Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Svamp – en helt almindelig lidelse

Svamp – en helt almindelig lidelse

Kvinden henvendte sig p.g.a. voldsom kløe, svie og hævelse i underlivet kort efter, at hun havde fået penicillin mod bihulebetændelse. Hun havde også fået tykt, hytteost-agtigt udflåd.

Generne var begyndt en fredag eftermiddag, som den slags tit gør, og hun havde købt noget receptfri creme på apoteket, som havde taget det værste.

Da jeg så hende, var hun stadig rød og hævet udvendigt, og indvendigt sad der tykke, hvide klumper af udflåd på de ildrøde slimhinder. Det var helt typisk candida-svamp.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt en patient har svamp, kan man pode fra skeden og sende til dyrkning på hospitalet, men i dette tilfælde var det helt oplagt.

Der findes adskillige cremer og stikpiller, der kan hjælpe, men jeg foretrækker at ordinere et af de præparater, som gives som piller: enten en tablet som engangsdosis, eller et andet præparat, som gives som i alt 4 tabletter på én dag.

Patienten fik recept på den ene pille (hun fik udskrevet to piller, fordi det af uransagelige grunde er billigere end en!! – men så har hun en i reserve), og dagen efter var hendes gener væk.

Moralen er: Hvis man ved, man får svamp efter penicillin-behandling, bør man have en svampekur parat hjemme,eller bede om en anden antibiotisk behandling hos lægen.

Du skal undersøges for knogleskørhed hvis…
Smertefulde ægløsninger og langvarige, kraftige me...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
tirsdag, 28. november 2023

Captcha Image