Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
2 minutes reading time (383 words)

Lær at vise medfølelse overfor dig selv

Lær at vise medfølelse overfor dig selv

Vi har alle behov for anerkendelse, kærlighed og accept. Mange mennesker tror, at andre skal give os det, men i virkeligheden kommer det indefra. Man skal kunne elske og anerkende sig selv og vise ægte medfølelse for sig selv.

Spørg dig selv, hvad der skal til, for at du bliver tilfreds med dig selv i en konkret sammenhæng, hvor du er utilfreds.

{snippet start}

Måske er du utilfreds med dig selv, fordi du tager på i vægt. Så kan du lægge en plan over, hvordan du skal tabe dig med kostændringer og motion og følge din plan hver dag. For der er ingen forandringer uden handling.

Du styrker dit selvværd, når du med dine handlinger skaber succes. Hvis du f.eks. ønsker anerkendelse fra andre, så start med at anerkende dem. Vis din glæde over, hvad andre gør, i stedet for at lade dig irritere.

Pas på med din utilfredshed, det kan være, du har alt for urealistiske mål, og at du i stedet skal lære at tage mere let på alt det, du alligevel ikke er herre over. Rigtig mange bliver perfektionister og tror, de skal have kontrol over alting, men reelt er det meget lidt udenfor os selv, som vi rent faktisk har kontrol over.

Indflydelse er noget andet, det kan man styrke ved at bruge sine færdigheder klogt.

Acceptér dig selv

Hvis der er noget, du er utilfreds med ved dig selv, som ikke kan ændres, så kan du lære at acceptere det. Det er måske vigtigt at vide, at en meget stor procentdel af de kvinder, der søger kosmetisk kirurgi rent faktisk lider af depression, og det er en sårbar tilstand at gå i gang med større indgreb i, for først skal depressionen behandles.

Kritik er ofte et kritisk punkt, især når selvværdet er lavt, men hvis du f.eks. bliver kritiseret for at være kedelig, fordi du ikke har overskud til så mange invitationer, så nytter det ikke at forsøge at leve op til omverdenens forventninger, men hellere acceptere, at du foretrækker et mere stille fritidsliv.

Visdom er at opdage, hvad man kan og vil ændre og acceptere, hvad man ikke kan ændre. Men det kan være en kunst at se forskellen…

{snippet pagead}

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Kraftig menstruation – Stockholms blodbad i to dag...
Derfor er sex sundt – hvis det er god sex

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 18. maj 2024

Captcha Image