Maria Felding

Maria er klinisk diætist og skriver om din mad og om hvordan den påvirker din krop.
4 minutes reading time (846 words)

Alvorlige risici ved low carb bølgen

Alvorlige risici ved low carb bølgen

Low carb er efterhånden blevet et hverdagsudtryk, hvilket vel må forventes, når op mod hver 10. dansker har prøvet diæten. Men hvad går den ud på, og hvorfor er den så populær? Og allermest væsentligt - hvordan ser den ud set fra et sundhedsmæssigt perspektiv?

Low carb kan give vægttab – men ikke på sigt 

Men hvorfor ønsker nogen at følge den kostform? De fleste ville nok svare, ”fordi man taber sig.” Og ja, det gør man typisk også. I starten…

Højproteinkure er særligt kendte for simpelthen at få badevægten til at synge efter den første uges vejning. Årsagen til vægttabet er dog ikke værd at juble over. Uden kulhydrater vil kroppen i stedet forbrænde sine kulhydratdepoter i muskler og lever. Disse depoter udgør ca. 400 g. Hvert gram kulhydrat binder omtrent 2,5 g. vand, så når disse er brugt op, vil man have tabt godt 1,5 kg, hvor 1 kg er ren væske og resten depot.

Dernæst er kroppen tvunget til at forbrænde fedt, og her dannes såkaldte ketonstoffer, som bl.a. dæmper appetitten. Som resultat spiser man mindre, og kroppen begynder at tære på fedt- og muskelmasse. Det er dog en tidsbegrænset effekt, og længerevarende studier viser, at denne type slankekure er præcis lige så ineffektive som alle andre kure.

I 2014 blev 48 vægttabsstudier sammenlignet og viste, at det gennemsnitlige vægttab efter 1 års low carb kur var 8 kg. Altså ca. 150 g. pr. uge, hvilket mildest talt er deprimerende på så restriktiv en diæt. Endvidere viser studier, at længerevarende proteinrige diæter er forbundet med øget risiko for vægtøgning. Vægtøgning. Ikke lige det, de fleste ville forvente som resultat af årevis streng kulhydratbegrænset kost.

Hvor sund/usund er den?

Low carb handler udelukkende om vægttab, og har intet med sundhed at gøre. Tværtimod. Protein- og fedtrige kostformer er forbundet med øget risiko for bl.a. hjerte-karsygdom, diabetes, slagtilfælde, kræft, knogleskørhed, lever- og nyresygdomme og for tidlig død af enhver årsag. Jo længere tid, diæten følges, desto mere øges ens risiko.

Men gør et par uger eller en måned på diæten så meget - hvis man bare vil prøve at tabe sig hurtigt? Desværre ja. Selv hvis man ser bort fra, at et hurtigt vægttab sjældent holder, og at man typisk tager mere fedt på igen, end man tabte, så er der stadig gode grunde til helt at holde sig fra diæten.

Helt ny forskning viser, at de direkte konsekvenser af low carb kosten allerede ses tydeligt efter blot 2 uger. Nemlig på vores tarmflora. Den protein- og fedtrige kost får mængden af skadelige bakterier i tarmen til at øges markant på bekostning af de gode sundhedsfremmende bakterier. Det er højst urovækkende, at en så drastisk effekt ses så hurtigt. En forstyrrelse af tarmfloraen kan få alvorlige konsekvenser, og der kommer dagligt nye studier, der viser hvor stor magt bakteriesammensætningen i vores tarm har for vores vægt, helbred, humør og meget mere.

Hvorfor er low carb så skadelig?

Forstyrrelse af tarmfloraen er en væsentlig årsag, men bestemt ikke den eneste. Når hovedparten af ens kalorieindtag er baseret på animalske produkter, vil ens indtag af skadelige stoffer såsom kolesterol, mættet fedt, hæm-jern, hormoner, svovlholdige aminosyrer, inflammationsfremmende fedtsyrer, nitrat og andre kræftfremkaldende stoffer være meget højt.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 649
Slankekur | Dec 21, 2013

Slank dig med fem nåle i øret

Fem akupunkturnåle i det ydre øre kan hjælpe folk med at tabe sig. Det viser nye studier,…

Endnu værre bliver det ved at frugt, grønt, fuldkorn og bælgfrugter samtidig begrænses/udelukkes, hvilket resulterer i, at indtaget af beskyttende stoffer som kalium, folat, kostfibre, antioxidanter og phytokemikalier er meget lavt eller ikke-eksisterende. Med andre ord kunne man næsten ikke sammensætte sin kost værre.

Bottom line: Gå ikke på kompromis med din sundhed, når du ønsker at tabe dig. Et varigt vægttab kræver fornuftige, holdbare kostændringer og ikke en ekstrem diæt, der øger din risiko for kroniske sygdomme. Det er intet vægttab værd.

Spiseforstyrrelser – kan man være genetisk dispone...
5 tegn på at din travlhed har udviklet sig til str...

Related Posts

 

Comments 41

Gæst - Anne-Louise Thomsen on Onsdag, 3. Juni 2015 13:40
Anne

Det er sikkert rigtig meeeeen det er nu tilladt at spise stort set al det grønt man vil så længe det er ovenjordsgrønt, altså blomkål broccoli peberfrugter avocado tomater auberginer osv

Det er sikkert rigtig meeeeen det er nu tilladt at spise stort set al det grønt man vil så længe det er ovenjordsgrønt, altså blomkål broccoli peberfrugter avocado tomater auberginer osv
Gæst - Tove Brogaard on Onsdag, 3. Juni 2015 14:44
Tove

Hmm..Jeg synes nu ikke, at det er alt det, der står oven for, der passer.
Jeg har spist lchf i næsten 2 år. Tabt 8-10 kg. Det varede længe, inden jeg tabte noget som helst. Til gengæld holder vægten sig konstant nu. Jeg svælger ikke i kød og fedt, men jeg sætter pris på de fede oste, mayonnaisen og smørret. JEg har ALDRIG før spist så mange grøntsager som jeg gør nu. Morgen, middag og aften. Jeg spiser også rodfrugter - det med over jorden går jeg ikke så meget op i. Jeg er sluppet af med en masse mavepine, som jeg ellers har døjet med det meste af mit godt 50-årige liv. Mit kolesteroltal er ikke forhøjet. Selvfølgelig er jeg opmærksom på ulemper og og risici, bl.a. er jeg meget opmærksom på at få fiber nok. Det er også indimellem lidt bøvlet socialt, at man ikke spiser sukker og brød. Men jeg har det jo bare så godt, når jeg lader være. Det er faktisk mit velvære og ikke min vægt, der gør, at jeg fortsætter lchf.
Hmm... jeg lytter efter, hvad der bliver sagt. Men jeg synes bare ikke karakteristiken af lchf ovenfor passer.

Hmm..Jeg synes nu ikke, at det er alt det, der står oven for, der passer. Jeg har spist lchf i næsten 2 år. Tabt 8-10 kg. Det varede længe, inden jeg tabte noget som helst. Til gengæld holder vægten sig konstant nu. Jeg svælger ikke i kød og fedt, men jeg sætter pris på de fede oste, mayonnaisen og smørret. JEg har ALDRIG før spist så mange grøntsager som jeg gør nu. Morgen, middag og aften. Jeg spiser også rodfrugter - det med over jorden går jeg ikke så meget op i. Jeg er sluppet af med en masse mavepine, som jeg ellers har døjet med det meste af mit godt 50-årige liv. Mit kolesteroltal er ikke forhøjet. Selvfølgelig er jeg opmærksom på ulemper og og risici, bl.a. er jeg meget opmærksom på at få fiber nok. Det er også indimellem lidt bøvlet socialt, at man ikke spiser sukker og brød. Men jeg har det jo bare så godt, når jeg lader være. Det er faktisk mit velvære og ikke min vægt, der gør, at jeg fortsætter lchf. Hmm... jeg lytter efter, hvad der bliver sagt. Men jeg synes bare ikke karakteristiken af lchf ovenfor passer.
Maria Felding on Onsdag, 3. Juni 2015 17:25
Hej Tove

Først og fremmest er det rigtig flot, at du har opnået så stort et vægttab og formået at vedligeholde det.

Ang. mit indlæg:
Der er mange versioner af low carb, og nogle værre end andre. Jeg skrev dette blogindlæg for at pointere de risici, der er forbundet med at basere en stor del af sin kost på animalske fødevarer. Det er ikke et angreb mod low carb, men vi har en tendens til at sidestille ”slankende” med ”sundt”, og det er ret kritisk, da de to ting absolut ikke nødvendigvis stemmer overens. Og det, at man kan tabe sig på low carb, gør ikke diæten sund. Men om den er sundere, end det man spiste inden, skal jeg ikke kunne udtale mig om.

At mange, der følger denne kostform, er gode til at få grøntsager er meget positivt. Men det er uheldigt, at man fravælger sunde fiberrige fødevarer såsom bælgfrugter, stivelsesrige grøntsager og fuldkornsprodukter, da disse er netop forbundet med reduceret sygdomsrisiko, og da man ved at undlade disse, ofte kompenserer med et højere indtag af animalske produkter. Uden fibre og antioxidanter.
Det er godt at høre, du er opmærksom på fibrene. Der skal nemlig virkelig store mængder grøntsager til at nå op på de anbefalede d 35 g om dagen (1-2 kg pr. dag afhængigt af hvilke grøntsager, man vælger). Og studierne viser, at den sunde tarmflora sås hos dem med et indtag på ca. 55 g. fibre. Det er altså svært at opnå kun via grønt.

Hvis du har det så godt på denne kostform, så skal mit indlæg jo ikke ødelægge det. Men jeg ønsker, at glæden og sundheden skal følges ad. Og derfor er det godt at blive opmærksom på, at man også husker at få nok af de beskyttende stoffer (fibre, phytokemikalier, antioxidanter, folat m.v.), selv om man vælger en low carb kost.
Mange hilsner
Maria Felding

Først og fremmest er det rigtig flot, at du har opnået så stort et vægttab og formået at vedligeholde det. Ang. mit indlæg: Der er mange versioner af low carb, og nogle værre end andre. Jeg skrev dette blogindlæg for at pointere de risici, der er forbundet med at basere en stor del af sin kost på animalske fødevarer. Det er ikke et angreb mod low carb, men vi har en tendens til at sidestille ”slankende” med ”sundt”, og det er ret kritisk, da de to ting absolut ikke nødvendigvis stemmer overens. Og det, at man kan tabe sig på low carb, gør ikke diæten sund. Men om den er sundere, end det man spiste inden, skal jeg ikke kunne udtale mig om. At mange, der følger denne kostform, er gode til at få grøntsager er meget positivt. Men det er uheldigt, at man fravælger sunde fiberrige fødevarer såsom bælgfrugter, stivelsesrige grøntsager og fuldkornsprodukter, da disse er netop forbundet med reduceret sygdomsrisiko, og da man ved at undlade disse, ofte kompenserer med et højere indtag af animalske produkter. Uden fibre og antioxidanter. Det er godt at høre, du er opmærksom på fibrene. Der skal nemlig virkelig store mængder grøntsager til at nå op på de anbefalede d 35 g om dagen (1-2 kg pr. dag afhængigt af hvilke grøntsager, man vælger). Og studierne viser, at den sunde tarmflora sås hos dem med et indtag på ca. 55 g. fibre. Det er altså svært at opnå kun via grønt. Hvis du har det så godt på denne kostform, så skal mit indlæg jo ikke ødelægge det. Men jeg ønsker, at glæden og sundheden skal følges ad. Og derfor er det godt at blive opmærksom på, at man også husker at få nok af de beskyttende stoffer (fibre, phytokemikalier, antioxidanter, folat m.v.), selv om man vælger en low carb kost. Mange hilsner Maria Felding
Gæst - Iben on Onsdag, 3. Juni 2015 22:11
Diabetes

Diabetes patienter kan rent faktisk smide deres medicin ved denne livsstil, det er ikke en kur og den er ikke ekstrem blot undlad korn produkter og sukker osv. Whats NOT to like

Har selv tabt mig 11 kg siden 1.1.15 og min muskel masse bliver holdt ved lige igennem min træning

Diabetes patienter kan rent faktisk smide deres medicin ved denne livsstil, det er ikke en kur og den er ikke ekstrem;) blot undlad korn produkter og sukker osv. Whats NOT to like;) Har selv tabt mig 11 kg siden 1.1.15 og min muskel masse bliver holdt ved lige igennem min træning:)
Gæst - Ole Jäger on Onsdag, 3. Juni 2015 22:30
Hmm...

Der er vist noget du har misforstået, eller også overser du det bevidst, for at kunne skrive et "skræmmeindlæg."
LCHF betyder Low Carb High Fat, altså ikke et ord om højt proteinindhold! Faktisk understreges det netop at man IKKE skal øge mængden af protein, men holde den omkring 20-25% af de kalorier man indtager. Det forholder sig nemlig sådan, at hvis man indtager for meget protein, så vil man ikke kunne gå i ketose, så derfor frarådes det kraftigt.
I øvrigt: hvis du vil tages seriøst, så link til de studier du nævner. Det er for letkøbt bare at skrive at der er studier der viser xxx. Jeg kan med garanti finde studier der viser nøjagtigt det modsatte af det du skriver i dette indlæg. Det der betyder noget er kvaliteten af studierne...

Der er vist noget du har misforstået, eller også overser du det bevidst, for at kunne skrive et "skræmmeindlæg." LCHF betyder Low Carb High Fat, altså ikke et ord om højt proteinindhold! Faktisk understreges det netop at man IKKE skal øge mængden af protein, men holde den omkring 20-25% af de kalorier man indtager. Det forholder sig nemlig sådan, at hvis man indtager for meget protein, så vil man ikke kunne gå i ketose, så derfor frarådes det kraftigt. I øvrigt: hvis du vil tages seriøst, så link til de studier du nævner. Det er for letkøbt bare at skrive at der er studier der viser xxx. Jeg kan med garanti finde studier der viser nøjagtigt det modsatte af det du skriver i dette indlæg. Det der betyder noget er kvaliteten af studierne...
Maria Felding on Torsdag, 4. Juni 2015 07:38
Hej Ole

Jeg kan godt forstå din kommentar. Jeg taler generelt om low carb og ikke specifikt LCHF, og det er low carb, jeg refererer til i studierne, men det fremgår ikke ordentligt nok. Det er beklageligt og bør måske rettes.
Studierne kan du se på her, hvis det har interesse

Bradley C. Johnston, PhD et al, 2014: Comparison of Weight Loss Among Named Diet Programs in Overweight and Obese AdultsA Meta-analysis. JAMA. 2014;312(9):923-933

Hernández-Alonso P et al, 2015: High dietary protein intake is associated with an increased body weight and total death risk. Clin Nutr. 2015 Apr 7.

O'Keefe SJ et al, 2015: Fat, fibre and cancer risk in African Americans and rural Africans. Nat Commun. 2015 Apr 28;6:6342.

Simpson, HL &. Campbell, BJ, 2015: Review article: dietary fibre–microbiota interactions. Alimentary Pharmacology & Therapeutics

Mvh. Maria Felding

Jeg kan godt forstå din kommentar. Jeg taler generelt om low carb og ikke specifikt LCHF, og det er low carb, jeg refererer til i studierne, men det fremgår ikke ordentligt nok. Det er beklageligt og bør måske rettes. Studierne kan du se på her, hvis det har interesse Bradley C. Johnston, PhD et al, 2014: Comparison of Weight Loss Among Named Diet Programs in Overweight and Obese AdultsA Meta-analysis. JAMA. 2014;312(9):923-933 Hernández-Alonso P et al, 2015: High dietary protein intake is associated with an increased body weight and total death risk. Clin Nutr. 2015 Apr 7. O'Keefe SJ et al, 2015: Fat, fibre and cancer risk in African Americans and rural Africans. Nat Commun. 2015 Apr 28;6:6342. Simpson, HL &. Campbell, BJ, 2015: Review article: dietary fibre–microbiota interactions. Alimentary Pharmacology & Therapeutics Mvh. Maria Felding
Gæst - Maria Krak on Onsdag, 3. Juni 2015 22:36
Det er netop ikke en slankekur

Flere starter måske pga. Vægttabet, men efter få uger oplever mange bedringi helbredet. Diabetikere kan skære ned på medicin eller helt undvære, folk med hudproblemer får pænere hud, der snakkes om bedre søvn, lavere blodtryk, færre humørsvingninger, evne tim at kontrolere den søde tand osv. Jeg startede også på LCHF som en kur - jeg elsker det! Jeg er aldrig syg, mit blodtryk er faldet, jeg tænker klarere, er i bedre humør osv. Trods det at jeg alligevel forfalder til et stykke pizza en gang imellem er jeg i stand til at holde vægten. Jeg er ikke færdig med at tabe mig, men LCHF er i mit liv for at blive - ikke pga. Vægttab, men generelt bedre velvære!

Flere starter måske pga. Vægttabet, men efter få uger oplever mange bedringi helbredet. Diabetikere kan skære ned på medicin eller helt undvære, folk med hudproblemer får pænere hud, der snakkes om bedre søvn, lavere blodtryk, færre humørsvingninger, evne tim at kontrolere den søde tand osv. Jeg startede også på LCHF som en kur - jeg elsker det! Jeg er aldrig syg, mit blodtryk er faldet, jeg tænker klarere, er i bedre humør osv. Trods det at jeg alligevel forfalder til et stykke pizza en gang imellem er jeg i stand til at holde vægten. Jeg er ikke færdig med at tabe mig, men LCHF er i mit liv for at blive - ikke pga. Vægttab, men generelt bedre velvære!
Gæst - Maria Krak on Onsdag, 3. Juni 2015 22:40
Ikke bare lowcarb men zero carb

en lille bibemærkning. Vi kan rent faktisk overleve og måske endda med større velvære ved at spise 5 ting: kød (gerne den fede slags), æg, mælkeprodukter (ost og fløde), indmad og fisk. Det er nok til at dække vores vitamin og mineralbehov.

en lille bibemærkning. Vi kan rent faktisk overleve og måske endda med større velvære ved at spise 5 ting: kød (gerne den fede slags), æg, mælkeprodukter (ost og fløde), indmad og fisk. Det er nok til at dække vores vitamin og mineralbehov.
Gæst - Anette Johannesen on Onsdag, 3. Juni 2015 22:53
gæst

Jeg griner nærmest af dette opslag
Du ved tydeligvis ikke noget om lchf princippet. Vi undlader bestemt ikke grøntsager. Det er faktisk der vil får vores kulhydrater fra, og ikke fra alm rugbrød. Hvor har du det fra med et gennemsnitligt vægttab på 8 kg på et år. Jeg har feks tabt 28 kg på 6 mdr og har aldrig haft det bedre.

Jeg griner nærmest af dette opslag Du ved tydeligvis ikke noget om lchf princippet. Vi undlader bestemt ikke grøntsager. Det er faktisk der vil får vores kulhydrater fra, og ikke fra alm rugbrød. Hvor har du det fra med et gennemsnitligt vægttab på 8 kg på et år. Jeg har feks tabt 28 kg på 6 mdr og har aldrig haft det bedre.
Maria Felding on Torsdag, 4. Juni 2015 07:42
Hej Anette

Dejligt at du har opnået så flot et vægttab og har fået det bedre.
Jeg siger ikke, der undlades grøntsager, blot at mange begrænser dem (de stivelsesholdige f.eks.).Jeg taler generelt om low carb, og det er den diæt, jeg refererer til i studierne, men det fremgår ikke ordentligt, og virker misvisende. Det er beklageligt og skal rettes.
Studiet kan du se på her, hvis det har interesse

Bradley C. Johnston, PhD et al, 2014: Comparison of Weight Loss Among Named Diet Programs in Overweight and Obese AdultsA Meta-analysis. JAMA. 2014;312(9):923-933


Mvh. Maria Felding

Dejligt at du har opnået så flot et vægttab og har fået det bedre. Jeg siger ikke, der undlades grøntsager, blot at mange begrænser dem (de stivelsesholdige f.eks.).Jeg taler generelt om low carb, og det er den diæt, jeg refererer til i studierne, men det fremgår ikke ordentligt, og virker misvisende. Det er beklageligt og skal rettes. Studiet kan du se på her, hvis det har interesse Bradley C. Johnston, PhD et al, 2014: Comparison of Weight Loss Among Named Diet Programs in Overweight and Obese AdultsA Meta-analysis. JAMA. 2014;312(9):923-933 Mvh. Maria Felding
Already Registered? Login Here
Gæst
Mandag, 27. Januar 2020

Captcha Image

</p> <p> </p> <h3>Low carb&nbsp;kan give vægttab – men ikke på sigt&nbsp;</h3> <p>Men hvorfor ønsker nogen at følge den kostform? De fleste ville nok svare, ”fordi man taber sig.” Og ja, det gør man typisk også. I starten…</p> <p>Højproteinkure er særligt kendte for simpelthen at få badevægten til at synge efter den første uges vejning. Årsagen til vægttabet er dog ikke værd at juble over. Uden kulhydrater vil kroppen i stedet forbrænde sine kulhydratdepoter i muskler og lever. Disse depoter udgør ca. 400 g. Hvert gram kulhydrat binder omtrent 2,5 g. vand, så når disse er brugt op, vil man have tabt godt 1,5 kg, hvor 1 kg er ren væske og resten depot.</p> <p>Dernæst er kroppen tvunget til at forbrænde fedt, og her dannes såkaldte ketonstoffer, som bl.a. dæmper appetitten. Som resultat spiser man mindre, og kroppen begynder at tære på fedt- og muskelmasse. Det er dog en tidsbegrænset effekt, og længerevarende studier viser, at denne type slankekure er præcis lige så ineffektive som alle andre kure.</p> <p>I 2014 blev 48 vægttabsstudier sammenlignet og viste, at det gennemsnitlige vægttab efter 1 års low carb kur var 8 kg. Altså ca. 150 g. pr. uge, hvilket mildest talt er deprimerende på så restriktiv en diæt. Endvidere viser studier, at længerevarende proteinrige diæter er forbundet med øget risiko for vægtøgning. Vægtøgning. Ikke lige det, de fleste ville forvente som resultat af årevis streng kulhydratbegrænset kost.</p> <h3>Hvor sund/usund er den?</h3> <p>Low carb handler udelukkende om vægttab, og har intet med sundhed at gøre. Tværtimod. Protein- og fedtrige kostformer er forbundet med øget risiko for bl.a. hjerte-karsygdom, diabetes, slagtilfælde, kræft, knogleskørhed, lever- og nyresygdomme og for tidlig død af enhver årsag. Jo længere tid, diæten følges, desto mere øges ens risiko.</p> <p>Men gør et par uger eller en måned på diæten så meget - hvis man bare vil prøve at tabe sig hurtigt? Desværre ja. Selv hvis man ser bort fra, at et hurtigt vægttab sjældent holder, og at man typisk tager mere fedt på igen, end man tabte, så er der stadig gode grunde til helt at holde sig fra diæten.</p> <p>Helt ny forskning viser, at de direkte konsekvenser af low carb kosten allerede ses tydeligt efter blot 2 uger. Nemlig på vores tarmflora. Den protein- og fedtrige kost får mængden af skadelige&nbsp;bakterier i tarmen til at øges markant på bekostning af de gode sundhedsfremmende bakterier. Det er højst urovækkende, at en så drastisk effekt ses så hurtigt. En forstyrrelse af tarmfloraen kan få alvorlige konsekvenser, og der kommer dagligt nye studier, der viser hvor stor magt bakteriesammensætningen i vores tarm har for vores vægt, helbred, humør og meget mere.</p> <h3>Hvorfor er low carb så skadelig?</h3> <p>Forstyrrelse af tarmfloraen er en væsentlig årsag, men bestemt ikke den eneste. Når hovedparten af ens kalorieindtag er baseret på animalske produkter, vil ens indtag af skadelige stoffer såsom kolesterol, mættet fedt, hæm-jern, hormoner, svovlholdige aminosyrer, inflammationsfremmende fedtsyrer, nitrat og andre kræftfremkaldende stoffer være meget højt.</p> <p></p> <p>Endnu værre bliver det ved at frugt, grønt, fuldkorn og bælgfrugter samtidig begrænses/udelukkes, hvilket resulterer i, at indtaget af beskyttende stoffer som kalium, folat, kostfibre, antioxidanter og phytokemikalier er meget lavt eller ikke-eksisterende. Med andre ord kunne man næsten ikke sammensætte sin kost værre.</p> <p>Bottom line: Gå ikke på kompromis med din sundhed, når du ønsker at tabe dig. Et varigt vægttab kræver fornuftige, holdbare kostændringer og ikke en ekstrem diæt, der øger din risiko for kroniske sygdomme. Det er intet vægttab værd.</p>", "author": { "@type": "Person", "name": "Maria Felding", "image": "https://voksnekvinder.dk/images/easyblog_avatar/27_maria-felding.png" } }