Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Blødningsmængden under menstruation stiger med alderen

De fleste kvinder tror, at menstruationen lige så stille aftager, for så fuldstændig at holde op omkring de 51 år. Det er desværre helt forkert. Tværtimod, så skal blødningsmængderne først ’op og vende’ før de omsider aftager og holder op.

Jeg fik besøg af en kvinde sidst i fyrrerne, som var godt træt af at bløde voldsomt i 12 dage hver måned, mest fordi hun ikke kunne bruge tamponer og bind, da hun var ret overfølsom overfor diverse konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

Bind og trusseindlæg fik hun ligefrem et kløende udslæt af. Den gynækologiske undersøgelse var helt normal og der var stadig en del æg at se i æggestokkene, så det ville næppe holde op lige med det samme. Jeg gav mine sædvanlige råd for at mindske blødningsmængden; hormonspiral, Cyklokapron-tabletter (piller mod kraftig blødning) m.v., men dels ville hun under ingen omstændigheder have hormoner, og almindelige tabletter indeholder jo tilsætningsstoffer, så den mulighed var heller ikke til stede.

Jeg foreslog hende så, at prøve en Divacup for at opsamle menstruationsblodet. Den er lavet af medicinsk silicone, uden nogen form for allergifremkaldende stoffer (som latex f.eks.). Hun var noget skeptisk i begyndelsen, men lovede at give cuppen en chance. Efter 4 måneder meldte hun tilbage og havde overgivet sig totalt, og var begyndt at anbefale cuppen til sine veninder, med samme problem.

Cuppen findes i 2 størrelser og kan også bruges af kvinder, som har spiral.

Læs mere på www.worldcare.dk

Moralen er: Et blødningsproblem kan løses på forskellig vis – afhængig af kvindens behov.

Godt og (stimulerende) dårligt nyt
Kvinder med latent HPV-virus og tidligere kræft bø...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
torsdag, 25. juli 2024

Captcha Image