Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Uregelmæssige blødninger på minipiller

Uregelmæssige blødninger på minipiller

En 43-årig kvinde mødte for at få råd om prævention. Hun havde allerede 4 børn og havde været igennem 3 provokerede aborter, så det var vel på høje tid.

Først foreslog jeg at enten hun eller hendes mand kunne blive steriliseret. Det afviste hun pure – hun havde foreslået sin mand det, men han hører til typen (som mange mænd gør), at de tror den falder af, hvis de bliver steriliserede. Hun selv var bange for narkose.

Da hun var noget overvægtig (BMI 33) og desuden røg 10 cigaretter daglig, var p-piller heller ikke nogen god idé p.g.a risikoen for blodpropper.

Læs også: Ekstremt overvægtige skal passe på p-pillerne

Hun havde prøvet spiral og var blevet gravid med den og selv om jeg argumenterede for hormonspiral, så prellede det af på hende.

Det endte med, at jeg foreslog minipiller og det gik hun med til at prøve. Mange tror, at minipiller skal tages på præcis samme tidspunkt hver dag, dette er ikke tilfældet mere.

 

I Danmark findes kun 2 slags minipiller tilbage på markedet – Mini-Pe og Cerazette. Minipiller indeholder kun et hormon – et gestagen – og kan bruges af kvinder som er i risiko for eller som har haft blodpropper i ben eller lunger.

 

Jeg bad hende melde tilbage efter 3-4 måneder. Hun skrev efter ½ år, at hun for så vidt havde det OK på pillerne, men at hun i starten pletblødte en del og havde ”menstruation” nærmest hver 14. dag. Nu var det gået over i den anden grøft, så nu havde hun ikke blødt i 2 måneder. Da hun jo bliver meget nemt gravid, havde hun taget en graviditetstest, som var negativ.

Hun var indstillet på, at fortsætte med minipillerne og håbede at de lange intervaller mellem menstruationerne ville vare ved.

 

Moralen er: Der findes en form for prævention for enhver smag.

Byld i underlivet
Nytårsfortsæt eller livsopgave: Sådan vinder du ka...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 20. april 2024

Captcha Image