Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (507 words)

Nogle oplever gevinst ved at være syge

Nogle oplever gevinst ved at være syge

Sygdom er noget, som de fleste af os på ingen måde ønsker. I visse tilfælde kan det at få en sygdom imidlertid hos nogle mennesker opleves som en gevinst.

De fleste af os har sikkert prøvet at lide af en sygdom og har i den forbindelse oplevet at få en gevinst i form af mere omsorg og måske endda at kunne slippe for at gøre nogle ting.

Hvis du har svært ved at identificere dig med det, så lad mig give et par eksempler.

På et tidspunkt mødte jeg en kvinde, som havde fået konstateret type 2 diabetes. Hun mærkede intet til sygdommen og var oprindelig gået til lægen for at blive tjekket for diabetes, da hendes veninder adskillige gange havde opfordret hende til det.

Trods diagnosen holdt hun fast i sin gamle livsstil, fordi hendes gevinst var, at hun løbende blev tjekket hos lægen.

På et andet tidspunkt oplevede jeg en kvinde, som gik til fysioterapi for at genoptræne sin hånd efter et brud. Hånden havde svært ved at hele, men da den fik det bedre, underholdt hun gang på gang fysioterapeuten med, at hun nu havde meget ondt i hovedet.

Hendes hoved havde intet at gøre med bruddet på hånden, men nu da hånden ved at hele, havde hun en skjult gevinst ved at komme hos en terapeut, som lyttede til hende og rent faktisk gjorde en forskel for hende.

I begge tilfælde manglede begge kvinder bevidst eller ubevidst omsorg. Den er også dejlig at få, men man kan være ret sikker på, at jo længere tid der går, desto mindre bliver omsorgen fra ens omgivelser, fordi de bliver trætte og udmattede.

Så hvorfor ikke gøre, hvad man kan for at komme af med lidelsen og komme videre i et hyggeligt samvær med ens omgivelser.

Gør noget

Ønsker du at arbejde på at formindske eller måske helt fjerne din sygdom, kan du overveje følgende:

Tænk over, om du har en skjult gevinst ved din sygdom, som du umiddelbart ikke er bevidst om. (Jeg har høfeber, så jeg slipper for at slå græsset)

Oplever du en gevinst ved din sygdom, så prøv at vende det hele på hovedet. Hvad er gevinsten ved at slippe af med eller formindske sygdommen?

Vær opmærksom på, hvad du fortæller dig selv. Jo flere positive tanker du kan proppe ind i dit hoved (læs: sige til dit ubevidste sind, som styrer meget mere, end du tror) desto bedre. Undgå at bruge ordet ”ikke”  da det ubevidste sind på ingen måde hører ordet ”ikke”.

Hvis du fortæller dig selv, at du ikke vil være forkølet, så tolker det ubevidste sind det, som du siger – jeg vil være forkølet. Ikke smart.

Sig i stedet til dig selv – flere gange om dagen: ”Hvor er det dejligt, at jeg er sund og rask” eller ”for hver dag, der går, får jeg det bedre og bedre”.

Måske du finder en gevinst ved din sygdom – men mon ikke du får flere gevinster ved at slippe af med den!

 

 

 

 

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Når kvinder flygter fra økonomi
Glutensensitivitet – er det ren indbildning?

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
fredag, 23. februar 2024

Captcha Image