Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (359 words)

Forhøjet kalkindhold fik 49-årig tvangsindlagt

Forhøjet kalkindhold fik 49-årig tvangsindlagt

Denne forfærdelige sygehistorie fik jeg lyst til at beskrive, da min patient i dag er helt rask!

For godt et år siden var jeg på sygebesøg på psykiatrisk afdeling, hvor Marianne på 49 år var tvangsindlagt på grund af en meget svær depression.

Marianne var over uger blevet tiltagende hukommelsessvækket, depressiv, initiativløs og træt. Hun havde ønske om at dø og var så blevet indlagt med henblik på behandling.

Da jeg så Marianne første gang, havde hun svære hukommelsesproblemer og fremtrådte nærmest dement. Der var taget blodprøver, som viste svært forhøjet kalk i blodet og forhøjet biskjoldbruskkirtelhormon. Forhøjet kalk i blodet er nemlig en kendt årsag til at kunne give depressive symptomer og blodprøver for kalk tages sammen med mange andre blodprøver på alle patienter indlagt med depression.

Hos Marianne blev min akutte opgave at sænke kalket i blodet ned til et lavere (normalt) niveau, som kan gøres ved hjælp af bla. masser af væske og medicin. Marianne kunne efter et par døgn flyttes fra psykiatrisk afdeling til medicinsk afdeling. Hun fik efterfølgende  undersøgt sin biskjoldbruskskirtel.

Biskjoldbruskkirtlerne ligger på forsiden af halsen og er placeret lige bag skjoldbruskkirtlen og består normalt af 4 perlestore homonproducerende kirtler. En af Mariannes kirtler var blevet for stor og blev senere fjernet ved en operation. Lige efter operationen faldt kalk i blodet til helt normale værdier, og der har det været siden.

Danner for meget hormon

Marianne er nu rask, og jeg har netop afsluttet hende fra mit ambulatorium.

Den sygdom, Marianne havde, hedder primær hyperparathyroidisme, og er en sygdom, hvor en eller flere biskjoldbruskkirtler vokser og danner for meget biskjoldbruskkirtelhormon.

Biskjoldbruskkirtelhormonets funktion er at regulere kalkniveauet i kroppen. I de fleste tilfælde kender man ikke årsagen til, at en kirtel vokser, men ind imellem skyldes det arvelige sygdomme.

I næsten alle tilfælde er sygdommen helt godartet. Ofte findes sygdommen helt tilfældigt ved  blodprøver, og den giver ofte ingen symptomer. Hvis man har symptomer, er de ofte fra mange organsystemer, som f.eks. resulterer i fordøjelsesbesvær og ofte forstoppelse, hyppigere vandladninger, tørst, knogleskørhed og symptomer, som Mariannes - men oftest i lettere grad.

Alle patienter med depression bør have undersøgt bl.a. kalk i blodet. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Identificer dig med dine rødder og bliv glad
Selvkærlighed letter på vægtskålen

Related Posts

 

Comments 5

Gæst - Pia on torsdag, 16. oktober 2014 08:48
Hyperparathyroidisme

Hej Pia
Tak for dit indlæg. Jeg er 58 og er selv i foråret blevet opereret. Min parathyroidea var vokset til knap 6 cm. Jeg kunne ikke finde dansk litteratur om emnet, dit indlæg er det første, jeg ser om denne skrækkelige sygdom. Jeg synes, at du skal skrive mere, eller en anden skal gøre det. For man har så mange mærkelige symptomer, der logisk ikke hænger sammen for menigmand. Jeg ved, at lægerne i dag er meget obs på kalkniveauet, når man indlægges psykiatrisk og med nyresten, men alt imellem kan let afvises. Jeg var heldig at have en ny praktiserende læge, der reagerede på, at jeg sagde, at jeg var udmattet.
På forhånd tak.

Hej Pia Tak for dit indlæg. Jeg er 58 og er selv i foråret blevet opereret. Min parathyroidea var vokset til knap 6 cm. Jeg kunne ikke finde dansk litteratur om emnet, dit indlæg er det første, jeg ser om denne skrækkelige sygdom. Jeg synes, at du skal skrive mere, eller en anden skal gøre det. For man har så mange mærkelige symptomer, der logisk ikke hænger sammen for menigmand. Jeg ved, at lægerne i dag er meget obs på kalkniveauet, når man indlægges psykiatrisk og med nyresten, men alt imellem kan let afvises. Jeg var heldig at have en ny praktiserende læge, der reagerede på, at jeg sagde, at jeg var udmattet. På forhånd tak.
Gæst - Anja on tirsdag, 20. oktober 2015 13:28
Ved du at vi har oprettet en facebook gruppe ?

Hvis det har din interesse hedder vi: Hyperparathyreoidisme i Danmark
https://www.facebook.com/groups/524178957744869/

Hvis det har din interesse hedder vi: Hyperparathyreoidisme i Danmark https://www.facebook.com/groups/524178957744869/
Gæst - Søren Mikkelsen on onsdag, 6. maj 2015 19:35
Jura / anklagen menneskeretsforbryder "tvangsindlæggelse uden udsigt til hebredelse"

Tvang i psykiatrien er sundhedsskadeligt (krænker FN's Torturkonvention) Menneskeret --> http://menneskeretsforbryder.dk/menneskeret2kon.html

Tvang i psykiatrien er sundhedsskadeligt (krænker FN's Torturkonvention) Menneskeret --> http://menneskeretsforbryder.dk/menneskeret2kon.html
Gæst - Anja on tirsdag, 20. oktober 2015 13:26
Vi er mange der får det sådan!

Tusinde tak for dit indlæg. Der er ikke nok information om denne sygdom. Og Mange Endokrinologer er ikke bekendt med denne side af sygdommen. Jeg har selv primær hyperparathyreoidisme og har desværre haft den i 15 år uden endoerne fandt den. Jeg har oprettet en Facebook gruppe til dem der har Hyperparathyreoidisme.

https://www.facebook.com/groups/524178957744869/

Alle der har forhøjet calcium er velkommen. Også efter operation. Vi imødeser også læger og andre professionelle med interesse for sygdommen.

Tusinde tak for dit indlæg. Der er ikke nok information om denne sygdom. Og Mange Endokrinologer er ikke bekendt med denne side af sygdommen. Jeg har selv primær hyperparathyreoidisme og har desværre haft den i 15 år uden endoerne fandt den. Jeg har oprettet en Facebook gruppe til dem der har Hyperparathyreoidisme. https://www.facebook.com/groups/524178957744869/ Alle der har forhøjet calcium er velkommen. Også efter operation. Vi imødeser også læger og andre professionelle med interesse for sygdommen.
Gæst - Søren Mikkelsen on tirsdag, 10. november 2015 22:26
Det jeg mener er, at hun blev jo ikke tvangsindlagt, hvis hun ville selv -->

Det er fuldstændig hul i hovedet jo, at skrive tvangsindlagt på grund af forhøjet kalkindhold. Lægen burde vide, at hun besøgte en patient, som var indlagt i strid med alt.

Ingen er glad for det. Hvis man har det dårligt, så går man til lægen frivilligt. Ang. at burde nogen inde for sindssyge med udsigten til helbredelse, så skal det afskaffes. Lægerne skal oplyse korrekt (i det mindste oplyse hvad FN oplyser) om udsigten til helbredelse. Hvervet læge skal ikke lyve. Sandheden (chemical restraint) står her -->
http://www.menneskeretsforbryder.dk/sandheden-the-persistence-of-the-use-of-chemical-restraint/

FN’s Menneskerettigheds-komité bad den danske stat seneste igen 3. okt. 2014 om at indføre et totalforbud mod flere statsgaranterede lån til opførelse af handicapboliger. Regionerne og kommunerne har fået forbud imod at samle deres slaver i store institutionslignende miljøer. De udvikler slaver ved at nedgøre mennesker, slaver som igen udvikler jobs til ergoterapeuter, pædagoger, læger, politi og psykologer.


Det har stået i avisen. I avisen står tvang i psykiatrien afskaffes helt.

JP/Politiken hhv. 6. og 8. okt. 2014.
Politiken http://www.menneskeretsforbryder.dk/Politiken.pdf
Jyllandsposten http://www.menneskeretsforbryder.dk/jppolitiken.pdf

En god pointe er, at når det står i avisen, så kan alle være med og dømme lægen. Lægen er uetisk. Her gælder det om at varetage egne, så vel som andres tarv. Skatteborgerne betaler for kvaksalver og menneskeliv er i fare. De andre borgere skal anmelde menneskeretsforbryderen med henvisning til deres borgerpligt. Det gælder ikke den specifikke sag, men den principielle sag om tvang i psykiatrien. Det er den sag der skal anmeldes.

************ * * *****
************ * * *****
Borgerpligt; straffeloven § 141
En forbrydelse, der medfører fare for menneskers liv eller velfærd eller for betydelige samfundsværdier, tilsigtes begået, og som ikke gør, hvad der står i hans magt, for at forebygge forbrydelsen eller dens følger, om fornødent ved anmeldelse til øvrigheden.

** vi lever rent ud sagt i et lorte land, hvis loven ikke betyder noget, og ingen af jer borgere, der læser dette kan anmelde. Hvis vi ikke kan anmelde forbrydelser, hvorfor skal vi så have politiet og domstolene?

Mit forslag er at anmelde det til post@domstolsstyrelsen.dk

Det er fuldstændig hul i hovedet jo, at skrive tvangsindlagt på grund af forhøjet kalkindhold. Lægen burde vide, at hun besøgte en patient, som var indlagt i strid med alt. Ingen er glad for det. Hvis man har det dårligt, så går man til lægen frivilligt. Ang. at burde nogen inde for sindssyge med udsigten til helbredelse, så skal det afskaffes. Lægerne skal oplyse korrekt (i det mindste oplyse hvad FN oplyser) om udsigten til helbredelse. Hvervet læge skal ikke lyve. Sandheden (chemical restraint) står her --> http://www.menneskeretsforbryder.dk/sandheden-the-persistence-of-the-use-of-chemical-restraint/ FN’s Menneskerettigheds-komité bad den danske stat seneste igen 3. okt. 2014 om at indføre et totalforbud mod flere statsgaranterede lån til opførelse af handicapboliger. Regionerne og kommunerne har fået forbud imod at samle deres slaver i store institutionslignende miljøer. De udvikler slaver ved at nedgøre mennesker, slaver som igen udvikler jobs til ergoterapeuter, pædagoger, læger, politi og psykologer. Det har stået i avisen. I avisen står tvang i psykiatrien afskaffes helt. JP/Politiken hhv. 6. og 8. okt. 2014. Politiken http://www.menneskeretsforbryder.dk/Politiken.pdf Jyllandsposten http://www.menneskeretsforbryder.dk/jppolitiken.pdf En god pointe er, at når det står i avisen, så kan alle være med og dømme lægen. Lægen er uetisk. Her gælder det om at varetage egne, så vel som andres tarv. Skatteborgerne betaler for kvaksalver og menneskeliv er i fare. De andre borgere skal anmelde menneskeretsforbryderen med henvisning til deres borgerpligt. Det gælder ikke den specifikke sag, men den principielle sag om tvang i psykiatrien. Det er den sag der skal anmeldes. ************ * * ***** ************ * * ***** Borgerpligt; straffeloven § 141 En forbrydelse, der medfører fare for menneskers liv eller velfærd eller for betydelige samfundsværdier, tilsigtes begået, og som ikke gør, hvad der står i hans magt, for at forebygge forbrydelsen eller dens følger, om fornødent ved anmeldelse til øvrigheden. ** vi lever rent ud sagt i et lorte land, hvis loven ikke betyder noget, og ingen af jer borgere, der læser dette kan anmelde. Hvis vi ikke kan anmelde forbrydelser, hvorfor skal vi så have politiet og domstolene? Mit forslag er at anmelde det til post@domstolsstyrelsen.dk
Already Registered? Login Here
mandag, 20. maj 2024

Captcha Image