Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (561 words)

Drop vanetænkning og kedsomhed

Drop vanetænkning og kedsomhed

Hvis du kaster dig ud på dybt vand, vil du opleve, at du ikke kun får mere energi og koncentration, men også, at du føler dig lykkeligere.

Du kan lige så godt hoppe lige ud i det. Gør noget du ikke plejer, gerne noget, der også er udfordrende og måske vækker dit nervesystem.  Eksponer dig for noget, der vækker dig og engagerer dig.  Måske noget du aldrig har gjort før eller fuldend noget, du ikke er blevet færdig med.

Det gør ikke meget ved glædeshormonerne at vade rundt i gamle rutiner. Det gør positive forandringer, eventyr og nye oplevelser imidlertid.  Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hvis du er forsigtig, så spring ud i faldskærm eller lær at rapelle.  Hvis du plejer at sidde indendørs hele dagen, så tag ud i naturen hele dagen og natten med, bliv kreativ (mal, spil, syng, skab) vær social og opsøgende – eller hvis du har det med altid at skulle være sammen med andre, så tilbring nogen tid helt alene.

Hvis du plejer at gå forlæns, så prøv at gå baglæns eller noget andet skørt.

Hvorfor?

For at slå autopiloten fra og vække dit eksperimenterende selv igen.  Det tvinger din hjerne til at komme i gang igen og komme væk fra det, du plejer, det ordinære. Men det tvinger dig også til at udvikle nye færdigheder. Hvis du pludselig beslutter dig for at gøre noget, du ikke plejer, så er du helt sikkert ikke så god til det i starten. Det vil føles anderledes udfordrende end det, du kender og gør jævnligt. Hvis du er deprimeret eller på vej til at blive det – kedsomhed kan være en udløsende faktor – så skal du skubbes ud af rutinen og tilbage til livet. Det er ikke sundt at gå i stå, men det er enormt opbyggende at gå i gang.  Hvis man bliver vanemenneske, lukker sindet sig, og man bliver fange i sine egen ”tryghedszone”.

Kom ud af kedsomheden

Nye oplevelser baner vejen for lykke og glæde, især hvis du deler dem med venner. Mange kvinder klager over, at deres mænd ikke ”gider”.  Men det må aldrig blive en hindring for selv at leve livet fuldt ud.

Det er dog en rigtig god idé at undersøge præcist, hvad der ligger i det der ”gider ikke”.  Det kan være, at den manglende lyst skyldes manglende opmuntring og urimelig kritik.

Lykkelige mennesker gør noget som ulykkelige mennesker med al magt søger at undgå: de eksperimenterer og prøver hele tiden noget nyt, gerne sammen med andre.

Det giver mere energi, bedre koncentration, mere engagement og glæde i stedet for kedsomhed. Det giver aktivitet i stedet for passivitet.

De nye aktiviteter må gerne give ”flow”, altså noget du kan hengive dig helt til og bare nyde.  Måske vil tanken om at rapelle ned fra en høj mur vække angst, men hele kunsten består i at nyde og opleve. Bare være til stede, i live og give sig hen. 

Det bedste ved at åbne sindet for nye oplevelser er, at du bliver meget bedre til at håndtere de uventede, måske endda uvelkomne og overraskende ting, der altid vil ske på en livsrejse.

Hvis du er gået i stå, kan du ikke mobilisere styrke og modstandskraft nok, når tingene sker uden, du beder om det. Så bring dig selv i beredskab og opøv modstandskraften med åbenhed og forandring som guide. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

10 grunde til at du ikke når din naturlige vægt
Lysten skal drive nytårsforsættet

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
fredag, 23. februar 2024

Captcha Image