Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (616 words)

Sundhed og økonomi hænger sammen

Sundhed og økonomi hænger sammen

Er en sund økonomi en forudsætning for et sundt liv?
Umiddelbart vil du nok svare ja på spørgsmålet, fordi det er sådan, de fleste af os opfatter penge, og den måde, vi er opdraget på i vores kultur.

Udfordringen i vores kultur er, at vi er ufatteligt optaget af materielle ting, og derfor måler vi hinanden og os selv i penge og det, vi kan købe for penge. Vi bruger pengene til at fortælle os selv og vores omgivelser, hvem vi er.

Har en sommerferie i et eksotisk ferieland mere ”værdi” end at tage på cykel- og campingferie til Langeland?

Penge har ingen værdi i sig selv

Penge er ikke noget i sig selv - det er det, du tænker og føler om penge, der giver dem værdi. Set fra mit perspektiv er størrelsen på din formue ikke en forudsætning for et godt liv.

Penge har ingen betydning for, om du er sund, rask eller lykkelig - det er dine tanker om penge, som afgør, hvordan du har det.

Det er tankerne og følelserne om den sum penge, du har, der påvirker din krop og enten stresser dig og giver dig oplevelsen af at være syg eller giver dig følelsen af ro og afslappethed, og giver dig følelsen af sundhed.

Du skal styre dine penge - det er ikke pengene, der skal styre dig

Hvis du oplever, at dine tanker konstant kredser om penge og økonomi, har du en pengeafhængighed. Den pengeafhængighed styrer dig og dine handlinger på samme måde, som en alkoholafhængighed styrer dine tanker og handlinger.

Du kan have den afhængighed, uanset hvor god din økonomi er, og der ligger en udfordring foran dig i at få sat lys på den afhængighed og få den opløst. Dit forhold til penge og økonomi skal være naturligt, og kan du betragte penge som noget naturligt, der kommer og går, har du ingen afhængighed.

Pengebekymringer handler om frygt!

Når du bekymrer dig om penge, er det, fordi der er noget, du frygter i fremtiden. Frygt er en destruktiv følelse - medmindre den bliver knyttet til en reel fare, f.eks.: Du står foran et farligt dyr, og frygten får dig til at løbe væk.

Er frygten knyttet op på noget, som måske bliver virkelighed eller ikke bliver til noget, skal du arbejde med at få opløst den bekymring og frygt, så du kan få en rolig pengefølelse, der bl.a. kan sikre din nattesøvn.

3 gode råd til, hvordan du slipper pengebekymringer:

 1. Skab dig et overblik over, hvordan din nuværende situation er, f.eks.:
 • Hvor meget står der på dine konti?
 • Hvad skylder du?
 • Hvad er dine indtægter?
 • Hvad er dine udgifter?
 1. Lav en oversigt over de livssituationer, du ved kommer i de kommende år, f.eks.:
 • Hvornår fylder du 50 år?
 • Hvornår skal dine børn konfirmeres?
 • Hvornår går du på pension?
 • Hvornår skal du begynde at betale afdrag på dine lån?
 1. Prioriter, hvordan du vil bruge dine penge:
 • Er din 50 års fødselsdag vigtigere end en kærestetur?
 • Skal dit barn både have stor fest og dyre konfirmationsgaver?
 • Skal du spare op på pension og betale af på gæld?
 • Vil du spare op til pensionen og ikke komme på ferie nu?

Der er ingen svar, der er rigtige eller forkerte - formålet er, at du tager bevidst stilling til, hvordan du ønsker, det skal være, og hvordan du vil bruge dine penge. Det, der er rigtigt for dig, er ikke nødvendigvis rigtigt for dine veninder. Mærk efter, hvordan du ønsker, det skal være, og tillad ikke nogen at dømme, om det, du gør, er det bedste for dig. Det er nemlig kun dig, der ved det.

PS: Husk, at ingen beslutninger bliver asfalteret. Du kan altid ændre dem, hvis du ønsker det.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Lakrids medførte hævede ben og forhøjet blodtryk
Pyt! Brug ordet og mærk forskellen

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image