Nina Vedel-Petersen

3 minutes reading time (571 words)

Så hold dog din mund - om din egen vægt

Så hold dog din mund - om din egen vægt

”Hold nu mund!”

Hvor har jeg dog ofte haft lyst til at bede andre kvinder om at stoppe med den helt rutinemæssige palaver, som kvinder er så stærke til. Rigtig mange kvinder taler grimt om sig selv. ”Jeg er også blevet så fed”, ”jeg forstår heller ikke nogen ting”, ”det ved sådan en gammel kone som jeg nok heller ikke noget om” osv. osv. osv……

Ofte indgår det som en helt naturlig del af kvinders indbyrdes snak, at de siger rigtig mange grimme og kritiske ting om sig selv.  Og det værste er, at de ofte bruger meget negativt ladede ord om sig selv, ord de ikke ville bruge om andre. Det er jo selvfølgelig i orden at være ked af det, hvis man føler sig for tyk. Men behøver man siger ”smælder fed” eller omtale sin ende som en ”kæmpe ladeport”?

Hvad skal det til for? Skal man så som veninde hver gang forsøge at indskyde bemærkninger som, at ”du er da ikke så tyk” eller ”jeg er da ældre end du er”? Det er da ikke til at holde ud.

Stop det. Hold nu mund.

Når vi taler om andre mennesker, prøver vi jo at holde os til at sige noget pænt. Det samme bør vi gøre, når det drejer sig om os selv. Naturligvis ikke fuldstændigt ukritisk. Men med vægt på det positive og konstruktive, og uden at dvæleunødigt  ved det negative.

Amerikanerne har et begreb, der hedder ’fat-talkere’. Og en ny undersøgelse dokumenterer, at kvinder, som taler grimt om sig selv, er mindre populære blandt andre kvinder.

Læs om undersøgelsen her.

Og det tror da pokker.  Det er simpelthen ikke til at håndtere at være sammen med kvinder, der hele tiden skal nedgøre sig selv. Det er ukærligt og kan nogle gange virke helt krænkende.

Desuden kan det nok ikke undgås, at ens billede af en person bliver påvirket af, hvilke ord, der bliver sat på personen. Og bliver man bombarderet med negative ord, også når de kommer fra personen selv, får man nok et andet blik på ham eller hende.

Læs også: Drop de negative tanker

Jeg bliver i hvert fald ubehageligt tilpas, når det tager overhånd. Hvorimod jeg synes, det er så dejligt befriende, når medsøstre giver udtryk for, at de holder af sig selv med alle de skavanker og al den uperfektion vi jo alle slæber rundt på.

Men det sker bare for sjældent. Prøv at komme i tanke om, hvornår du senest har hørt en kvinde frit og frejdigt sige, at hun da er meget godt tilfreds med sin krop, at hun er stolt af, hvad hun har opnået, at hun føler sig temmelig kvik i pæren eller at hun holder meget af sig selv i det hele taget? I hvert fald ikke uden, at hun lige tilføjer et eller andet negativt.

Hvad er det med os kvinder, der gør, at vi har så stort et behov for at nedgøre os selv? Er det et eller andet ubevidst om, at vi hellere selv vil sige det, end at risikere at andre kommer med grimme kommentarer? Eller er det bare en dårlig vane, som måske forveksles med humor?

Læs også: Du er smukkere end du tror

Måske skulle vi indføre en folkebevægelse, eller måske bare en årlig ’tal-pænt-om-dig-selv’-dag? I hvert fald vil det for mit vedkommende lette megen kommunikation med andre kvinder, hvis de holder op med at være så ukærlige overfor sig selv.

Foretrak smøger frem for medicin mod knogleskørhed
Tørre slimhinder efter behandling for brystkræft

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Onsdag, 8. december 2021

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://voksnekvinder.dk/