Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (465 words)

Kan man more sig uden kalorier?

Kan man more sig uden kalorier?

Hvor er det dog irriterende, at hver gang man beslutter sig for, at nu skal kiloene tabes og sundheden genvindes, så kommer der noget i vejen.

Det, der kommer i vejen, er altid fristende og sjovt. Og det er altid noget, der involverer andre mennesker.

Et dejligt socialt liv er desværre tæt forbundet med et stort kalorieindtag.

”Ska’ vi mødes til et lille glas?” eller ”jeg gir’ kage til kaffen” eller ”kommer I til middag på fredag?”.

Hvis man var et større talmenneske end jeg er, ville man straks kunne tælle kalorierne ved hver og en af disse sætninger.

Vi danskere spiser og drikker hver gang vi ses. Og vi spiser og drikker helst det samme. Der går altså mærkbart skår i glæden, når man mødes med en person, der foretrækker et glas vand eller kun spiser salaten, når man har lagt an til langvarig bordhygge.

Det er som om vi mener, at vi jævnligt skal belønnes i fællesskab. Og at belønning bedst hører sammen med at vi får noget ned i maven. Det er jo hyggeligt og giver en dejlig ro på.

Hygge er tæt forbundet med at få noget indenbords. Når vi forkæler nogen, gør vi det med et veldækket bord. Trøst, omsorg og kærlighed er næsten lig med servering. Og det er en meget indgroet vane, som jeg bestemt ikke er den første til at bryde ud af.

Jeg elsker den intensitet der er ved at sidde overfor et andet menneske med to glas rødvin mellem os. At invitere min voksne søn på en overdådig brunch er indbegrebet af søndagshygge, ligesom jeg ikke kan finde på så mange andre skønne ting at fejre kærligheden med end ved at gå ud og spise en skøn middag på en af byens små restauranter – gerne rundet af med både dessert og cognac til kaffen.

Og det var der vel heller ikke noget i vejen med, hvis bare ikke fristelserne opstod hele tiden. I den travle hverdag må og skal vi have små pauser, hvor vi koncentrerer os om hinanden. Hver lille pause bliver desværre bare alleroftest forbundet med kalorier på stribe.

Jo, man kan selvfølgelig sagtens gå en tur i skoven i stedet for. Eller man kan servere slankemad og nøjes med et enkelt glas vin til. Men det kræver altså, at man vægter sundheden højere en den måde at være social på, som vi alle kender og er så trygge ved.

Jeg har ikke nogen løsning. Ved kun, at jeg selv hele tiden balancerer mellem behovet for sundhed kontra behovet for at være tæt og rart sammen med mine nærmeste og andre sjove mennesker. Et mærkeligt dilemma, når man tænker over det.

Der er vist ikke andet at sige, end at man vist godt kan more sig uden kalorier. Men det bliver derefter….

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Voksne kvinder skal også vaccineres mod HPV
Blødning efter overgangsalderen kan være alvorligt

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image