Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Selv modne kvinder kan få svamp – og have store problemer med dem

Almindeligvis plejer man at sige, at kvinder efter overgangsalderen ikke får svamp. Der findes dog ingen sandheder uden undtagelser.

Jeg fik henvist en 60-årig kvinde af en kollega, som ikke kunne komme videre med behandlingen. Patienten havde for en del år siden fået fjernet livmoder og æggestokke og var i behandling med østrogentabletter.

Det sidste år var hun adskillige gange blevet behandlet for ”skedekatar” dels med håndkøbsmedicin som Canesten (svampemedicin) og Femidur (mælkesyrekapsler) dels med en del forskellig receptpligtig medicin mod såvel svamp som bakterier – alt uden effekt.                                                                                                                 

Da jeg så hende første gang havde hun mange gener i form af svie og kløe og hytteostagtigt udflåd, og hun havde også en helt klar svampeinfektion. I første omgang fik hun recept på den eneste svampemedicin, hun ikke havde prøvet, og jeg penslede skeden med Methylrosanilin (Gentianaviolet) – en violet væske, som ofte lindrer den slags gener.                                                                               

Behandlingen hjalp kun kortvarigt, så hun kom igen til ny pensling. Denne gang podede jeg hende for svamp og bad om ”dyrkning og resistensbestemmelse” (ligesom man gør ved blærebetændelse). Medens vi ventede på svaret, kom patienten flere gange og blev penslet igen – det hjalp i hvert fald nogle dage hver gang. 

Da svaret omsider dukkede op, viste det sig, at svampen var modstandsdygtig overfor alle gængse svampemidler og nogle stykker til. Jeg kontaktede derfor Seruminstituttet og bad om hjælp og fik at vide, at man kunne behandle genstridige svampe med Borsyre vaginalkapsler i 14 dage. Det er ikke noget apoteket forhandler, men skal laves såkaldt magistrelt – ligesom i gamle dage, hvor lægen lavede en opskrift på salve el.lign, hvorefter apoteket fremstillede den. Allerede efter 3 dage havde det hjulpet, og patienten var meget glad og tilfreds.

Moralen er: Man skal ikke give op, selv om traditionel behandling ikke virker.

Fra julevred til julefred
Godt og (stimulerende) dårligt nyt
 

Comments 1

Gæst - Laila Rosenqvist on lørdag, 3. januar 2015 21:45
Vedr. Svamp

Jeg bruger Lady Balance, som er en stik.pille med mælkesukker og den virker mod svamp, svie, kløe og lugt af udflåd!
LadyBalance blev opfundet af Inge Dorthe Hansen, som på egen krop følte manglerne i de hidtil anvendte midler. Det var nødvendigt at bringe produktet på markedet, fordi det afhjælper et problem, som reducerer livskvaliteten for mange kvinder.
Inge Dorthe's baggrund for at finde løsningen i form af LadyBalance:
- en baggrund som mejeri-ingeniør med særlig ekspertise i mikrobiologi og mælkesyrebakterier
- mangeårigt forskningsarbejde i styring af mikrobiologien i ikke-sterile systemer.

Jeg bruger Lady Balance, som er en stik.pille med mælkesukker og den virker mod svamp, svie, kløe og lugt af udflåd! LadyBalance blev opfundet af Inge Dorthe Hansen, som på egen krop følte manglerne i de hidtil anvendte midler. Det var nødvendigt at bringe produktet på markedet, fordi det afhjælper et problem, som reducerer livskvaliteten for mange kvinder. Inge Dorthe's baggrund for at finde løsningen i form af LadyBalance: - en baggrund som mejeri-ingeniør med særlig ekspertise i mikrobiologi og mælkesyrebakterier - mangeårigt forskningsarbejde i styring af mikrobiologien i ikke-sterile systemer.
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image