Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
3 minutes reading time (563 words)

Tæl dine velsignelser og lær at være taknemmelig

Tæl dine velsignelser og lær at være taknemmelig

Livskriser er altid forbundet med muligheden for fornyelse, vækst og meningsfuld forandring. Men det gælder om at se modgang som en åben dør til mulighederne, man endnu ikke har gjort brug af.

{snippet start}

De fleste mennesker ligger under for nogle myter om, hvordan de kan blive lykkelige. Det er en udbredt opfattelse at tro, at vi bliver evigt lykkelige af at opnå bestemte ting: blive gift, få børn, få bestemte jobs og karriere og ikke mindst velstand. Omvendt tror vi, at modgang som helbredsproblemer, skilsmisse, mangel på penge og midler gør os evigt ulykkelige.

Men der er ingen magisk opskrift på glæde og lykke. Det handler dybest set om indstillingen til livet, og hvordan man hamler op med de livsbetingelser, man nu engang har, de valg, man foretager, og det, man udsættes for.

Drop de negative tanker

At være født i et rigt demokrati giver unægtelig bedre adgang til trivsel og velvære end at være født i et fattigt diktatur. Men uanset, hvor man er, og hvilke valg, man har foretaget i sit liv, så er det vigtigt at kunne tælle sine velsignelser hver dag. Tanker er under viljens kraft, og de fleste vaner kan ændres. Så hvis du opdager, at du hele tiden fokuserer på al det, der irriterer og skuffer dig, eller er optaget af at sammenligne dig selv og din situation ufavorabelt med andres, så er recepten klar: SKIFT FOKUS.

Det betyder, at du skal vågne om morgenen og falde i søvn om aftenen og sørge for, at tankerne fokuserer på alt det, du er taknemmelig over i livet: det kan være en smuk lille blomst, eller det kan være børnebørnenes glade ansigter. Det kan være et indtryk fra en tur i naturen eller samvær med andre. Det kan være noget, du er stolt over at have klaret godt, eller det kan være noget, der fungerer godt kropsligt og/eller mentalt. Find mindst fem ting, du er taknemmelig for.

{module also depression}

De fleste kan fremkalde disse forestillinger, når de beslutter sig for det. Men hvis man er deprimeret, kan det være svært at holde fokus på det positive og alt for let at henfalde til selvkritik og selvbebrejdelser eller spekulationer over, hvad andre har gjort forkert i ens egen opfattelse. På den måde banes vejen for det dårlige humør.

For at huske at fokusere på taknemmelighed kan det være en god idé at føre en dagbog med ting, du er taknemmelig over.

Husk taknemmelighed

Taknemmelighed er også noget, man tit glemmer, når de primære behov bliver tilfredsstillet mere eller mindre automatisk. Mange forhold udvikler sig til rene kritikbanker, hvor alt, hvad der bliver investeret, er utilfredshed. Så er det jo klart, at alt det gode og fine i forholdet udslukkes.

Men den positive psykologis forskere er ret sikre: At fylde sig selv med taknemmelighed resulterer i højere grad i energi, mere opmærksomhed, mere entusiasme, bedre beslutsomhed og mere glæde og ro i sindet.

Taknemmelighed får dig til at producere flere positive stresshormoner og dopamin, og virkningen på sigt er mere lykke, bedre helbred og bedre mulighed for at nå sine mål i livet For det er aldrig for sent at skifte fokus!

{snippet pagead}

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Fjern din personlige forhindringsbane
De fleste har brug for D-vitamintilskud

Related Posts

 

Comments 1

Gæst - Ulla on tirsdag, 6. august 2013 12:29
Velsignelse & Taknemlighed

Tak for et særdeles relevant og godt indlæg.
Det fungerer i praksis !!

Tak for et særdeles relevant og godt indlæg. Det fungerer i praksis !!
Already Registered? Login Here
tirsdag, 21. maj 2024

Captcha Image