Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Voksne kvinder skal også vaccineres mod HPV

Voksne kvinder skal også vaccineres mod HPV

For nylig kom en kvinde på godt halvtreds til klinikken. Hun var blevet skilt for et år siden, fordi hendes mand havde fundet en yngre model. I vrede og desperation havde hun kastet sig ud på det fri marked og havde bl.a. datet en hel del via internettet.

Nu havde hun opdaget nogle små knopper i underlivet og havde også de sidste dage fået voldsom svie og kløe ved skedeindgangen.

Ved den gynækologiske undersøgelse viste de små knopper sig at være kondylomer (kønsvorter), der sad både udvendigt og inde på livmoderhalsen.

Det, hun havde bemærket som svie og kløe, var et herpesudbrud på et ca. 5-kronestort område.

Herpes ses først som en masse små blærer, som klør. Når der går hul på dem, svier det og gør ondt. Det kan især være overordentlig smertefuldt, når man tisser, hvis udbruddet sidder i nærheden af urinrøret, eller urinen rammer området med blærer.

Ved undersøgelsen tog jeg også en celleprøve fra livmoderhalsen, som hun var blevet indkaldt til via Folkeundersøgelsen.

I første omgang fik hun behandling for herpesudbruddet; tabletter og lokalbedøvende gelé.

Hun kom igen 14 dage senere, hvor jeg fjernede kønsvorterne. De fleste blev klippet af i lokalbedøvelse, nogle helt små blev penslet.

I mellemtiden var der kommet svar på celleprøven, som viste mistanke om svære celleforandringer, og det endte med, at hun også skulle have foretaget en kegleoperation.

Så moralen er, at hvis du efter mange år skal ud på det fri marked, så sørg for at blive vaccineret mod HPV-sygdomme (celleforandringer og kønsvorter). Herpes kan desværre ikke forebygges.

Er du patient eller pengemaskine?
Kan man more sig uden kalorier?
 

Comments 2

Gæst
Gæst - Susan on Onsdag, 12. november 2014 22:00
Vaccine mod herpes

Ved du om der snart kommer en vaccine mod herpes - læste på http://www.forkoelelsessaar.dk/ at der var en vaccine på vej, men der kunne gå 5-10 år. Kan det passe at der går så lang tid? Der må da blive forsket i det?

Ved du om der snart kommer en vaccine mod herpes - læste på www.forkoelelsessaar.dk/ at der var en vaccine på vej, men der kunne gå 5-10 år. Kan det passe at der går så lang tid? Der må da blive forsket i det?
Gæst
Gæst - Christine Felding on Torsdag, 13. november 2014 11:32
Gynækolog

Hej
Jeg ved at der bliver forsket i det. Problemet er, at herpesvirus muterer hele tiden - altså ændrer genmasse, så det er utroligt vanskeligt at lave en vaccine desværre. Så derfor kan der sagtens gå 5-10 år.

Hej Jeg ved at der bliver forsket i det. Problemet er, at herpesvirus muterer hele tiden - altså ændrer genmasse, så det er utroligt vanskeligt at lave en vaccine desværre. Så derfor kan der sagtens gå 5-10 år.
Already Registered? Login Here
Gæst
Fredag, 24. marts 2023

Captcha Image