Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Pessar er stadig en gangbar præventionsform

Det er efterhånden sjældent, at kvinder bruger de `gammeldags´ præventionsformer, men de er jo gode nok, så hvorfor ikke? 

En kvinde i fyrrerne henvendte sig for nylig for at få afprøvet et pessar. Hun havde født tre børn og havde brugt spiral imellem graviditeterne, men nu var hun træt af det.

Hun havde som yngre brugt pessar og havde været godt tilfreds med det, men var blevet overtalt til at bruge spiral senere, men det gad hun altså ikke længere.

Jeg foretog derfor en helt normal gynækologisk undersøgelse.

Alle gynækologer har et prøvesæt med fem forskellige pessarstørrelser på hhv. 60-65-70-75-80 mm. Hvis man har brugt størrelse 70 tidligere, stiger man ofte en størrelse eller to efter fødsler.

Jeg plejer at finde den korrekte størrelse, og derefter placerer jeg pessaret korrekt. Derefter lader jeg kvinden selv fjerne det, så hun kan mærke, hvordan det skal sidde. Det virker bedst, hvis man samtidig bruger sæddræbende creme.

Kvinden fik recept på begge dele og gik tilfreds ud ad døren.

Morale: Ældre præventionsmetoder kan stadig bruges.

Drop slankekuren – især i januar!
Når kvinder flygter fra økonomi
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image