallergi.

”Alting har forandret sig. Det er fantastisk,” siger hun med stor entusiasme i stemmen.

Det hele begyndte i 2006 sommeren efter Birgitte Buch-Olsen havde født sit første barn, Rasmus, om vinteren og troede, hun skulle nyde sin barselsorlov uden døre.

”Det kom fra den ene dag til den anden. Jeg havde det elendigt, det kløede i ganen, øjnene løb i vand, jeg nøs…. Jeg kunne ikke være nogen steder, jeg sov dårligt, og bare at hænge mit vasketøj udenfor var umuligt,” mindes hun den første sommer med allergien.

”Og sådan fortsatte det i 2007, 2008 og 2009 derudaf. Jeg tog alt muligt medicin, som ikke hjalp. I stedet blev jeg bare træt. Antihistamin, øjendråber og næsedråber hjalp mig ikke. Mit liv var bare ikke sjovt og jeg kunne slet ikke glæde mig til den varme tid, som jeg jo tidligere havde gjort,” fortæller hun.

”Jeg frygtede foråret, jeg havde det hæsligt og kunne slet ikke se fremad. Og jeg var enormt begrænset. Jeg kunne intet udenfor med mit barn, kunne ikke sove med åbne vinduer og måtte bare holde mig inden døre,” siger Birgitte, der i 2008 fik datteren Anna.

Ingen begrænsninger

Birgitte Buch-Olsen hørte fra nogle venner om muligheden for at blive vaccineret mod allergi, og da hun opsøgte en allergiklinik, fik hun at vide, at hun kunne få behandling i tabletform.

”Man talte i vennekredsen om de der vaccinationer, og jeg var helt indstillet på at begynde sådan en behandling,” siger Birgitte.

Men hun tog med tak imod muligheden for at få behandlingen som tabletter.

Læs også: Drops og tabletter effektive mod allergi

”Det syntes jeg, var rigtig smart. Så var jeg fri for at skulle gå til lægen for at blive vaccineret. Jeg kunne bare klare behandlingen selv, og er jo helt uafhængig,” siger Birgitte Buch-Olsen.

I dag er hendes liv helt forandret og velfungerende som før hun blev ramt af allergi. Hun har ingen begrænsninger og glæder sig til den lyse tid ligesom så mange andre. Til oktober har Birgitte taget tabletterne i to år.

Læs også: 6 allergitips til træning i pollesæsonen

”Den første sommer efter jeg var gået i gang med behandlingen, var jeg lige ved at gå bagover af effekten. Det er bare helt utroligt for mig. Nu kan jeg holde ud at være til igen, jeg kan sidde i græsset med min datter, jeg kan bare åbne vinduerne og jeg kan hænge vasketøjet udenfor. Ja, jeg mærker intet til min allergi. Og jeg har sagt til alle, jeg kender, at de bare skal gøre det,” siger hun.

Læs også: Allergimedicinen har givet mig sommeren tilbage

Efter at have oplevet de begrænsninger, der ligger i at have allergi, og derefter at være behandlet for lidelsen, ærgrer det Birgitte rigtig meget, at så mange danskere går ubehandlet rundt.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?