Skip to main content

Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...

Voldsomme blæresmerter behøver ikke være betændelse

Voldsomme blæresmerter behøver ikke være betændelse

Der er ingen grund til at finde sig i smerter. De har altid en årsag. Det understreger en nylig sag, hvor en 67-årig kvinde kom og klagede over smerter i blæren.

Hun havde født fire børn, havde ikke haft problemer i overgangsalderen og havde ikke fået hormoner. Nu havde hun de sidste 5-8 år haft tiltagende smerter i blæren, ikke kun ved vandladning. En gang i mellem var der også blod i urinen.

Urinen var blevet undersøgt adskillige gange, og der var aldrig bakterier i. Hun tissede også rigtig mange gange hver dag (ofte 15-20 gange), og det gjorde ondt hver gang.

Nogle havde antydet, at hendes problem måske sad et andet sted – mellem ørerne!

Den gynækologiske undersøgelse var helt normal. Blæren så også normal ud, og da der var en smule blod i urinen, foretog jeg en kikkertundersøgelse af blæren, som var helt normal.

Jeg synes dog hendes symptomer var så slemme, så jeg sendte hende videre til en urolog (specialist i urinvejssygdomme) for at få foretaget en biopsi fra blærevæggen.

Det fik hun gjort, og svaret bekræftede min mistanke: Hun havde IC, Interstitiel cystit.

Det er en ret sjælden sygdom, selv om man mener, at der er langt flere, der lider af den uden at være i behandling. 90 % af patienterne er kvinder.

Biopsien viste et øget antal såkaldte mastceller i blærevæggen. Mastceller er en slags allergi-celler, så en del af behandlingen er allergimedicin. Mange får også blæreskylninger med Gepan – et stof, som beskytter slimhinden i blæren. Jeg gjorde mit ved at sætte hende i lokal hormonbehandling.

Den fortsatte behandling foregår på en urologisk afdeling, og det er ofte en livslang behandling.

Se også: www.icforeningen.dk

Moralen er: Hvis man har svære smerter, skal man ikke affinde sig med at være ”tosset.”

Jeg er SÅ træt af sundhedssnak
Din krop er dit tempel
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
lørdag, 18. maj 2024

Captcha Image