Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
4 minutes reading time (812 words)

Derfor skal du IKKE – nødvendigvis - have sex

Derfor skal du IKKE – nødvendigvis - have sex

Jeg ved godt at flere af mine sexologkollegaer igen og igen siger, at man som kvinde i perioder af livet er "nødt til" have sex selvom man aldeles ikke har lyst.

Men i mine ører er det en gang bævl.

Det kan have fatale konsekvenser, jeg HAR mødt adskillige par, der har prøvet den metode. Resultatet var ikke godt og det betød et langvarigt terapiforløb efterfølgende.

Jeg anbefaler, at man i stedet bruger god tid på at finde ud af, hvorfor lysten f.eks. er lav - Og så finder ud af, hvordan man alligevel kan "få lyst til lyst", selvom den spontane lyst måske ikke lige gennemstrømmer kroppen. Det virker :-)

Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg selvfølgelig ikke kan udelukke, at det med at have sex uden at have lyst, kan virke for nogle mennesker.

Jeg har bare aldrig mødt dem.

Til gengæld har jeg mødt adskillige par, der har været ved andre sexologer og/eller parterapeuter før mig, eller har læst i et eller andet ugeblad eller set i Go´Aften TV, at en eller anden sexolog har udtalt, at hvis man ikke har lyst til sex, så skal man bare gøre det alligevel, for så skal lysten nok komme.

Har det ad helvede til

Og så gør de det, og har det ad helvede til med det. Kvinder beskriver ofte følelsen af tomhed, ked-af-det-hed og at være dybt ulykkelig bagefter. Og manden, som jo så har knaldet med kvinden, der ikke havde lyst, beskriver også, at det jo ofte er sex uden følelser, passion, "noget, der skal overstås".

Han føler sig som et monster, og han undrer sig over udtalelser som: "Hvis ikke manden får sex, så er han utro", eller "hvis ikke man har sex, går han fra dig" – og undrer sig i det hele taget over udtalelser, som gør ham til et frådende usamarbejdsvilligt sex monster, der på ingen måde har empati, omsorg, forståelse eller kærlighed til sin kone.

Mændene kan føle sig stemplet som nogle, der "bare tænker på sex hele tiden". Den bås er for de fleste mænd knap så fed at blive sat i.

Og som flere mænd har sagt, så er det jo ikke bare et spørgsmål om frekvensen af sex, det er jo et spørgsmål om kvaliteten og at hun rent faktisk har lyst til ham!

At have sex uden at have lyst til det - eller måske endda have sex med sin partner selvom der er et eller andet følelsesmæssigt på spil, som er årsagen til at sexlysten mangler - er jo et overgreb på én selv.

Og hvordan hulan det skulle øge sexlysten er mig en gåde!

En dygtig elsker

Den slags sex, der giver mere lyst til sex, er sex, hvor man har det rigtig godt med hinanden som par og har lyst til hinanden og kvaliteten af sex’en er rigtig høj - altså at man er en dygtig elsker og har en partner, der også er en dygtig elsker.

Jo bedre sex’en er med det menneske, du elsker, desto mere vil du som tommelfingerregel også have lyst til at sige ja, hvis der bliver lagt op til sex. Hvis man ikke har lyst til sin partner, skal man sgu ikke have sex.

Man skal i stedet finde ud af, hvorfor man ikke har lyst til sex med vedkommende, og så skal man få set på det.

Jeg har mødt alt, alt, ALT for mange par, der har lyttet til rådet om "bare at dyrke sex selvom du ikke har lyst" og det har for alle de par, jeg har mødt, haft fatale konsekvenser, fordi de som par har fjernet sig endnu mere følelsesmæssigt fra hinanden, og kvinden har fået endnu mindre lyst til sex, end hun havde i forvejen.

Plus at hun vitterligt jo også har fået oplevelser, som har bekræftet hende i at sex "bare er noget, der skal overstås" og ikke nydes!

Når man fjerner fokus fra årsagerne til, at lysten er lav og tænker, at "man bare skal gøre det alligevel", så glemmer man jo hele den følelsesmæssige baggrund for at have lyst til at dyrke sex.

Istedet for at snakke om, hvad der kan give hende mere lyst til lyst, eller snakke om, hvad der helt konkret skal til i hverdagen for at parret også kan få et aktivt sexliv igen, så kommer det til at handle om, at sex er en vare, der skal leveres uanset konsekvens - og det er ødelæggende følelsesmæssigt for begge parter på sigt.

Og specielt for kvinden, fordi hun jo så også føler sig mærkelig og anderledes og unormal og tænker: "Hvorfor får jeg ikke mere lyst, som eksperterne siger jeg skal have, måske er der noget i vejen med mig og hvorfor kan jeg ikke bare nyde det, hvorfor, hvorfor, hvorfor…."

Selvkritik, selvbebrejdelser og negative oplevelser styrker ikke sexlysten kan jeg godt løfte sløret for!

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sådan bliver du bedre til at multitaske
Selv erfarne gynækologer kan tage fejl!

Related Posts

 

Comments 3

Gæst - Rikke on mandag, 14. april 2014 20:06
Tak tak

Det vil jeg lige fortælle ham der hjemme :-9
http://joytoys.dk/

Det vil jeg lige fortælle ham der hjemme :-9 http://joytoys.dk/
Gæst - Signe on mandag, 14. april 2014 20:08
God INFO

Hvis du mangler noget til sexlivet så se her http://joytoys.dk/

Hvis du mangler noget til sexlivet så se her http://joytoys.dk/
Gæst - et sted i DK on tirsdag, 21. oktober 2014 16:11
Må indrømme

Må indrømme - jeg er helt enig!!!
Synd dog - der ikke er meget at finde nogen steder, om kvinder, overvælder manden med sex, altid, hvor som helst, når som helst og til sidst ender med - en mand, som har fået for meget lagkage... alt sammen, fordi kvinden er usikker og har lært at hendes anderkendelse fås via sex.....

Må indrømme - jeg er helt enig!!! Synd dog - der ikke er meget at finde nogen steder, om kvinder, overvælder manden med sex, altid, hvor som helst, når som helst og til sidst ender med - en mand, som har fået for meget lagkage... alt sammen, fordi kvinden er usikker og har lært at hendes anderkendelse fås via sex.....
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image