Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Undersøgelse for blærebetændelse afslørede celleforandringer

For nogle år siden blev en da 53-årig kvinde henvist med tilbagevendende blærebetændelser. Hun havde født en gang. Menstruationerne stoppede 5 år tidligere.

Det seneste år havde hun haft 4-5 blærebetændelser.

Der var en normal gynækologisk undersøgelse, bortset fra tørre slimhinder.

Hun blev sat i behandling med Vagifem (østrogen stikpiller) samt Roseberry-piller.

I forbindelse med undersøgelsen fik hun taget en celleprøve, som viste mistanke om svære celleforandringer.

Der blev foretaget vævsprøver fra livmoderhalsen, som dog heldigvis kun viste lette celleforandringer. Samtidig startede hun på HPV-vaccine.

Celleforandringerne forsvandt spontant og efter et år blev hun frikendt.

Endnu et år senere kom hun til check og ny celleprøve. Denne var normal, men nu fandt jeg ved UL-scanning en 4 cm stor cyste på venstre æggestok. Den lignede mest en såkaldt tvilling (dermoidcyste). En sådan cyste kan indeholde væv fra mange forskellige organer; nervevæv, skjoldbruskkirtel og sågar hele tænder!

For en sikkerheds skyld sendte jeg hende på hospitalet, hvor hun fik fjernet begge æggestokke og æggeledere. Mikroskopien viste som ventet dermoidcyste.

I forbindelse med operationen kiggede man ”den anden vej” dvs op mod lever, milt og mavesæk og der fandt man en svulst på mavesækkens yderside.

Hun blev overgivet til mave-tarm-kirurgerne, som fjernede svulsten som viste sig at være en såkaldt GIST-svulst (Gastro-Intestinal Stromal Tumor).

Det ser ud til, at svulsten blev fjernet i tide. Hun slap for efterbehandling og da jeg så hende 2 år senere, var hun velbefindende.

 

Moralen er: Uanset hvad man bliver henvist for, kan der findes andre ting. Nogle bliver fundet i tide!

Gør op med dårlige mentale vaner
Byld i underlivet
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
fredag, 24. maj 2024

Captcha Image