Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Stressinkontinens kan overvindes

Stressinkontinens kan overvindes

Med alderen får mange svært ved at holde på vandet. De lider af inkontinens, som deles op i to forskellige former: Stress-inkontinens, hvor man tisser i bukserne, når man hopper, løber, griner, hoster eller nyser også såkaldt urge-inkontinens eller trængningsinkontinens, som det også kaldes, hvor man skal tisse mange gange i døgnet og ikke altid kan nå frem til toilettet i tide: ’Når jeg skal, så skal jeg! Behandlingen af disse to former for inkontinens er vidt forskellig.

For nylig fik jeg besøg af en 45-årig kvinde med tre teenagebørn, som elskede at hoppe trampolin. Det gjorde moderen også, men nu havde hun fået tiltagende problemer med ikke at kunne holde sig, når hun hoppede. Hun var også glad for at løbe, men det gik heller ikke mere.

Ved den gynækologiske undersøgelse var der normale forhold bortset fra, at hun slet ikke kunne knibe sammen i sin bækkenbund.

Efter flere forsøg kunne hun dog lige akkurat få fat i de rigtige muskler efter at have brugt mave-, lår og baldemuskler, men de hjælper ikke mod inkontinens.

Jeg fortalte hende om EPI-NO – en oppustelig dims, man sætter op i skeden. Dimsen er koblet til et manometer, så man kan se, hvor godt man kniber, og hvordan man bliver bedre til det.

Efter en måneds flittigt brug af dimsen, turde hun bevæge sig op på trampolinen igen, og nu kunne hun holde sig godt nok.

Jeg har fortalt hende om operation, som er den ultimative behandling af stress-inkontinens, men det var hun ikke interesseret i foreløbig.

EPI-NO kan købes her: www.propsandpearls.com,  og du kan læse mere om kniberi på www.knibnu.dk  .

Læs mere om inkontinens på http://www.kontinens.dk

Moralen er: Stressinkontinens kan ofte behandles med små midler.

PMS giver et hav af irriterende symptomer
Er blod i urinen altid farligt?
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
mandag, 20. maj 2024

Captcha Image