Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (388 words)

Drop autoritetstroen - og tag ansvar

Drop autoritetstroen - og tag ansvar

”Åh, jeg har så ondt i armen, at jeg knap kan løfte den mere.”

”Mine knæ gør så ondt, at jeg snart ikke kan komme ned ad trappen.”

”Jeg vågner hver nat, fordi min hofte gør så ondt.”

Mon ikke vi alle kender nogen, der har et af ovenstående symptomer eller nogle, der ligner?

Det er jeg ret overbevist om, for reparationsalderen har jo i den grad gjort sit indtog.

Når jeg så spørger folk, hvad de har gjort for at komme smerterne og ubehaget til livs, får jeg ofte standardsvaret: "Jo, min læge har givet mig nogle piller, men de virker ikke rigtig, synes jeg."

”Nå, og hvad har du så gjort ved det?” er mit standardsvar.

Og så er det jeg som regel får det noget nølende svar: ”Joh, nu må jeg jo se. Lægen siger, det kan være, der bare skal gå et stykke tid.”

”Nå, men hvad så i mellemtiden. Har du så ikke prøvet noget andet?”

Og her er det så min film knækker.

For det har de fleste ikke. De venter på oraklet. Og når nu lægen er inde over og har været det i månedsvis, så må man jo vente og se tiden an. Eller i det mindste vente nogle gange op til flere måneder, før man kan komme til en speciallæge, der jo heller ikke kan trylle.
Jeg fatter det simpelthen ikke.

Så gør dog noget. Og drop den autoritetstro!

Lægen gør naturligvis sit bedste, men det er jo ikke altid piller er det eneste saliggørende. Måske kunne en kiropraktor, fysioterapeut eller anden fagperson give en et skub i den rigtige retning.

Den ene behandling udelukker jo ikke den anden.

Men sådan ser de færreste på det. De sætter sig med hænderne i skødet i venteværelset og venter på at få det bedre.

Det er nu engang patientens egen krop, det handler om. Hverken lægen eller andre kan påtage sig smerten og ubehaget. Derfor må vi også selv tage ansvar for vores dårligdomme. '

Så i stedet for bare at forholde sig passivt og autoritetstro, så tag dog for pokker sagen i egen hånd og prøv at finde ud af, om der ikke er en anden vej, du kan gå. Tag ansvaret på dig. Det er jo din krop, det handler om.

Det skylder du dig selv – og dine omgivelser!

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Blødning efter overgangsalderen kan være alvorligt
Jeg vil lokkes på arbejde

Related Posts

 

Comments 2

Dorte Eldrup on torsdag, 7. marts 2013 11:48

Lige mine ord om igen..
Og måske skulle man så også prøve at se på, hvordan man lever!
Får man motion nok? Kommer man ud? Sidder man forkert? Kan man spise anderledes, hvis det er en sygdom, der relaterer til det? Hvad GØR man selv, udover at sætte sin lid til lægerne?

Selv var jeg i mange år "afhængig" af kiropraktik. Gik i perioder ugentlig eller hver 14. dag. Og hver gang gik det galt igen.
Indtil jeg - efter mange år i den mølle - tog ansvar!! Jeg besluttede, at der kun er en til at tage det ansvar - mig!! Og så prøvede jeg at lytte til min krop og kigge på min livsstil.. Hold da op!!!
Men samarbejder stadig ind imellem med fysioterapeuten og lægen.. trods alt :-)

Lige mine ord om igen.. Og måske skulle man så også prøve at se på, hvordan man lever! Får man motion nok? Kommer man ud? Sidder man forkert? Kan man spise anderledes, hvis det er en sygdom, der relaterer til det? Hvad GØR man selv, udover at sætte sin lid til lægerne? Selv var jeg i mange år "afhængig" af kiropraktik. Gik i perioder ugentlig eller hver 14. dag. Og hver gang gik det galt igen. Indtil jeg - efter mange år i den mølle - tog ansvar!! Jeg besluttede, at der kun er en til at tage det ansvar - mig!! Og så prøvede jeg at lytte til min krop og kigge på min livsstil.. Hold da op!!! Men samarbejder stadig ind imellem med fysioterapeuten og lægen.. trods alt :-)
Dorte Eldrup on torsdag, 7. marts 2013 11:53

Hov, kom til at trykke forkert på bedømmelsen. Det skulle være 5 stjerner... :-(

Hov, kom til at trykke forkert på bedømmelsen. Det skulle være 5 stjerner... :-(
Already Registered? Login Here
lørdag, 18. maj 2024

Captcha Image