Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
5 minutes reading time (1019 words)

10 grunde til at du ikke når din naturlige vægt

10 grunde til at du ikke når din naturlige vægt

Har du prøvet ”alt” for at tabe dig og holde din naturlige vægt? Og er der intet, der virker? Har du kæmpet i årevis og kørt op og ned på vægtskalaen? Og er du dødtræt af at bakse med vægten?

{snippet start}

Jeg ved præcist hvordan du har det. For jeg har mødt mange som dig. Kvinder, der ihærdigt har fulgt en lang række gode råd, der lovede vægttab. Og du sidder stadig med problemet og nu vil du ha’ noget, der virker. Også på længere sigt. Du er klar.

Du ved alt om, hvordan du skal leve, for at komme ned i vægt. Og du kan ikke helt forstå, hvorfor du ikke bare gør det, når du nu ved, hvad der er bedst for dig. Men måske har du fokuseret for meget på mad og motion. Og ikke nok på, hvordan dine tanker og følelser påvirker dig til at spise ekstra i særlige situationer. Vi er jo mennesker. Ikke robotter. Og vi bliver alle sammen påvirket af verden omkring os – men især af hvad vi tænker om det hele.

Når først posen er lukket op, kan det være svært at stoppe igen. Når du har fået det første glas vin, er der nemt at skænke endnu et glas. Munden vil altid gerne have mere af det, der smager godt. Sådan er det ikke kun for dig. Det gælder for os alle. Det, der gør forskellen, er, om du tænker, at det er umuligt – eller om der er en løsning for dig.

Du kan godt komme til at styre det meget mere selv. Her får du min liste med 10 punkter, der kan holde dig tilbage. Eller 10 punkter, der kan sætte skub i din vej til naturlig vægt. Check ud, hvad der gælder for dig, og hvad du har lyst til at gå videre med. 

1.  Du mangler viden

Hvad har du brug for at vide, for at komme ned i vægt og blive der? Vil du lære det, der er nødvendigt? Ved du, hvad madens sammensætning betyder for kroppen? Er du 100 pct. afklaret med dit forhold til mad? Ved du, hvordan du kommer i endnu bedre kontakt med din krop, så den kan være med til at træffe beslutningerne? Og ved du, hvordan tankerne påvirker din lyst til mad?

2.  Dine evner rækker ikke til opgaven

Hvad kan du ikke, som du skal kunne for at komme ned i vægt? Kan du lave mad? Kan du li’ det? Kan du mærke din krop? Kan du reagere på kroppens signaler? Kan du gi’ dig selv omsorg? Ved du, hvordan du motiverer dig selv? Hvilke evner har du brug for at træne?

3.  Du tror ikke du kan

Det her punkt er interessant. Hvilke tanker holder dig tilbage?Tænker du, at du altid skal blive ved med at kæmpe med vægten? For det betyder, at du spiser mere end hvis du tænker at: ”Selvfølgelig kan jeg blive naturligt slank. Hvis andre kan, kan jeg også”. Dette punkt giver masser af muligheder for gode forandringer. Hver gang du tænker en tanke, du ikke bryder dig om, kan du ændre den. Det betyder nærmest alt.

4.  Du har ikke energi nok

Er din fysiske tilstand ikke god nok til opgaven?Ja, der skal bruges energi på forandringer. Hvad er det, du skal gøre, som du synes er svært at overkomme? Hvad kan du lade være med at gøre? Har du tænkt på, at du får mere energi, hvis det hele kører som det skal? At det er problemerne, der tager allermest energi?

5.  Der er nogen, der forhindrer dig eller gør det svært for dig

Hvem vil ikke ha’ at du skal blive slank? Vil din mand føle sig utryg? Vil han have grund til det? Hvem vil være utilpas, når du bliver slank? Slankere end dem? Vil din familie føle sig forrådt? Vil dine veninder? Vil du bryde et tabu blandt kollegerne, når du siger nej tak til fredagskage? Vil du føle dig udenfor? Hvem påvirker dig, så du kommer til at spise alt for meget?

6.  Det kniber med motivationen

Så prøv lige at forestille dig, hvordan du ser ud og hvordan du har det, når du er blevet naturligt slank. Du har klaret opgaven og du blev ikke spor udmattet af det. Tværtimod fik du mere energi og mere glæde i dit liv. Se også for dig, hvordan det påvirker dig når du er blevet gammel. Se en slank og tilfreds udgave af dig langt ude i fremtiden. Væn dig til at have disse forestillinger med dig. Det er din største motivation. 

7.  Du vil i virkeligheden ikke være slank

Hånden på hjertet. Vil du være slank? Eller vil du hellere ha’ ro til at spise mere end kroppen kan forbrænde? Vil du allerhelst hygge og nyde i stor stil? Er hygge vigtigere end din sundhed? Har du det bedst med at lade tilfældigheder og dine følelser bestemme?

8.  Du har ikke den tid, det kræver

Hvor lang tid skal du egentlig bruge? Du bruger alligevel masser af tid til at tænke på dit problem. Hvad om du brugte den samme tid til at løse problemet? Du skal ikke gøre mere – men blot noget andet. Det skal bare sættes lidt i system.

9.  Du mangler penge

Hvor mange penge skal du rent faktisk bruge for at blive slank? Hvad koster det, du er nødt til at købe? Hvad har du lyst til at undvære for at få det? Kan du ændre noget i budgettet? Kan du tjene ekstra, så der er nok? Er der noget, du kan sælge for at få råd? 

10.  Du er ikke helt tryg ved at blive slank

Føler du dig mest tryg med lidt polstring? Bryder du dig ikke om forandringer? Skræmmer det dig at tænke på dig selv som slank? Hvad vil blive svært? Hvad tror du, at du skal leve op til? Vil det være i orden at lade dit lys skinne som det faktisk er meningen? Det kunne være et interessant problem at løse.

{snippet pagead}

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sådan påvirker følelserne din træning
Drop vanetænkning og kedsomhed

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image