Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Tissetrang kan skyldes andet end blæreproblemer

Tissetrang kan skyldes andet end blæreproblemer

For nylig fik jeg besøg af en 70-årig kvinde, som de seneste måneder ustandselig skulle rende på toilettet og tisse. 

Hun var også oppe flere gange om natten, og det forstyrrede selvfølgelig både hendes og hendes mands nattesøvn.

Kvinden havde været til læge og fået urinen undersøgt, og der var ikke tegn på blærebetændelse. Under en damefrokost sad deltagerne og diskuterede artikler i damebladene, og en havde læst, at et symptom på kræft i æggestokkene kunne være, at man skulle rende på toilettet hele tiden.

Min patient blev rigtig bange og da hun var med i gruppe to i Sygesikringen, gik hun uden om sin egen læge, og henvendte sig direkte i klinikken. Ved den gynækologiske undersøgelse fandt jeg en stor cyste i venstre side af underlivet. Ultralydsscanningen viste, at det drejede sig om en ca. 10 cm stor, men fredeligt udseende, såkaldt ’vandcyste’.

Den lå tæt på blæren, og det var det, der fik blæren til at reagere med at ville tømme sig hele tiden. Hos ældre damer skal cyster i den størrelse fjernes, men inden jeg henviste hende til hospitalet, tog vi en blodprøve – en såkaldt CA 125 på hende.

CA 125 er en cancermarkør, som er forhøjet ved kræft i æggestokkene. Desværre er den somme tider også forhøjet ved andre sygdomme, men vi har indtil videre ikke noget bedre.

Min patients blodprøve var heldigvis hel normal, og jeg kunne henvise hende til en kikkertoperation på det lokale sygehus, hvor hun fik fjernet begge æggestokke. Der er nemlig ingen grund til at lade den anden æggestok sidde hos en 70-årig kvinde.

Cysten blev undersøgt i mikroskopet og var, som ventet, helt fredelig. Efter operationen forsvandt hendes vandladningsgener fuldstændig.

Moralen er: Hvis kroppen arter sig ’anderledes’, bør man reagere.

Jeg vil have en krops-mekaniker
Gravid med tvillinger som 45-årig
 

Comments 3

jnil@ferring.com on torsdag, 14. marts 2013 20:30
Rigtig god information

Kære Christine.
Det er rigtig god information at få om et emne, som sikkert er tabu for mange af os. Et godt eksempel på at man kan blive rigtig forskrækket indtil man få klarhed over, hvad problemet skyldes. Tak for en god blog.

Kære Christine. Det er rigtig god information at få om et emne, som sikkert er tabu for mange af os. Et godt eksempel på at man kan blive rigtig forskrækket indtil man få klarhed over, hvad problemet skyldes. Tak for en god blog.
Gæst - Nicoline Hansen on tirsdag, 22. august 2017 04:40
Bekymret og bange ung kvinde.

Hej.
Jeg er en 30 årig kvinde, som har store problemer med vandladning.
Føler jeg skal tisse konstant, når kun lige rejse mig så er jeg nød til at sætte mig ned igen, men der kommer nødvendigvis ikke noget. Men trangen er der hele tiden, også om natten. Så det forstyrre min nattesøvn. Det har været sådan 14-21 dage. Og er ved at være træt af det. Har konstant kuldegysning pga det, og kan mærke noget driller, og at det svier en smule hele tiden.

Men ikke som når man har blærebetændelse.

Har stixet og der var en lille smule blod, og leukocytter 3+. Men intet nitrit eller andet.

Har afleveret urinprøve hos lægen, og ingen UVI.

Så hvad så? Så slap min læge mig igen? For hvad sku han så gøre?

Årh jeg er frustreret.

Håber du kan hjælpe.

Hej. Jeg er en 30 årig kvinde, som har store problemer med vandladning. Føler jeg skal tisse konstant, når kun lige rejse mig så er jeg nød til at sætte mig ned igen, men der kommer nødvendigvis ikke noget. Men trangen er der hele tiden, også om natten. Så det forstyrre min nattesøvn. Det har været sådan 14-21 dage. Og er ved at være træt af det. Har konstant kuldegysning pga det, og kan mærke noget driller, og at det svier en smule hele tiden. Men ikke som når man har blærebetændelse. Har stixet og der var en lille smule blod, og leukocytter 3+. Men intet nitrit eller andet. Har afleveret urinprøve hos lægen, og ingen UVI. Så hvad så? Så slap min læge mig igen? For hvad sku han så gøre? Årh jeg er frustreret. Håber du kan hjælpe.
Gæst - Christine Felding on tirsdag, 22. august 2017 09:12
Gynækolog

Hej
Det lyder ikke rart.
Har urinen været sendt på hospitalet til dyrkning? Ellers synes jeg den skal det.
Så synes jeg du skal podes fra urinrøret for nogle bakterier, som hedder Ureaplasma og Mycoplasma. De kan godt give den slags symptomer
Hvis alt er negativt - inkl en gynækologisk undersøgelse - og symptomerne bliver ved, må din læge sende dig videre til en urolog.

Hej Det lyder ikke rart. Har urinen været sendt på hospitalet til dyrkning? Ellers synes jeg den skal det. Så synes jeg du skal podes fra urinrøret for nogle bakterier, som hedder Ureaplasma og Mycoplasma. De kan godt give den slags symptomer Hvis alt er negativt - inkl en gynækologisk undersøgelse - og symptomerne bliver ved, må din læge sende dig videre til en urolog.
Already Registered? Login Here
fredag, 24. maj 2024

Captcha Image