Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Er blod i urinen altid farligt?

Er blod i urinen altid farligt?

En patient blev henvist, da hun ved en rutineundersøgelse hos lægen, havde fået påvist blod i urinen. Ikke synligt blod, men en såkaldt ’stix’ var positiv for blod. Urinen var blevet dyrket, og der var ikke blærebetændelse, hvor man ellers ofte ser blod.

Hun var blevet bedt om at møde op med fuld blære, så jeg kunne ultralydsscanne blæren i forbindelse med den gynækologiske undersøgelse, som ellers var normal.

Ultralydsscanningen af blæren var også helt normal. Der var ingen mistanke om hverken blæresten, polypper eller svulster.

Patienten afleverede en urinprøve, som blev sendt til undersøgelse for ’tumorceller’ (kræftceller). Den var også normal.

Herefter foretog jeg en kikkertundersøgelse af blæren, og den var også helt normal. En kikkertundersøgelse kan foretages i en smule lokalbedøvende gelé, og patienten kan selv følge med på en skærm. Man kigger slimhinden i blæren efter hele vejen rundt og tjekker, at begge urinledere fungerer normalt.

Den sidste undersøgelse, man foretager i udredningen, er en røntgenundersøgelse af nyrerne for at udelukke nyresten og svulster i nyrerne. Den var også helt normal.

Patienten må derfor slå sig til tåls med, at nogle mennesker har ’utætte’ nyrer, så de røde blodlegemer kan slippe igennem. Og det er ikke farligt.

Moralen er: Blod i urinen er ret almindeligt og som oftest ufarligt.

 

Stressinkontinens kan overvindes
Drømmen om et marathon bliver stadigt fjernere
 

Comments 29

Gæst
Gæst - Ida on Onsdag, 16. juli 2014 10:42
Dejligt

Hej
Hvor var det dejlig læsning. Jeg er selv i den situtation pt, har fået ct scanning og skal have kikkert undersøgelse i morgen. Er/var meget nervøs, men dette indslag har hjulpet på min nervøsitet. Så tusind tak
Mvh Ida

Hej Hvor var det dejlig læsning. Jeg er selv i den situtation pt, har fået ct scanning og skal have kikkert undersøgelse i morgen. Er/var meget nervøs, men dette indslag har hjulpet på min nervøsitet. Så tusind tak Mvh Ida
Gæst
Gæst - Christine Felding on Lørdag, 26. juli 2014 19:32
Gynækolog

Hej
Det er jeg glad for at høre. Jeg regner med at din kikkertundersøgelse nu er vel ovestået, og at du er "frikendt".

Hej Det er jeg glad for at høre. Jeg regner med at din kikkertundersøgelse nu er vel ovestået, og at du er "frikendt".
Gæst
Gæst - Henny on Onsdag, 10. september 2014 21:58
- men altid noget man skal reagere på.

hej
Jeg kunne ønske, at der i moralen var tilføjet ovenstående sætning.

hej Jeg kunne ønske, at der i moralen var tilføjet ovenstående sætning.
Gæst
Gæst - Christine Felding on Torsdag, 11. september 2014 08:11
Gynækolog

Hej
Du har for så vidt ret, men vi taler om 2 forskellige ting. Du taler om synligt blod i urinen - det tror jeg alle mennesker reagerer på - og som oftest er det blærebetændelse. Jeg taler om usynligt blod, altså blod man opdager ved en såkaldt urinstix (hvor man også kan se om der er sukker eller protein i urinen). Det er altså et tilfældigt fund.

Hej Du har for så vidt ret, men vi taler om 2 forskellige ting. Du taler om synligt blod i urinen - det tror jeg alle mennesker reagerer på - og som oftest er det blærebetændelse. Jeg taler om usynligt blod, altså blod man opdager ved en såkaldt urinstix (hvor man også kan se om der er sukker eller protein i urinen). Det er altså et tilfældigt fund.
Gæst
Gæst - Stinna on Torsdag, 27. november 2014 17:32
Andre symptomer

Ville man fortsætte undersøgelserne hvis der var andre symptomer?
Murende smerter i blære området vil man vel undersøge mere men hvilke undersøgelser ud over dem du har beskrevet er der?
Hvad med kvalme? Det er ikke noget man vil forbinde med blære eller nyreproblemer, eller vil man?

Ville man fortsætte undersøgelserne hvis der var andre symptomer? Murende smerter i blære området vil man vel undersøge mere men hvilke undersøgelser ud over dem du har beskrevet er der? Hvad med kvalme? Det er ikke noget man vil forbinde med blære eller nyreproblemer, eller vil man?
Gæst
Gæst - Christine Felding on Fredag, 28. november 2014 09:10
Gynækolog

Hvis der er andre symptomer, som f.eks. mudren i blæren, så er blod i urinen ikke et tilfældigt fund. Blæreproblemer giver ikke kvalme, men nyreproblemer kan gøre det, hvis nyrefunktionen er meget dårlig.

Hvis der er andre symptomer, som f.eks. mudren i blæren, så er blod i urinen ikke et tilfældigt fund. Blæreproblemer giver ikke kvalme, men nyreproblemer kan gøre det, hvis nyrefunktionen er meget dårlig.
Gæst
Gæst - Per on Tirsdag, 2. december 2014 19:36
Blod i urinen ... Nyresten

Nu er jeg godt nok mand men tissede for 3 uger siden blod i et døgns tid.
Blev henvist til urologisk og blev ct-scannet (nyrene) med kontrast samt fik kikkertundersøgelse af blæren.

De fandt 3 mindre nyresten i nyren hvoraf den ene ligger løst.

Cancer var der ikke noget af sagde lægen på urologisk.

Jeg var lykkelig i en uges tid, men så gentog det hele sig...blod i urinen i et døgns tid.

Det skal lige siges, at jeg ikke har fået fjernet stenene og har egentlig ikke haft rigtigt ondt, men mere en murren i siden.

Kan nyresten, der endnu ikke har forladt selve nyren virkelig forårsage blod i urinen over et døgns tid?
For jeg formoder ikke de er passeret da jeg slet ikke har haft smerter, der minder om det jeg har hørt om ved nyresten, og mærker jeg ikke de ryger igennem kan de vel næppe danne synligt blod?

Nu er jeg godt nok mand men tissede for 3 uger siden blod i et døgns tid. Blev henvist til urologisk og blev ct-scannet (nyrene) med kontrast samt fik kikkertundersøgelse af blæren. De fandt 3 mindre nyresten i nyren hvoraf den ene ligger løst. Cancer var der ikke noget af sagde lægen på urologisk. Jeg var lykkelig i en uges tid, men så gentog det hele sig...blod i urinen i et døgns tid. Det skal lige siges, at jeg ikke har fået fjernet stenene og har egentlig ikke haft rigtigt ondt, men mere en murren i siden. Kan nyresten, der endnu ikke har forladt selve nyren virkelig forårsage blod i urinen over et døgns tid? For jeg formoder ikke de er passeret da jeg slet ikke har haft smerter, der minder om det jeg har hørt om ved nyresten, og mærker jeg ikke de ryger igennem kan de vel næppe danne synligt blod?
Gæst
Gæst - Christine Felding on Onsdag, 3. december 2014 09:13
Gynækolog

Sjovt at en mand har vovet sig ind på dette kvindesite!
Min tanke var - hvorfor fjernede de ikke stenene? Man kan jo knuse dem så vidt jeg ved. Ellers vil de jo blive ved med at lave ballade. De kan jo blive ved med at give dig blod i urinen eller voldsomme smerter, hvis de ryger ned i urinlederen.
Jeg synes, du skal spørge urologerne om det.

Sjovt at en mand har vovet sig ind på dette kvindesite! Min tanke var - hvorfor fjernede de ikke stenene? Man kan jo knuse dem så vidt jeg ved. Ellers vil de jo blive ved med at lave ballade. De kan jo blive ved med at give dig blod i urinen eller voldsomme smerter, hvis de ryger ned i urinlederen. Jeg synes, du skal spørge urologerne om det.
Gæst
Gæst - Per on Onsdag, 3. december 2014 20:38
:-)

Ha ja :-)
Det var nu fordi jeg søgte efter "Blod i urinen" (Jeg prøver nok blot at berolige mig selv med, at svaret fra CT-scanningen er til at stole på og de ikke overså noget mere alvorligt end nyresten)., jeg faldt over din ellers glimrende blog :-)

Ha ja :-) Det var nu fordi jeg søgte efter "Blod i urinen" (Jeg prøver nok blot at berolige mig selv med, at svaret fra CT-scanningen er til at stole på og de ikke overså noget mere alvorligt end nyresten)., jeg faldt over din ellers glimrende blog :-)
Gæst
Gæst - Anette on Lørdag, 14. marts 2015 17:04
Blod og brug af karteter

Jeg har været hos lægen da jeg troede jeg havde blærebetændelse,bruger engangs karteter, sygeplejersken sagde jeg havde blod i urinen og blærebetændelse, næste dag ringede de og sagde mine tal var fine og jeg ikke havde blærebetændelse. Hmm tænker jeg så, hvad kan det det så være, der mudre i underlivet ( har fået fjernet livmoderen for 10 år siden). Har som om der sidder en klump når jeg IKKE kan tisse. Hvad kan det være og hvad skal jeg gøre ? lægen sagde jeg skulle ringe om en uge, altså på torsdag, længe til.

Jeg har været hos lægen da jeg troede jeg havde blærebetændelse,bruger engangs karteter, sygeplejersken sagde jeg havde blod i urinen og blærebetændelse, næste dag ringede de og sagde mine tal var fine og jeg ikke havde blærebetændelse. Hmm tænker jeg så, hvad kan det det så være, der mudre i underlivet ( har fået fjernet livmoderen for 10 år siden). Har som om der sidder en klump når jeg IKKE kan tisse. Hvad kan det være og hvad skal jeg gøre ? lægen sagde jeg skulle ringe om en uge, altså på torsdag, længe til.
Gæst
Gæst - Christine Felding on Lørdag, 14. marts 2015 17:31
Gynækolog

Hej
Du skriver ikke, hvorfor du bruger engangs kateter. Men uanset hvad, så skal man udredes, hvis man flere gange har blod i urinen uden at have blærebetændelse, så det er helt korrekt, at urinen bliver checket en gang mere. Hvis er ikke er blod i, så er den ikke længere - det kan jo være en lille rift p.g.a. kateteret. Men hvis der flere gange er blod i urinen, skal du udredes med CT-urografi af nyrerne (røntgenundersøgelse), mikroskopiskundersøgelse af urinen samt cystoskopi (kikkertundersøgelse af blæren). Hvis alt er normalt, skal der ikke foretages yderligere.

Hej Du skriver ikke, hvorfor du bruger engangs kateter. Men uanset hvad, så skal man udredes, hvis man flere gange har blod i urinen uden at have blærebetændelse, så det er helt korrekt, at urinen bliver checket en gang mere. Hvis er ikke er blod i, så er den ikke længere - det kan jo være en lille rift p.g.a. kateteret. Men hvis der flere gange er blod i urinen, skal du udredes med CT-urografi af nyrerne (røntgenundersøgelse), mikroskopiskundersøgelse af urinen samt cystoskopi (kikkertundersøgelse af blæren). Hvis alt er normalt, skal der ikke foretages yderligere.
Gæst
Gæst - Gitte Nielsen on Onsdag, 11. november 2015 16:49
Ikke synligt blod i urinen

Jeg har også lige fået alle tjek kig i blæren og scanning og der var gudskelov ikke noget der. Jeg kom oprindeligt til lægen med meget meget hævede øjne og ødem ved hænder og fødder. Forud for undersøgelserne af blæren og nyrerne var der lidt forhøjet blodtryk, lavt stofsgifte, hvide blodlegemer og ikke synligt blod i min urin. Min læge fandt ingen infektion i urinen el heller noget gynækologisk. Skal jeg bare tage det helt roligt nu el.. Skal jeg bede om tjek for andet, kan det være blod andet steds fra, el Diabetes 2, som en veninde har nævnt for mig

Jeg har også lige fået alle tjek kig i blæren og scanning og der var gudskelov ikke noget der. Jeg kom oprindeligt til lægen med meget meget hævede øjne og ødem ved hænder og fødder. Forud for undersøgelserne af blæren og nyrerne var der lidt forhøjet blodtryk, lavt stofsgifte, hvide blodlegemer og ikke synligt blod i min urin. Min læge fandt ingen infektion i urinen el heller noget gynækologisk. Skal jeg bare tage det helt roligt nu el.. Skal jeg bede om tjek for andet, kan det være blod andet steds fra, el Diabetes 2, som en veninde har nævnt for mig
Gæst
Gæst - Christine Felding on Onsdag, 11. november 2015 19:00
Gynækolog

Hej
De symptomer du beskriver med hævede øjne, hænder og fødder har intet med usynligt blod i urinen at gøre, så hvis det fortsætter, må du tale med din læge om det.
Sukkersyge viser sig som sukker i urinen, ikke blod.

Hej De symptomer du beskriver med hævede øjne, hænder og fødder har intet med usynligt blod i urinen at gøre, så hvis det fortsætter, må du tale med din læge om det. Sukkersyge viser sig som sukker i urinen, ikke blod.
Gæst
Gæst - Birthe Jensen on Tirsdag, 23. februar 2016 19:40
Prednisolon

Jeg har haft gentagne blærebetændelsen det sidste år, og der er påvist blod i urin ved stix prøve. Har været i Prednisolonbehandling de sidste par år p.g.a. muskelgigt, kan det mon være medicinen som er skyld i blæreproblemet?

Jeg har haft gentagne blærebetændelsen det sidste år, og der er påvist blod i urin ved stix prøve. Har været i Prednisolonbehandling de sidste par år p.g.a. muskelgigt, kan det mon være medicinen som er skyld i blæreproblemet?
Gæst
Gæst - Christine Felding on Fredag, 26. februar 2016 07:38
Gynækolog

Jeg tror ikke Prednisolon er skyld i de gentagne blærebetændelser. Der bør du få lokal østrogenbehandling (Vagifem eller Estring) og evt. længerevarende antibiotisk behandling, men det kunne måske være skyld i, at du har blod i urinen. Det giver jo tit blå mærker rundt omkring, fordi blodkarrene bliver mere skøre.

Jeg tror ikke Prednisolon er skyld i de gentagne blærebetændelser. Der bør du få lokal østrogenbehandling (Vagifem eller Estring) og evt. længerevarende antibiotisk behandling, men det kunne måske være skyld i, at du har blod i urinen. Det giver jo tit blå mærker rundt omkring, fordi blodkarrene bliver mere skøre.
Gæst
Gæst - Maiken Baagøe on Lørdag, 27. februar 2016 00:37
Ondt og ikke synligt blod

Hej, jeg har i dag været på akutmodtagelsen, da jeg gennem 14 dage har haft ondt venstre side ved flanken og haft blod i urinen ved Stix kontrol. Jeg blev sat i behandling for nyrebækkenbetændelse da min urin viste en lille smule blærebetændelse, jeg blev ved med at have ondt og ubehag i kroppen. Fik nogen nye pencillin piller da der stadig var ikke synligt blod i urinen. Tog pencillin kuren færdig og havde det bedre, men stadig lidt ulmen i venstre side. Gik til lægen i onsdags ca 4 dage efter jeg var stoppet med penicillinen og der var der stadig blod i urinen og mine smerter i venstre side havde taget meget til. Min læge ville have mig ct scannet men viste ikke hvornår jeg kunne få en tid, og da mine smerter blev ved ringede jeg til 1813 som ville se mig med det samme, da de synes 14 dage var længe at have smerter og blod i urinen. Jeg har i dag fået taget en masse blodprøver som ikke viser noget og ingen tegn på infektion og ct scanningen viste heller ikke noget, så jeg blev sendt hjem. Jeg er glad for der ikke var noget, men har det ikke godt med at have så ondt og få af vide jeg stadig har blod i urinen, men man ved ikke hvad der er galt og lægerne sagde de håbede det gik i sig selv igen. Mig spørgsmål er, er det ok? Kan man godt have blod i urinen uden det betyder noget og samtidig ondt i venstre side ved flanken og ned?

Hej, jeg har i dag været på akutmodtagelsen, da jeg gennem 14 dage har haft ondt venstre side ved flanken og haft blod i urinen ved Stix kontrol. Jeg blev sat i behandling for nyrebækkenbetændelse da min urin viste en lille smule blærebetændelse, jeg blev ved med at have ondt og ubehag i kroppen. Fik nogen nye pencillin piller da der stadig var ikke synligt blod i urinen. Tog pencillin kuren færdig og havde det bedre, men stadig lidt ulmen i venstre side. Gik til lægen i onsdags ca 4 dage efter jeg var stoppet med penicillinen og der var der stadig blod i urinen og mine smerter i venstre side havde taget meget til. Min læge ville have mig ct scannet men viste ikke hvornår jeg kunne få en tid, og da mine smerter blev ved ringede jeg til 1813 som ville se mig med det samme, da de synes 14 dage var længe at have smerter og blod i urinen. Jeg har i dag fået taget en masse blodprøver som ikke viser noget og ingen tegn på infektion og ct scanningen viste heller ikke noget, så jeg blev sendt hjem. Jeg er glad for der ikke var noget, men har det ikke godt med at have så ondt og få af vide jeg stadig har blod i urinen, men man ved ikke hvad der er galt og lægerne sagde de håbede det gik i sig selv igen. Mig spørgsmål er, er det ok? Kan man godt have blod i urinen uden det betyder noget og samtidig ondt i venstre side ved flanken og ned?
Gæst
Gæst - Christine Felding on Lørdag, 27. februar 2016 10:01
Gynækolog

Hej
Som jeg tidligere har skrevet, så er der rigtig mange som har blod i urinen og når de så bliver undersøgt med kikkertundersøgelse af blæren og CT-scanning af nyrerne, så finder man ikke noget. Jeg plejer at beskrive det som om nyrerne er lidt "utætte", at det filter, som renser blodet for affaldsstoffer har lidt for store masker, så de røde blodlegemer kan smutte igennem.M.h.t. smerterne i venstre side, så løber tyktarmen jo også der, så du kan jo have haft tyktarmskatar, hvilket antibiotika også ville hjælpe på. Endelig kan du sekundært få myoser i din bækkenbund, fordi du har gået og spændt i flere uger. Det vil en gynækologisk undersøgelse kunne vise. I så fald, skal du have nogle øvelser for det.

Hej Som jeg tidligere har skrevet, så er der rigtig mange som har blod i urinen og når de så bliver undersøgt med kikkertundersøgelse af blæren og CT-scanning af nyrerne, så finder man ikke noget. Jeg plejer at beskrive det som om nyrerne er lidt "utætte", at det filter, som renser blodet for affaldsstoffer har lidt for store masker, så de røde blodlegemer kan smutte igennem.M.h.t. smerterne i venstre side, så løber tyktarmen jo også der, så du kan jo have haft tyktarmskatar, hvilket antibiotika også ville hjælpe på. Endelig kan du sekundært få myoser i din bækkenbund, fordi du har gået og spændt i flere uger. Det vil en gynækologisk undersøgelse kunne vise. I så fald, skal du have nogle øvelser for det.
Gæst
Gæst - Pia Lundø on Lørdag, 19. marts 2016 10:46
Mikroskopisk blod i urinen

Fantastisk god side Christine

Fantastisk god side Christine
Gæst
Gæst - Christine Felding on Lørdag, 19. marts 2016 18:27
Gynækolog

1000 tak for de pæne ord.
Jeg benytter lejligheden til at fortælle, at der nu er kommet nye retningslinjer for udredning af blod i urinen.
Usynligt blod i urinen uden andre symptomer skal IKKE udredes. Hvis patienten har symptomer, f.eks. smerter el.lign og er under 60 år, skal hun udredes som jeg tidligere har beskrevet med kikkertundersøgelse af blæren og CT-scanning af nyrerne og hvis hun er over 60 år, skal hun henvises til hospital i såkaldt cancer-pakke forløb til udredning.
Synligt blod i urinen (hvor der ikke er blærebetændelse) hos voksne skal altid udredes.

1000 tak for de pæne ord. Jeg benytter lejligheden til at fortælle, at der nu er kommet nye retningslinjer for udredning af blod i urinen. Usynligt blod i urinen uden andre symptomer skal IKKE udredes. Hvis patienten har symptomer, f.eks. smerter el.lign og er under 60 år, skal hun udredes som jeg tidligere har beskrevet med kikkertundersøgelse af blæren og CT-scanning af nyrerne og hvis hun er over 60 år, skal hun henvises til hospital i såkaldt cancer-pakke forløb til udredning. Synligt blod i urinen (hvor der ikke er blærebetændelse) hos voksne skal altid udredes.
Gæst
Gæst - Pia Lundø on Lørdag, 19. marts 2016 18:53
Svar på ovenstående

Hej Christine
Jeg er 64 år og det vil så sige, at jeg skal igennem et cancer- pakke forløb?????? Har jeg forstået korrekt?
Jeg har været til gynækolog, undersøgt blæren og Mr-scannet nyrerne, hvad kan det så være? Du mener ikke at det kan være som du også tidligere har skrevet, noget med de røde blodlegemer der er gået igennem nyrervæggen.

Hej Christine Jeg er 64 år og det vil så sige, at jeg skal igennem et cancer- pakke forløb?????? Har jeg forstået korrekt? Jeg har været til gynækolog, undersøgt blæren og Mr-scannet nyrerne, hvad kan det så være? Du mener ikke at det kan være som du også tidligere har skrevet, noget med de røde blodlegemer der er gået igennem nyrervæggen.
Already Registered? Login Here
Gæst
Fredag, 24. marts 2023

Captcha Image