Irene Oestrich

Irene skrive om livet efter de fyrre. Hvordan vi har det med os selv, og om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (452 words)

Find lykken og glæden frem – det er aldrig for sent!

Find lykken og glæden frem – det er aldrig for sent!

Lykke og glæde hænger sammen, selv om mange tror at lykke kan købes. Læs her hvordan du bliver mere lykkelig ved at dyrke din evne til at glæde dig.

Vi har længe vidst, at vi mennesker ikke kan jagte lykken med held, og at der er mange former for ”kunstig lykke.”

Det virker kortsigtet at bruge mange penge, købe luksusting, tage på ferie eller finde en ny partner. For man falder tilbage i sin vanemæssige tilstand igen – måske endda lidt mere desillusioneret end før. Mange forsøger så i endnu højere grad at jagte lykken – men med samme resultat.

Hvorfor?

Lykke betegnes som subjektivt velvære. Det handler om følelser og kommer indefra.

Følelser er ikke direkte under viljens kontrol, men tanker og følelser hænger uløseligt sammen, og tankerne kan være årsag til negative eller destruktive følelser.

Tanker er under viljens kraft. Derfor kan du også give dig selv et kritisk eftersyn og fange negative og destruktive tanker – og ændre dem.

Glæde

Glæde er en eftertragtet følelse, idet de fem andre af vores grundfølelser er negative (angst, vrede, tristhed, afsky (væmmelse) og overraskelse). Glæden er derimod forbundet med stofferne serotonin og dopamin, som giver aktivitet i glædescentrene i hjernen og giver subjektivt velvære.

Der opstår glæde, når man får noget, man har brug for, når sine mål eller er på vej mod sine mål. Får sine behov godt dækket, får det, man mest ønsker sig og føler, det hele giver mening.

Der opstår også glæde, når man er god til at forklare alting med en positiv forklaringsstil (glasset er halvt fyldt i stedet for halvt tomt), og når man er god til at forestille sig, at der vil ske noget godt.

Når man opfatter tingene i et konstruktivt skær, opstår der glæde, og man ændrer hjernens aktivitet – helt uden bivirkninger.

De fleste tror, de bliver lykkelige, når de er sunde og raske, har mange penge, mange midler og gode relationer. Det er helt omvendt.

Vi mennesker bliver lykkelige, når vi selv kan trykke på dopamin-knappen. Så bliver vi sunde og raske, får flere penge og midler og skaber gode relationer og får succes med det, vi gør.

Tryk på din dopamin-knap hver dag

Sådan aktiverer du den:

  • Vær taknemmelig og fokuser på det, du er glad for.
  • Bevæg din krop og vær i god form.
  • Hav hovedet fuldt af lykkelige minder og ”dagdrømme” i stedet for bekymringer.
  • Grin, le og giv plads til positive følelser.
  • Hav masser af intimitet, både fysisk og psykologisk.
  • Prøv noget nyt hver dag og gå ikke i stå.
  • Del problemer og glæder med andre. Når du deler et problem, så halverer du det, og når du deler en glæde, så fordobler du den.

God fornøjelse!

Parforholdets ulidelige kedsomhed
Kraftig menstruation – Stockholms blodbad i to dag...

Related Posts

 

Comments 1

Gæst - Per Poulsen on Lørdag, 7. januar 2017 08:51
: http://www.tv2fyn.dk/ugens-gaester/hvad-er-lykke?v=0_i3yvei8k
Already Registered? Login Here
Gæst
Onsdag, 8. december 2021

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://voksnekvinder.dk/