Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (623 words)

Nej vel er det ej nemt at blive skilt!

Nej vel er det ej nemt at blive skilt!

Man hører ofte en holdning om, at det er blevet for nemt at blive skilt. En holdning der ikke mindst var tydelig, da den nye lov om muligheden for straks-skilsmisse trådte i kraft sidste år. Det er en ret interessant holdning, som oftest høres hos mennesker, der aldrig selv har stået i en skilsmisse-situation.

ansv Jeg har haft tusinder af skilsmisseramte gennem min praksis, og lige nu er vi midt i en af de mest travle perioder på året, og jeg garanterer at jeg ikke har mødt en eneste, der synes det var en nem proces!

En skilsmisse er ofte undervejs i årevis. Man kæmper for at finde tilbage til noget, der var engang. Tankerne kører rundt i døgndrift, for hvad er det rigtige? Ingen ved hvad fremtiden bringer, og det kombineret med dårlig samvittighed, tvivl og sorg over ikke at kunne få det til at fungere, gør beslutningen så vanvittig svær.

Også efter at beslutningen er taget, kan det være svært at stoppe tankemylderet – for var det nu det rigtige? Hvorfor kunne vi ikke mere? Hvis vi nu bare! Bliver det nogensinde godt igen?

Uanset om man er den der har taget beslutningen eller den, der er blevet forladt, så er det så afgørende vigtigt for fremtiden, at man – måske med professionel hjælp – kommer frem til at kunne sige "Jeg gjorde hvad jeg kunne, med de muligheder jeg havde"! Selvbebrejdelse kan ikke bruges til noget når beslutningen er taget. Fokus skal i stedet være på, så vidt muligt at undgå skænderier, så fremtiden så vidt muligt kan bruges til noget, der gavner livet – man skulle jo gerne få det bedre, end inden skilsmissen, og hvordan skal man få det, hvis man hele tiden er i konflikt både med sig selv og eks’en.  

Tag ansvar

Det gælder om, at man tager ansvar for sit eget liv, og lader være med at koncentrere sig om eks’ens liv. En skilsmisse kan ikke være ansvarlig for, at resten af livet er ødelagt. Den kan give nogle nye præmisser for fremtiden, men det er ens eget ansvar at få det bedste ud af det. Derfor skal man gøre alt, hvad man kan får at undgå skænderier, og det kan man gøre ved at:

  • Lade fortiden ligge og fokuser på fremtiden.
  • Blive på egen banehalvdel og koncentrere sig om ens egen adfærd.
  • Undlade alle beskyldninger.
  • Finde ud af, hvordan man gerne vil have fremtiden til at fungere, og hvordan man selv vil bidrage.
  • Lade være med at give igen, hvis man modtager kritik. Der skal to til et skænderi og det nedtrapper hurtigt risikoen for skænderier, hvis man ikke giver igen.
  • Uanset, hvor meget man har lyst til at skælde ud og kritisere, så er det vigtigt at huske, at ens egen holdning eller adfærd ikke nødvendigvis er den (eneste) korrekte.
  • Tænke over, hvorvidt det gavner humøret og fremtiden at bruge negativ energi på en eks, eller om det er bedre at sige ”pyt” og lade det ligge.
  • Opstår der uenighed så sov på situationen.

Jeg siger ikke, at det altid er nemt. Det er det ikke, men jeg garanterer, at jo mere neutral man kan være over for ens eks, og jo færre følelser man har i klemme, jo nemmere bliver det.

Og det kan ikke siges for tit, uanset andres adfærd, så kan man selv gøre rigtig meget for en god fremtid. Måske skal der professionel hjælp til, men så tag ansvar og find en terapeut, en coach eller en psykolog, der kan hjælpe. Du kan også ved egen hjælp søge viden og opgaver, der kan hjælpe dig videre. Se mere på skilsmisseraad.dk, Danmarks største online samling af viden, opgaver og professionel rådgivning til tiden før, under og efter en skilsmisse. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Din adfærd afslører dit selvbillede
Tal ordentligt – også når du træner

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image