Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (690 words)

Kvinders vægthysteri ødelægger sexlivet

Kvinders vægthysteri ødelægger sexlivet

En af de ting jeg ofte har talt med kvinder om, er deres forhold til deres egen krop. Mange, mange, MANGE kvinder er dybt utilfredse og har ofte et nærmest umuligt billede af, hvordan de skal se ud og i det hele taget være som menneske - der er dælme ikke plads til særlig mange udsving.

Forleden læste jeg en undersøgelse, der kun bekræfter mine erfaringer. Den er amerikansk, men der er nok ikke grund til at tro, det forholder sig gennemgribende anderledes for danske kvinder.

Ifølge undersøgelsen bruger kvinder et helt år af deres liv på at tænke på mad og vægt. De bruger i gennemsnit 21 minutter om dagen på at tænke på slankekure og vægt! Og over et 67-årigt liv giver det et helt års tanker (og de fleste af os lever jo heldigvis længere en 67 år), der cirkulerer omkring hvor meget de vejer og hvad de vil gøre ved det.

Forskerne siger godt nok selv, at man skal tage resultaterne med et gran salt, fordi undersøgelsens deltagere ikke nødvendigvis er helt repræsentative for hele befolkningen. Men de siger nu nok alligevel smerteligt meget om, hvad mange af os har alt for stort fokus på.

Det er mit indtryk, at hvis man har det svært med sin krop f.eks. efter et par fødsler og måske stadig slås med 10-15 kilo for meget, så kan det i den grad påvirke både ens lyst til sex, men også selvom lysten er intakt, så kan det være svært at give sig hen, fordi kvinden selv tænker, at kroppen ikke er "god nok" "lækker nok" "tynd nok" osv.

Og så er det DER fokus ligger under ’sexeriet’, og så bliver det ofte enormt svært at give sig hen og nyde berøringerne og mærke lysten brede sig i kroppen, fordi alle tankerne jo netop foregår oppe i hovedet. Der kan også være sexstillinger, som hun ikke længere ønsker, fordi hun synes hun ser ’dum’ eller ’tyk’ ud i bestemte stillinger, og det er jo SUPER ærgeligt - specielt fordi manden ofte bare gerne vil se, at hun nyder deres sex og hans berøringer.

Ingen lyst med lys

Jeg har mødt flere par, hvor hendes syn på egen krop betød, at hun ikke ville have f.eks. lys i soveværelset (og her taler vi altså ikke om et skarpt lysstofrør i loftet men blot lidt blid belysning), eller at manden ikke måtte se på hende mens de havde sex, fordi hun hadede sin egen krop.

Og når manden f.eks. forsøgte at snakke med hende om det, blev hun fyldt med selvkritik og skam og frygt for, at han så ville gå. Og hun brugte krudtet på det, i stedet for at bruge krudtet på at få et bedre forhold til egen krop.

Hvis parret kan nå derhen, hvor de kan sidde uden anklager og kritik og tage en sårbar, kærlig, omsorgsfuld og åben snak om, hvad der er på spil, så kan de nå helt utroligt langt, og det bliver pludselig et fælles ansvar - kvinden er jo heller ikke glad - og så kan de hjælpes ad og undersøge, hvad hun selv og de i fællesskab kan gøre for at få løsnet op for problematikken. OG hvis manden synes hun er for tyk, så ER han nødt til at sige det til hende - min erfaring er, at hvis han siger det på en kærlig måde, så kan man sagtens tage en snak om det, for så synes hun nok også det samme ;-)

Råd til kvinderne: Prøv at fokusere på, hvad du mærker under sex. Læg virkelig mærke til, hvad du mærker, hvor du mærker det og hvordan det føles. Når du har fokus på det, du mærker, bliver det meget nemmere at nyde sex og komme væk fra hovedet og tankerne.

Råd til begge: Men kærlighed, omsorg, respekt og masser af dybde i samtalerne når man altså længst med :-)

Lær at tale sammen på en ordentlig og konstruktiv måde, det er bl.a. det jeg underviser i i min online workshop "Jeg elsker dig, men er SÅ træt af at skændes":  (Download modul 6 gratis og drop skænderierne i dag).

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Drop de negative tanker om dig selv
Du kan styrke dit selvværd hele livet

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 18. maj 2024

Captcha Image