Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (475 words)

Gør en social investering – det lønner sig

Gør en social investering – det lønner sig

Det er gennem kontakten med andre, vi får hjælp til at forstå vores egen situation bedre, når vi har problemer.

Når man deler et problem med nogen, halveres det, og når man deler en glæde med nogen, fordobles den.

Det er en dejlig leveregel, der fører til, at man sætter mere pris på relationer og gør forholdet til dem, man kender mere intenst og mere meningsfuldt.  Den sociale investering kan virkelig betale sig.

Ved at bruge tid og energi på at styrke og nyde sine relationer, bliver man ikke alene et gladere menneske, men man lever også længere. Ensomhed er farlig for helbredet og livslængden. Måske derfor er det så vigtigt for især unge hele tiden at mødes med vennerne og gøre noget sammen. Senere i livet mærker man, hvis man ikke har kultiveret sine sociale forbindelser nok, fordi man har følt, det er for besværligt.

Vi kommunikerer jo hele tiden på mange måder, men medierne, datingsiderne og chatrummene kan ikke erstatte ægte, dybe og meningsfulde forbindelser.

Det kommer bare ikke af sig selv. Det kræver sociale færdigheder.  Først og fremmest, at man selv kan være selvafslørende og givende i en udveksling.  Åbenhed omkring følelser, meninger, holdninger og villighed til at dele sårbare øjeblikke og tanker - og også glædelige hændelser - er en forudsætning.

Selv om forholdet til andre mennesker kan resultere i megen skuffelse, måske endda fortvivlelse, så er social støtte en ressource.  Alle har brug for at høre til, føle sig elsket, føle sig velkommen i andres aktiviteter.  Den menneskelige natur er at have behov for andre og nogen at dele tingene med.

Vær åben

Det kræver åben kommunikation: At søge kontakt, vedligeholde kontakt og at række ud efter hjælp, når man er i nød. Det er også gennem kontakten med andre, at vi får hjælp til at forstå vores egen situation bedre, når vi har problemer.

De fleste har prøvet at holde tingene tæt til kroppen, måske græde i timevis i ensomhed, gruble og tænke i ring, græde endnu mere og føle sig fortabt.  Men en time hos en veninde eller ven – måske med en flaske vin som terapeut – bringer fortvivlelsen ned fra 10 til måske 3 på fortvivlelsesskalaen.

Men som alle andre færdigheder, skal evnen til at dele sorger og glæder med andre og være opsøgende og social trænes også holdes ved lige.  Det er for sent, når man står midt i krisen, så har man ikke overskud til at udvikle nye færdigheder og vil ikke kunne kunsten at række ud efter hjælp, når man har mest brug for det.

Derfor: del alt, hvad du har lyst til med hvem, du har lyst til og opdag, at det styrker dig. Vær ikke så bange for, hvad de andre bruger din information til – det er stadig sundere for dig at være åben og ærlig og givende i kontakten. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Undgå skader på skiferien
Ikke alle knuder i underlivet er farlige

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image