Er du (også) en af dem, hvor parforholdet er blevet nedprioriteret i en travl hverdag, og oplever du at glæden og kærligheden mellem jer er erstattet af ligegyldighed, negative tanker og manglende kommunikation? Er svaret ja, så læs videre.

Nytårsforsætter behøver ikke altid handle om mindre arbejde, slankekure eller mere motion! Lad det i år handle om at skabe det parforhold du drømmer om!

Det er så nemt at brokke dig over din partner og se alle hans fejl og mangler. Du undlader måske ikke at gøre ham opmærksom på dem, men hvad opnår du? I bedste fald opnår du mere af det, du allerede har, i værste får du et parforhold med endnu mere afstand i mellem jer.

Når vi kvinder skælder ud over, at han ikke deltager nok i hjemmet, så siger vi reelt, at vi savner ham, at vi ikke føler os prioriteret, og at vi ville ønske, at vi lavede tingene sammen med vores partner. I stedet for at brokke os og sige, at han skal tage noget mere ansvar, komme tidligere hjem eller tage noget af sig selv, så skal vi sige, at vi savner ham, at vi elsker at lave noget sammen med ham og mærke fællesskabet.

Det er en rigtig god idé at stoppe op og vurdere din egen adfærd, i stedet for at fortsætte med at skælde ud og fokusere på fejl og mangler hos din partner. Vis det nærvær og den kærlighed, du efterlyser hos din mand. Hvilken mand vil ikke blive oprigtig glad og gøre en forskel, hvis han oplever en glad, kærlig og nærværende kvinde, som viser, at hun holder af ham og har brug for ham.

Derfor skal du først og fremmest tage ansvar og gøre noget andet, end det du har gjort tidligere!

Planen er derfor følgende:

Sæt fokus på din adfærd i det forgangne år.
Det første du skal gøre er at stille dig selv nogle spørgsmål, der sætter fokus på, hvor meget du har bidraget med i året, der er gået.

Stil derefter spørgsmålene:

Lad det gode parforhold være dit nytårsforsæt og start først og fremmest med at beslutte dig for, at du fremover vil tale ud fra dine egne følelser og behov, i stedet for at angribe din mand.

Dernæst skal du gøre følgende:

At kickstarte året med en fælles plan for parforholdet vil give en samhørighedsfølelse, en glæde og en tryghed sammen med din mand, som kan være med til at minimere ligegyldigheden og fokuseringen på det negative.

En fælles plan starter med, at I indfører statusmøder. Måske lyder det kedeligt at sætte kærligheden på skema, men det er mindre kedeligt, end ikke at prioritere parforholdet.

Du får aldrig mere tid til dit parforhold, end den tid du tager dig. Er drømmen et lykkeligt, kærligt, nærværende og inspirerende parforhold, så skal der gøres en indsats! Følg planen og mærk glæden og samhørigheden! Lad 2014 blive kærlighedens år.