Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (625 words)

Identificer dig med dine rødder og bliv glad

Identificer dig med dine rødder og bliv glad

Selv om din fortid har budt på mange nedture og ubehagelige minder, så prøv at finde konstruktive forklaringer på, hvorfor det gik som det gjorde.

{snippet start}

Undfangelsen foregår uden, at vi selv bliver involveret eller spurgt, men de fleste er glade for, at det skete.  Senere i livet er der imidlertid mange, der får problemer med at acceptere de vilkår og betingelser, de er blevet budt.

Vores livsbetingelser har imidlertid meget lidt at gøre med, hvor lykkelige vi er.  Det, der har virkelig stor betydning for positive følelser, er den betydning, du lægger i de forskellige begivenheder, som du husker fra din fortid. Det kan være begivenheder som nederlag, uretfærdighed, urimelighed eller beviser på, at du ikke har været elsket. De medvirker til, at du tager afstand fra dine egne rødder, og de væsentlige personer, du har mødt på din vej.

Din personlige historie er præget af hele din tankestil, og hvis du kigger på din egen livslinje fra fødsel til død, så begynder der at dukke interessante scenarier op fra de forskellige livsperioder.  Alle perioder indeholder mennesker, du er knyttet til, og alle perioder indeholder oplevelsen af noget godt eller noget dårligt.

Sørg for at have mange gode scenarier at huske tilbage på. Vær bevidst om, at det ikke nytter at fortrænge, ignorere eller undertrykke.  Hvis der er noget, der gør dig vred eller ked af det, så prøv at finde konstruktive forklaringer. Hvis du f.eks. er blevet svigtet af en vigtig person i dit liv, så er det klart, at du er ked af det og vred, men du behøver ikke bære negative følelser med dig resten af livet.

Der er altid nogle mere konstruktive måder at forklare det på, og hvis nogen har behandlet dig dårligt, så siger det jo mere om den person end om dig, og så har du lært noget af det. 

Husk det gode

Nogle mennesker, især hvis de er deprimerede, har faktisk meget svært ved at huske det gode. Det er ikke fordi, der ikke har været både godt og dårligt – som i alle menneskers liv, men mest fordi, det dårlige humør også dikterer, hvad vi husker.

Den personlige historie skal helst hænge sammen med nutiden.  Det kan godt være, du har oplevet meget, som du helst havde været foruden. Men det hele er en del af din personlige historie.

Derfor er det også ret vigtigt, at du identificerer dig med alle dine erfaringer: dit ophav, din biologiske familie, de steder, du har boet, dine kærester, dine partnere, din egen familie og ikke mindst de valg, du har taget.  Selv om din undfangelse ikke var et bevidst valg, så er der virkelig mange aspekter af det voksne liv, som er et valg. 

De valg, vi tager, er de bedste valg på det tidspunkt og under de omstændigheder. Selvfølgelig kan man være nødt til at vælge eller fortryde et valg. Man kan også foretage rigtig mange ændringer undervejs.

Man kan blive tvunget til at ændre sit liv, eksempelvis hvis man bliver alene, fordi partneren går.  Men man kan også selv tage initiativ til at ændre noget, uanset andres interesser. Det sundeste er at betragte det hele som en del af sin egen livshistorie og at huske at have fokus på fordele snarere end ulemper.

At høre hjemme er også en god følelse. 

Der er altid noget i din familie, dit hjemland, dit hjem, din kultur og din dagligdag, der kan virke dejligt bekendt og trygt. Jo mere du er i harmoni med dine rødder og betragter det hele som en del af din personlige rejse, desto bedre kan du bestemme din fremtidige kurs og træffe de bedste valg. 

{snippet pagead}

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Tag selv ansvar for de prøver, du får taget
Forhøjet kalkindhold fik 49-årig tvangsindlagt

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image