Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
4 minutes reading time (764 words)

Selvkærlighed letter på vægtskålen

Selvkærlighed letter på vægtskålen

Noget af det, der betyder allermest for vores vægt, er hvor meget vi holder af os selv.

Det er så indlysende, at kærligheden står højt, når det handler om vores nærmeste. Men det er sjældent, vi har den samme kærlige omsorg for os selv.

 

Lige præcist kærlighed giver det bedste grundlag at træffe de vigtige beslutninger, der betyder noget for vores velvære og sundhed.

For nyligt ’talte’ vi om selvkærlighed i min ’konsultation’, som ligger på nettet. Her møder jeg de af mine kunder, der vælger at deltage aktivt med skriverier om deres slankeproces med udfordringer, aha-oplevelser og fremskridt.

Mit oplæg til tråden om selvkærlighed i forum lyder sådan her: ”Det her er meget, meget vigtig. Måske det allervigtigste: Mærk din kærlighed til dig selv - lad den få lov at fylde, så du er helt bevidst om den. Det er kærligheden til dig selv, der er årsag til, at du er i gang med dette forløb. Det er den, der betyder, at du siger til og fra (eller ønsker at du gjorde), og det er den, der sørger for, at du i øvrigt passer godt på dig selv. Mærk, hvordan det føles, når du mærker kærligheden til dig selv i hver eneste lille celle i din krop. Hvad ville det betyde, hvis du mærkede kærligheden til dig selv endnu mere?”

Det har sat tanker i gang rundt omkring hos medlemmerne. Her er et par af refleksionerne. (Navnene er opdigtede)

Marianne: ”Kærlighed til mig selv hænger sammen med at acceptere mig selv som jeg er. Den hænger sammen med at øve mig i et positivt livssyn, i at se muligheder frem for begrænsninger. Den hænger sammen med at prioritere at have tid og overskud til bare at være. Den hænger sammen med at sætte tempoet ned. Den hænger sammen med kærligheden til mine kære og deres kærlighed til mig. Hvis jeg mærkede den endnu mere, ville jeg passe endnu mere på mig selv, jeg ville være rarere at være sammen med og jeg ville nyde mit liv endnu mere. Jeg tror også jeg ville tabe mig hurtigere.”

Gitte: ”Min indre dialog har faktisk været skæld-ud over, at jeg ikke har haft så meget overskud, som jeg gerne ville. Jeg var for følsom, jeg var et offer, jeg var ikke fokuseret nok, og jeg var for doven og for træt. Men det er jo netop når jeg dræner mig selv med en ukærlige attitude, at jeg ikke har overskud til hverken at være så fokuseret, som jeg drømmer om, eller slappe af, når jeg har brug for det. Så jeg øver mig virkelig i at lytte til mine behov, indrette mig så de bliver bedre tilgodeset i dagligdagen og i at tale kærligt og opmuntrende til mig selv. De sider som jeg gerne vil undvære hos mig selv, fylder mindre når jeg har det bedre.”

Rita: ”Kærlighed til mine børn, min mand, familie, venner, livet og glæden. Men til mig? Det har vist ikke været min stærke side. Jeg har været min egen hårdeste kritiker og dommer. Jeg har igennem flere år øvet mig (foran spejlet) og er blevet meget bedre til at tænke kærligt om mig selv. For mig betyder kærligheden til mig selv, at jeg ønsker at behandle mig selv godt og ønsker det bedste for mig. Den betyder også, at jeg bærer over med de fejl, jeg tidligere tænkte, jeg havde, og nu kan se, at de måske også er min styrke. Den betyder, at jeg er mere bevidst om at give og modtage kærlighed.”

Når vi glemmer selvkærligheden, bliver vi kritiske over for os selv. Og det er ikke til gavn. Disse 2 små øvelser kan hjælpe med at komme tilbage på rette kurs:

  • Omfavn den del, der har mest brug for det. F.eks. den del, du skælder ud. Eller den dovne, den uinteresserede, eller den begærlige del, der bare har lyst til at spise kage. Giv den kys i stedet for prygl. Og et varmt knus. Den har lov til at være der. Den er en del af dig. Omfavn den og spørg, hvad den ønsker sig.
  • Tanken om, at du ikke er værd at elske, er en tanke, som du må have taget til dig ved en fejltagelse. For virkeligheden er, at alle er værd at elske. Uden diskussion. Ingen bliver født uden et kærligt formål. Og tanken om, at du elsker dig selv, er kun én tanke væk. Det er din grundlæggende tilstand at være et kærligt væsen – også overfor dig selv. Den kan du vende tilbage til med én enkelt tanke.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Forhøjet kalkindhold fik 49-årig tvangsindlagt
Gør noget godt for nogen

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
Torsdag, 19. maj 2022

Captcha Image

 

</p> <p>Lige præcist kærlighed giver det bedste grundlag at træffe de vigtige beslutninger, der betyder noget for vores velvære og sundhed.</p> <p>For nyligt ’talte’ vi om selvkærlighed i min ’konsultation’, som ligger på nettet. Her møder jeg de af mine kunder, der vælger at deltage aktivt med skriverier om deres slankeproces med udfordringer, aha-oplevelser og fremskridt.</p> <p>Mit oplæg til tråden om selvkærlighed i forum lyder sådan her: <em>”Det her er meget, meget vigtig. Måske det allervigtigste: Mærk din kærlighed til dig selv - lad den få lov at fylde, så du er helt bevidst om den. Det er kærligheden til dig selv, der er årsag til, at du er i gang med dette forløb. Det er den, der betyder, at du siger til og fra (eller ønsker at du gjorde), og det er den, der sørger for, at du i øvrigt passer godt på dig selv. Mærk, hvordan det føles, når du mærker kærligheden til dig selv i hver eneste lille celle i din krop. Hvad ville det betyde, hvis du mærkede kærligheden til dig selv endnu mere?”</em></p> <p>Det har sat tanker i gang rundt omkring hos medlemmerne. Her er et par af refleksionerne. (Navnene er opdigtede)</p> <p><strong>Marianne:</strong> ”Kærlighed til mig selv hænger sammen med at acceptere mig selv som jeg er. Den hænger sammen med at øve mig i et positivt livssyn, i at se muligheder frem for begrænsninger. Den hænger sammen med at prioritere at have tid og overskud til bare at være. Den hænger sammen med at sætte tempoet ned. Den hænger sammen med kærligheden til mine kære og deres kærlighed til mig. Hvis jeg mærkede den endnu mere, ville jeg passe endnu mere på mig selv, jeg ville være rarere at være sammen med og jeg ville nyde mit liv endnu mere. Jeg tror også jeg ville tabe mig hurtigere.”</p> <p><strong>Gitte:</strong> ”Min indre dialog har faktisk været skæld-ud over, at jeg ikke har haft så meget overskud, som jeg gerne ville. Jeg var for følsom, jeg var et offer, jeg var ikke fokuseret nok, og jeg var for doven og for træt. Men det er jo netop når jeg dræner mig selv med en ukærlige attitude, at jeg ikke har overskud til hverken at være så fokuseret, som jeg drømmer om, eller slappe af, når jeg har brug for det. Så jeg øver mig virkelig i at lytte til mine behov, indrette mig så de bliver bedre tilgodeset i dagligdagen og i at tale kærligt og opmuntrende til mig selv. De sider som jeg gerne vil undvære hos mig selv, fylder mindre når jeg har det bedre.”</p> <p><strong>Rita:</strong> ”Kærlighed til mine børn, min mand, familie, venner, livet og glæden. Men til mig? Det har vist ikke været min stærke side. Jeg har været min egen hårdeste kritiker og dommer. Jeg har igennem flere år øvet mig (foran spejlet) og er blevet meget bedre til at tænke kærligt om mig selv. For mig betyder kærligheden til mig selv, at jeg ønsker at behandle mig selv godt og ønsker det bedste for mig. Den betyder også, at jeg bærer over med de fejl, jeg tidligere tænkte, jeg havde, og nu kan se, at de måske også er min styrke. Den betyder, at jeg er mere bevidst om at give og modtage kærlighed.”</p> <p>Når vi glemmer selvkærligheden, bliver vi kritiske over for os selv. Og det er ikke til gavn. Disse 2 små øvelser kan hjælpe med at komme tilbage på rette kurs:</p> <ul> <li><span style="line-height: 1.3em;">Omfavn den del, der har mest brug for det. F.eks. den del, du skælder ud. Eller den dovne, den uinteresserede, eller den begærlige del, der bare har lyst til at spise kage. Giv den kys i stedet for prygl. Og et varmt knus. Den har lov til at være der. Den er en del af dig. Omfavn den og spørg, hvad den ønsker sig.</span></li> <li><span style="line-height: 1.3em;">Tanken om, at du ikke er værd at elske, er en tanke, som du må have taget til dig ved en fejltagelse. For virkeligheden er, at alle er værd at elske. Uden diskussion. Ingen bliver født uden et kærligt formål. Og tanken om, at du elsker dig selv, er kun én tanke væk. Det er din grundlæggende tilstand at være et kærligt væsen – også overfor dig selv. Den kan du vende tilbage til med én enkelt tanke.</span></li> </ul>", "author": { "@type": "Person", "url": "https://voksnekvinder.dk/blogs/blogger/lone.html", "name": "Lone Ladefoged", "image": "https://voksnekvinder.dk/images/easyblog_avatar/27_loneladefoged.png" }}