Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Også mænd kan bløde ved samleje

Der skal to til et samleje, og det behøver ikke altid være kvinden, der er noget galt med, hvis der opstår utilsigtede `efterveer´.

En 68-årig kvinde kom og fortalte, at hun i forbindelse med en romantisk weekend med sin jævnaldrende mand i forbindelse med et heftigt samleje, havde oplevet, at det blødte voldsomt bagefter.

Hun havde aldrig fejlet noget i underlivet og ikke haft blødninger efter overgangsalderen for mere end 15 år siden. Hun havde fulgt screeningsprogrammet for livmoderhalskræft og senest fået taget en celleprøve et par år i forvejen.

Jeg foretog en almindelig gynækologisk undersøgelse med ultralydsscanning og kunne ikke finde noget som helst, som kunne forklare blødningen.

Jeg spurgte, om hun mente, det kunne være hendes mand, der blødte, og foreslog, at han gik ned til lægen og blev undersøgt. (Man ser af og til, at mænd har blod i sædvæsken uden, at det er tegn på noget alvorligt).

Det gjorde han, og han blev sendt videre til en hudlæge, som tog nogle vævsprøver på penis. Det viste sig, at han havde en meget sjælden hudlidelse (lichen aureus), som jeg aldrig havde hørt om, men hvor man ser en masse yderligt liggende blodkar. Det gav jo god mening, så det var dem, der de i forbindelse med samlejet, var gået i stykker og havde blødt.

 

Moralen er: Det er ikke altid kvindens ”skyld,” at det bløder ved samleje.

Sådan behandles lavt stofskifte
Kvinder skal ikke bekymre sig om penge
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Tirsdag, 30. maj 2023

Captcha Image