Christine Felding

Husk spiralen!

Selv om det måske er mange år siden, du sidst har haft brug for en spiral, så skal du huske at få taget den ud!

En 72-årig kvinde henvendte sig med noget snasket udflåd, som havde stået på i nogle uger, og nu syntes hun, at det var blevet værre, og det var også ildelugtende. Når kvinder i den alder kommer med den slags symptomer, er det første, man tænker på, livmoderkræft.

Jeg startede derfor med en ultralydsscanning, og det så pudsigt ud. Det lignede mest en gammel plastikspiral, som man brugte for rigtig mange år siden. Jeg spurgte hende, om hun havde en spiral, men det benægtede hun hårdnakket. Hun havde ganske vist haft en efter sin sidste fødsel for 32 år siden, men den var blevet fjernet for længst af hendes læge, som i mellemtiden var død og hans arkiver smidt ud.

Jeg følte mig dog ikke overbevist af hendes forsikringer. Da jeg kiggede ind på hendes livmoderhals, var der ingen spiralsnor at se. Den skal normalt hænge ca. 2 cm ud gennem livmodermunden. Jeg lagde lidt lokalbedøvelse og efter et stykke tids søgen med en speciel ’spiralfanger’ lykkedes det at hive den gamle plastik-spiral ud. For god ordens skyld tog jeg også en prøve fra livmoderen for at udelukke cancer, men følte mig overbevist om, at problemet var løst.

Patienten fik spiralen med hjem for at vise den til sin mand! Hun tog det heldigvis som en oplevelse!

Moralen er: Selv ældre kvinder kan stadig have spiraler siddende – og de skal ud!

Giv det en tanke
Sådan finder du vejen til din naturlige vægt
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Lørdag, 27. november 2021

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://voksnekvinder.dk/