Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (541 words)

Bonus-, pap-, ekstramor – hvad er man egentlig?

Bonus-, pap-, ekstramor – hvad er man egentlig?

Rigtig mange lever i sammenbragte familier, mig selv inklusiv.

Vi er blevet forelskede i en mand, som har børn fra et tidligere ægteskab – ergo er de en del af den pakke man får med, ligesom der medfølger et tidligere liv, en ekskone osv., hvis man siger ja, til at leve sammen med ham den dejlige mand. 

Okay, det er så en del af pakken, men har man gjort sig nogle forestillinger om, hvordan den pakke skal håndteres. Det er jo nemt nok at tale om holdninger til børneopdragelse og blive enige om, hvilke holdninger man har. Udførelsen af de holdninger kan måske vise sig at være knap så ens, og hvilke holdninger har børnene til den nye voksne i deres liv.

Og hvad er man overhovedet til de børn? Er man en bonus, noget i pap, eller noget ekstra?

Hvem bestemmer om man er bonus, det er vel børnene? I min verden er man en ekstra voksen i deres liv, som de må tage på godt op på ondt.  En voksen,  som på ingen måde kan erstatte deres mor, men som kan bidrage og støtte efter behov. Hvilke behov der er, afhænger hundrede procent af, hvilken relation du får til barnet. Det er ikke noget, du kan forberede dig på, eller noget du kan bestemme – det er tiden og relationen, der skaber båndet.

Det ændrer dog ikke ved, at du kan gøre meget for at få den gode relation, hvad end for en titel du får.

Du kan: 

  • Sørge for at give barnet tid til at lære dig at kende.
  • Være enig med barnets far i, at I opdrager sammen og ens.
  • Være ærlig om dine grænser og behov overfor din partner.
  • Huske, at barnet ikke har valgt dig – du har valgt barnet.
  • Involvere dig, spørge ind og lytte opmærksomt på det barnet fortæller.
  • Udvise rummelighed for forskelligheder.
  • Acceptere, at du aldrig bliver den primære voksne i barnets liv.
  • Acceptere, at I ikke bliver en ny kernefamilie, men at I kan få et andet og lige så godt familieliv.

Sidst men ikke mindst, så drop alle de lyserøde illusioner. Selvfølgelig kommer der vanskeligheder og uoverensstemmelser, men det er en del af pakken.

Jeg holder rigtig meget af mine to bonusbørn (som i min verden er en bonus i mit liv!). Vi har mange sjove snakke og gode oplevelser. Jeg hjælper med lektier. Jeg har snakke om værdier, livsanskuelser, kærester osv. osv. men jeg bliver aldrig deres mor. De har en mor, som de elsker, men de har åbnet deres hjerter for mig på både godt og ondt, og det skal jeg huske at være taknemmelig for, i stedet for at fokusere på de udfordringer det også giver.

Er du en ekstra voksen i nogle børns liv, og oplever (som os andre), at det kan give udfordringer, så find dig en god sparringspartner. En som kan sikre dig, at du ikke kun ser situationerne fra din egen næsetip. En som kan hjælpe dig med at sætte tingene i perspektiv. Eller deltag i en gruppe af ekstramødre, hvor emner, udfordringer og positive oplevelser kan drøftes. Jeg kan på det varmeste anbefale dig at se nærmere på www.ekstramor.dk, hvor du har muligheden for en gang om måneden at deltage i ekstramødre-grupper.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sådan får du en god nattesøvn
Sådan ændrer du den tankegang, der styrer din vægt

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Tirsdag, 31. januar 2023

Captcha Image