Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (547 words)

Styr på økonomien giver masser af sex

Styr på økonomien giver masser af sex

Søvn, sex og humør er nogle af de mange vigtige aspekter af vores liv, som en dårlig privatøkonomi påvirker alvorligt.

  • Dårlig økonomi påvirker nattesøvnen.
  • Dårlig økonomi påvirker humør, fokus og ydeevne.
  • Dårlig økonomi er ifølge en undersøgelse fra American Psychological Association hovedårsagen til dårlig performance og sygefravær.
  • Dårlig økonomi er ifølge en undersøgelse, TNS Gallup har lavet for Nordea, også grunden til manglende og/eller dårligt kærlighedsliv.

Stress har i mange år været et buzz word i hele samfundet. Stress er en diffus størrelse og et ord, der kan pakkes rigtig mange forklaringer og kurser ind i, og mange virksomheder har i årenes løb brugt ufattelige store summer på at ”helbrede” stress hos medarbejderne - uden den store forandring.

Faren ved et begreb som stress er, at hvis du ikke ved, hvad du skal kalde ”barnet”, kan det f.eks. blive kaldt stress. Stress er som regel relateret til store bunker på skrivebordet for mange timer bag skærmen og for lidt personale.

Meget ofte er stress forårsaget af rod i privatøkonomien, men der er stor berøringsangst på lige præcis – privatøkonomi,

Hvorfor er der berøringsangst på privatøkonomi?

Privatøkonomi tilhører den private sfære, du har ikke lyst til at røre ved det emne, og du vil ikke blande dig i, at en kollega eller et familiemedlem har dårlig økonomi. Men du vil gerne blande dig i, at de ryger, er overvægtige og drikker for meget rødvin! Tingene hænger simpelthen ikke sammen.

De fleste vil også gerne give gode råd med på vejen, og hvis du selv har en økonomi, der halter en smule, kan det være en vanskelig opgave at håndtere venner, kollegaer og familiemedlemmer med en rodet økonomi.

Privatøkonomi er den nye sort

Tiden er med os - der bliver mere og mere fokus på privatøkonomi. Ifølge en Gallup undersøgelse viser det sig, at kvinder i langt højere grad bliver frastødt af en dårlig økonomi allerede i dating-fasen.

At have styr på privatøkonomien signalerer overskud og tjekkethed - og hvis økonomien ikke er i orden, så er der ikke kærestepotentiale.

Er du i et forhold, er tolerancen over for økonomisk rod tilsyneladende større, men er der rod i økonomien, påvirker det stemningen i parforholdet. Det kommer til udtryk, både når der skal drøftes helt konkrete praktiske ting, som f.eks. hvis der ikke er råd til at købe de vinterstøvler til børnene, som der er hårdt brug for, eller når børnene plager om at komme på vinterferie som de andre i klassen. Rod i økonomien påvirker også kærlighedslivet - hvem har lyst til at have sex med en partner, der enten ikke betaler de regninger, der er aftalt, eller som stikker hovedet i busken og ikke vil se de økonomiske realiteter i øjnene?

Kører privatøkonomien ikke på skinner, vil de andre områder i dit liv blive påvirket af det. Det er vigtigt for mig at sige, at når en privatøkonomi kører på skinner, betyder det ikke, at der står mange millioner på kontoen, eller du ejer en strandvejsvilla. Det betyder, at du ved, hvad du har, og hvad du bruger. Kontrol over en lille økonomi signalerer lige så meget overskud og tjekkethed som kontrol over en stor økonomi.

 

Rod i privatøkonomien giver dig en dårlig livskvalitet, er gift for parforholdet og påvirker din evne til at præstere på jobbet.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Kvinder med latent HPV-virus og tidligere kræft bø...
Pas på: Højsæsonen for skilsmisser nærmer sig
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
fredag, 23. februar 2024

Captcha Image