Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
4 minutes reading time (869 words)

Hvor vigtigt er det egentlig at blive slank?

Hvor vigtigt er det egentlig at blive slank?

Er det helt vildt vigtigt for dig? Lever du fint med overvægten? Eller skifter det lidt?

I årenes løb har du måske vænnet dig til at brokke dig over vægten og så ellers finde en måde at være ligeglad. Når du altså ikke er i gang med projekt ”ned-i-vægt”.

Inderst inde ved du, at du ville have det så meget bedre, hvis du ikke skulle slæbe rundt på den overvægt, der begrænser dine udfoldelser. Prøv lige at forestille dig, at du skulle bære 10, 20 eller 40 kilo i 2 bæreposer. Du ville hurtigt få lyst til at sætte dem fra dig.

Livet som slank er selvfølgelig ikke perfekt, men det bliver altså noget nemmere, når du er fri for et – på mange måder – tungt problem.

Tænk bare at kunne smutte i et par lækre jeans og lige lyne lynlåsen. Eller gå i badedragt på stranden uden at tænke på, hvad andre tænker. Eller tage på ferie uden at spekulere over, om du kan være i flysædet. Forsæt selv listen. Den er lang. For du tænker over det hver dag. Som det første om morgenen. Og det sidste om aftenen. Ikke sandt?

Har du stille og roligt vænnet dig til at du er blevet tykkere og tykkere? Og skifter du mellem at kæmpe – og forsøge at acceptere dit livs tunge skæbne? Og du har måske næsten opgivet troen på at du nogensinde bliver slank.

Din vej ud af problemet

Selvfølgelig vil du helst være slank. Du har bare ikke fundet ud af at knække den filans kode. Endnu. Men det skal nok komme. Hvis du virkelig vil. Det første, du kan gøre, er at holde op med at fortælle dig selv, at det er umuligt.

For du kan godt. Det er muligt. Også for dig. Andre har gjort det før. Det bliver ikke i morgen eller i næste uge. Og det sker kun hvis du bliver endnu mere bevidst om, hvad du virkelig vil – og hvad du gør. Og du må tage dig godt af dig selv. Og love dig selv at holde fokus i den tid, der er brug for. Og finde den måde, der virker bedst for dig.

Det kan være en lang vej, som du ikke kender på forhånd. Måske skal du græde en lille skovsø, før du kan give helt slip. Det kan gøre ondt at se et stort og langvarigt problem direkte i øjnene.

Måske tager det et helt år. Eller 2. For du skal nok bakse lidt med de gamle kedelige vaner og begrænsende tanker. Og du får sikkert “abstinenser” og lyst til at opgive. Du kommer til at omdefinere, hvad der er godt og hyggeligt for dig. Og hvordan du opfatter dig selv. Og hvordan du helst vil reagere på udfordringer. Men selvfølgelig kan du blive slank.

Accepter at det tager tid. Og at det kræver noget af dig. Men bestemt ikke mere end du godt kan klare. Og hvad gør det, om du skulle bruge et par år for at blive naturligt slank og få et godt forhold til mad? Det kommer ikke til at være hårdt arbejde. Du tænker alligevel altid på din vægt – og på mad. Forskellen er, at du kommer til at tænke nye tanker, der får dig til at træffe andre valg. Det bliver en dejlig ny vane.

Beslut dig for succes

Forestil dig, at du i de næste 2 år bliver mere og mere bevist om dine spisemønstre – og du finder din naturlige vægt og holder den fremover. Fordi du har haft tankerne med. Du kan godt se frem til at møde en slank udgave af dig, der har det godt med din krop og din mad – og ikke mindst din vægt. Hun er på vej – og hun bliver gradvist mere og mere virkelig. Begynd bare at glæde dig. Lyder det godt eller godt?

Alternativet er at du går videre ad den gamle, velkendte vej. Måske tager du mere på i de næste 2 år. Og kæmper endnu mere med vægten. Og fortsat spiser din mad med dårlig samvittighed. Og sender din krop kedelige tanker, mens du fortæller dig selv, hvad der ikke kan lade sig gøre. Og tror endnu mere på det om 2 år. Måske begrænser du dig selv endnu mere til den tid end du gør nu?

Jeg ved godt, hvilken vej, jeg ville vælge. Og jeg ved også godt, hvad du inderst inde ønsker dig allermest. Alternativet er simpelthen for trist. Både nu og om 2 år. For slet ikke at tale om 20 år. Det er ikke sjovt at tænke på.

Hvis du stadig læser med her, er det nok fordi du leder efter din vej til naturlig vægt. Ellers havde du stoppet læsningen for længst. Du kan finde din løsning – og få din naturlige vægt. Og det bliver aldrig nemmere for dig at begynde end lige nu.

Skal det være i dag, du beslutter dig for at du ikke gider være fed længere? Ikke først på mandag eller efter sommerferien? Vel? Hvorfor vente på at få det bedre, hvis man kan begynde med det samme.

Hvad har DU egentlig ventet på? Hvorfor er du ikke slank endnu? Hvad er din undskyldning?

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Myten om lykke
Læg dankortet væk – brug i stedet kontanter

Related Posts

 

Comments 1

Gæst - Wanda on fredag, 4. april 2014 18:05
Wanda

Jeg besluttede mig for 2 år siden og vejer 17 kilo mindre og over 14 cm i omkreds mindre.

Jeg besluttede mig for 2 år siden og vejer 17 kilo mindre og over 14 cm i omkreds mindre.
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image