Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
1 minute reading time (226 words)

Find dig ikke i manglende sexlyst

Find dig ikke i manglende sexlyst

Der er hjælp at hente, men det kræver en specialist. 

En kvinde midt i fyrrerne søgte mig p.g.a. manglende sexlyst eller libido, som det også kaldes. Hun var gift med en mand, som hun elskede højt.

Hun menstruerede regelmæssigt. Hun gik med til samleje alene for at glæde sin mand, for hun fik selv intet ud af det. Da det nu havde stået på et par år, søgte hun råd og vejledning. Hendes mand var blevet steriliseret efter barn nr. tre, så hun brugte ikke prævention.

Den gynækologiske undersøgelse inkl. ultralydsscanning var som ventet normal.

Jeg foreslog forsigtigt, at hun prøvede mandligt kønshormon – testosteron – i lille mængde. Jeg forklarede, at i udlandet, f.eks. Australien, findes testosteronbehandling beregnet til kvinder. Det gør det ikke i Danmark endnu.

Man er derfor nødt til at bruge medikamenter beregnet til mænd, men i en dosis på 1/7 af mande dosis. Det er vigtigt, at man ikke overdoserer, fordi man kan risikere bivirkninger i form af dyb stemme og skægvækst. Hun var noget skeptisk, men lovede at tænke over sagen.

Jeg foreslog, at hun prøvede i tre måneder og så meldte tilbage.

Hun fik en recept, og nogen tid senere fik jeg en mail med en stribe smileys.

Moralen er: Man skal ikke finde sig i manglende libido – der er hjælp at hente, men behandlingen er en specialistopgave.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sådan ændrer du din økonomi med hjertet
Quickfix eller god planlægning?

Related Posts

 

Comments 4

Gæst - Lis Rye Jensen on onsdag, 22. april 2015 17:58
Manglende sexlyst

Hvad gør man så når ens egen gynækolog ikke vil hjælpe, fordi jeg får en del smertestillende medicin som påvirker sexlysten.
Jeg kan ikke undvære min medicin på grund af sygdom.
Egen læge vil henvise til sexologisk klinik, men der er flere års ventetid.

Hvad gør man så når ens egen gynækolog ikke vil hjælpe, fordi jeg får en del smertestillende medicin som påvirker sexlysten. Jeg kan ikke undvære min medicin på grund af sygdom. Egen læge vil henvise til sexologisk klinik, men der er flere års ventetid.
Gæst - Christine Felding on onsdag, 22. april 2015 18:42
Gynækolog

Prøv at få en henvisning til mig eller en anden gynækolog med erfaring i den slags. Desværre ved jeg ikke hvor du bor - min klinik ligger i Rungsted.

Prøv at få en henvisning til mig eller en anden gynækolog med erfaring i den slags. Desværre ved jeg ikke hvor du bor - min klinik ligger i Rungsted.
Gæst - Anna Knust on torsdag, 23. juni 2016 14:13
Testosteroncreme

Hørte et indslag i dag i radio24-7.
Hvor på kroppen smøres cremen på?

Hørte et indslag i dag i radio24-7. Hvor på kroppen smøres cremen på?
Gæst - Christine Felding on torsdag, 23. juni 2016 14:17
Gynækolog

Jeg plejer at sige de store flader, balder og lår!

Jeg plejer at sige de store flader, balder og lår!
Already Registered? Login Here
lørdag, 9. december 2023

Captcha Image