Der er hjælp at hente, men det kræver en specialist. 

En kvinde midt i fyrrerne søgte mig p.g.a. manglende sexlyst eller libido, som det også kaldes. Hun var gift med en mand, som hun elskede højt.

Hun menstruerede regelmæssigt. Hun gik med til samleje alene for at glæde sin mand, for hun fik selv intet ud af det. Da det nu havde stået på et par år, søgte hun råd og vejledning. Hendes mand var blevet steriliseret efter barn nr. tre, så hun brugte ikke prævention.

Den gynækologiske undersøgelse inkl. ultralydsscanning var som ventet normal.

Jeg foreslog forsigtigt, at hun prøvede mandligt kønshormon – testosteron – i lille mængde. Jeg forklarede, at i udlandet, f.eks. Australien, findes testosteronbehandling beregnet til kvinder. Det gør det ikke i Danmark endnu.

Man er derfor nødt til at bruge medikamenter beregnet til mænd, men i en dosis på 1/7 af mande dosis. Det er vigtigt, at man ikke overdoserer, fordi man kan risikere bivirkninger i form af dyb stemme og skægvækst. Hun var noget skeptisk, men lovede at tænke over sagen.

Jeg foreslog, at hun prøvede i tre måneder og så meldte tilbage.

Hun fik en recept, og nogen tid senere fik jeg en mail med en stribe smileys.

Moralen er: Man skal ikke finde sig i manglende libido – der er hjælp at hente, men behandlingen er en specialistopgave.