Christine Felding

Blødning efter overgangsalderen kan være alvorligt

En kvinde midt i tresserne henvendte sig for nylig, fordi hun havde fået en frisk blødning fra skeden 15 år efter, hun holdt op med at menstruere.

Region Hovedstaden ser alvorligt på den slags symptomer og har pålagt os gynækologer at se en sådan patient indenfor 7 kalenderdage.

Kvinden fik en tid dagen efter.

Patienten fik ikke hormoner. Blødningen havde varet få dage og var nu overstået, så hun havde været i tvivl om, hun skulle gå til lægen, men det gjorde hun heldigvis.

Ved den gynækologiske undersøgelse var der intet unormalt at se. Ved ultralydsscanning sås en ’fortykket’ livmoderslimhinde, så man kunne få mistanke om en polyp.

Hun fik foretaget en udsugning fra livmoderhulen, som også gav mistanke om en (fredelig) polyp. Jeg foretog herefter en kikkertundersøgelse af livmoderen, som viste en 15 x 10 mm stor polyp. Efter at den blev fjernet, var problemet heldigvis løst. Og mikroskopien af polyppen var også helt fredelig.

Men HUSK – enhver blødning mere end et år efter menstruations ophør SKAL undersøges hos en gynækolog.

Kan man more sig uden kalorier?
Drop autoritetstroen - og tag ansvar
 

Comments 3

Gæst - Bibi Kofod on Lørdag, 6. februar 2016 11:37
Slimhindekræft

Skal have fjernet slimhinde i livmoder, grundet kræft.
Jeg har blødt hver dag i 1 år. Er det så opdaget i god tid. Der er også en knude på æggestokken, som lægerne mener er godartet. Svar på vævsprøver er ikke kommet retur endnu. Jeg har også ondt i højre side af livmoder. Tænker om lægerne mon ikke fjerner hele livmoder? Jeg er 49 år

Skal have fjernet slimhinde i livmoder, grundet kræft. Jeg har blødt hver dag i 1 år. Er det så opdaget i god tid. Der er også en knude på æggestokken, som lægerne mener er godartet. Svar på vævsprøver er ikke kommet retur endnu. Jeg har også ondt i højre side af livmoder. Tænker om lægerne mon ikke fjerner hele livmoder? Jeg er 49 år
Gæst - Christine Felding on Lørdag, 6. februar 2016 12:50
Gynækolog

Jeg har svært ved at tro, at du kun skal have fjernet slimhinden, hvis du virkelig har kræft i livmoderen. I så fald fjerner man livmoder, æggeledere og æggestokke. Måske har du kun celleforandringer?
At bløde hver dag i et år er lang tid synes jeg. De fleste kvinder ville komme længe før. Du må håbe det bedste. Held og lykke!

Jeg har svært ved at tro, at du kun skal have fjernet slimhinden, hvis du virkelig har kræft i livmoderen. I så fald fjerner man livmoder, æggeledere og æggestokke. Måske har du kun celleforandringer? At bløde hver dag i et år er lang tid synes jeg. De fleste kvinder ville komme længe før. Du må håbe det bedste. Held og lykke!
Gæst - Bibi on Lørdag, 6. februar 2016 14:08
slimhinde kræft

Tak Christine, for svar.
Vil gerne uddybe lidt.
Bliver i marts sidste år opereret for fjernelse af stort fibrom. Celleforsndringer i livmoderhals, hvorfor de foretager keglesnit. Sætter samtidig hormon spiral op for at mindske voldsomme blødninger, igennem mdr. Dette forårsagede blodmangel som jeg blev indlagt for, og fik tilført intravenøst. Samtidig havde jeg nyresten som der også blev behandlet for. Efter operation går der tre uger hvorpå endnu et kehlesnit foretages og slimhinde brændes.
Derefter bløder jeg, mere eller mindre, hver dag og går til lægen. Det lugter også grimt.
Jeg får stikpiller for bakterier som ikke hjælper. Beder lægen om yderligere hjælp, men hun giver spiralen skylden, men vil ikke fjerne den. Nu er jeg så kommet til et andet hospital. Akut skal jeg have fjernet slimhinden pga. kræft. Der er også en 3x4cm polyp på ægleder. Den tror man er godartet.
Vil det ikke være bedst at fjerne livmoder helt? Min mor har haft livmoderkræft, der startede som en polyp på ægleder, som så var ondartet. Jeg ser ikke spøgelser og tror jeg fejler det samme, men er bare i tvivl om den uro der gnaver er ubegrundet?
Mvh

Tak Christine, for svar. Vil gerne uddybe lidt. Bliver i marts sidste år opereret for fjernelse af stort fibrom. Celleforsndringer i livmoderhals, hvorfor de foretager keglesnit. Sætter samtidig hormon spiral op for at mindske voldsomme blødninger, igennem mdr. Dette forårsagede blodmangel som jeg blev indlagt for, og fik tilført intravenøst. Samtidig havde jeg nyresten som der også blev behandlet for. Efter operation går der tre uger hvorpå endnu et kehlesnit foretages og slimhinde brændes. Derefter bløder jeg, mere eller mindre, hver dag og går til lægen. Det lugter også grimt. Jeg får stikpiller for bakterier som ikke hjælper. Beder lægen om yderligere hjælp, men hun giver spiralen skylden, men vil ikke fjerne den. Nu er jeg så kommet til et andet hospital. Akut skal jeg have fjernet slimhinden pga. kræft. Der er også en 3x4cm polyp på ægleder. Den tror man er godartet. Vil det ikke være bedst at fjerne livmoder helt? Min mor har haft livmoderkræft, der startede som en polyp på ægleder, som så var ondartet. Jeg ser ikke spøgelser og tror jeg fejler det samme, men er bare i tvivl om den uro der gnaver er ubegrundet? Mvh
Already Registered? Login Here
Gæst
Lørdag, 27. november 2021

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://voksnekvinder.dk/