Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (437 words)

Dine og mine børn – sådan får I det til at fungere

Dine og mine børn – sådan får I det til at fungere

Det bør ikke være en hemmelighed, at det ikke altid er lige let at få livet med dine og mine børn til at fungere.

Blod er tykkere end vand, og det er sjældent, at man ligefrem elsker hinandens børn. Jovel, man kan sagtens holde af, men lunten og det hengivne blik er bare anderledes overfor egne børn end overfor andres børn, hvad end man bor sammen med dem eller ej. 

Og hvad er sandsynligheden for, at man har opdraget børnene stort set ens på alle områder i de to tidligere forhold?

Det absolut vigtigste for at en sammenbragt familie kan fungere optimalt, er at forstå, at en sammenbragt familie aldrig bliver en ny ”kernefamilie”. Familieværdierne skal re-tænkes, ambitionerne skal ned på et niveau, hvor det hører hjemme – og så skal man italesætte de konsekvenser, det har at leve i en familie med sammenbragte børn.

Dernæst skal der tænkes rummelighed ind i tilværelsen. Behøver man at være enige om alting? Behøver man at lave alting sammen? Hvordan kan man tage hensyn til alle parter, både børn og voksne? Hvad skal der til for at man får skabt en familie, som man har lyst til at leve i mange år fremover? Hvilke ting er absolut tvingende nødvendige for dig, og på hvilke områder skal du bare sige pyt og lade det ligge? Er det ikke bare okay, at børnene også skal have tid til at vænne sig til en ny voksen og nye børn – og hvordan får man skabt den bedste situation ud fra de præmisser der er at arbejde med?

Altafgørende rummelighed

Rummeligheden og forståelsen for forskelligheder er altafgørende for at få livet med sammenbragte børn til at fungere. Du kan ikke få en ny partner og bonusbørn til at passe 100 pct. ind i din gamle tilværelse. Livet er fyldt med kompromisser – så hvor kan du gå på kompromis, og leve fint med det?

Sidst men ikke mindst så er det afgørende vigtigt at fokusere på de positive aspekter. Jo, der er næsten altid nogle mindre positive ting, der fylder, men skal de have lov til at fjerne fokus fra alt det gode? Som voksen har du et valg – det har børnene ikke! Derfor er det dit – og din partners – ansvar, at få det bedste ud af situationen, tage hensyn til alle parter. Udgangspunktet er en kærlighed mellem to voksne. Få det bedste ud af den kærlighed, også i en dagligdag, hvor I ikke altid vil opleve en forståelse for hinandens valg og hensyn.

Vil du vide mere om livet i sammenbragte familier, så er der hjælp at hente på sammenbragtfamilieraad.dk.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

En million skal tisse flere gange hver nat
Giv dig tid

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
mandag, 20. maj 2024

Captcha Image