Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Selv erfarne gynækologer kan tage fejl!

Selv erfarne gynækologer kan tage fejl!

Jeg fik for nylig besøg af en 66-årig kvinde, som jeg så første gang for to år siden. Hun havde aldrig været gravid, og menstruationerne var stoppet, da hun var 57 år. Hun havde gået hos en anden gynækolog, som på et tidspunkt havde fundet en cyste på den højre æggestok, men den var imidlertid senere forsvundet.

Hun blev faktisk henvist med gener fra tørre slimhinder, men som regel foretager vi jo alligevel en ultralydsscanning.

Ved den fandt jeg en cyste i højre side, som målte 4 x 5 cm. Vi tog en blodprøve CA 125 (en såkaldt cancermarkør), som var helt normal. Da cysten så fredelig ud, aftalte vi at følge den jævnligt.

Da hun alligevel skulle have skiftet en hormonring p.g.a. de tørre slimhinder hver tredje måned, har jeg set hende jævnligt siden.

Af og til var cysten vanskelig at se, og jeg har på et tidspunkt noteret i journalen, at cysten måske ikke sad på æggestokken, men på tarmen, d.v.s. noget højere op.

For nylig var den vokset til 8 cm og selv om den stadig så fredelig ud, og blodprøven var normal, sendte jeg hende til fjernelse af æggestok og cyste på hospitalet.

Ved den første undersøgelse så lægerne selvfølgelig den samme cyste, men da de foretog en kikkertundersøgelse, viste det sig, at cysten ikke sad på æggestokken, men i stedet på tarmen omkring blindtarmsstedet.

Ved den efterfølgende operation fandt man en stor cyste omkring blindtarmen, og hun fik fjernet et stykke af tyktarmen. Mikroskopien var helt fredelig, men det er en sjælden sag med cyster på blindtarmen.

Moralen er: Gynækologer er rigtig gode til at ultralydsscanne, men enkelte gange er virkeligheden en anden – men så finder de også ud af det i den sidste ende!

Derfor skal du IKKE – nødvendigvis - have sex
Kys, kram og kæl vigtigt for din lykkefølelse
 

Comments 1

Gæst - Joan Nilsson on lørdag, 7. september 2013 12:29
Interessant og lærerig historie

Kære Christine

Det var en særpræget og lærerig historie. Altid spændende at læse dine indlæg her. KH Joan

Kære Christine Det var en særpræget og lærerig historie. Altid spændende at læse dine indlæg her. KH Joan
Already Registered? Login Here
fredag, 23. februar 2024

Captcha Image