Bliv ved med at lære er et af de vigtigste råd til at bevare hukommelsen.

7 råd til at bevare hukommelsen

 

Med alderen ændrer hukommelsen sig, og mange oplever, de bliver mere glemsomme. Med nogle simple tricks kan du selv gøre en indsats for at huske bedre.

Du har sikkert oplevet, at du er gået ud i køkkenet, og når du er der, kan du ikke huske, hvorfor du gik derud. Det kan også være, du lige pludselig ikke kan huske et ellers velkendt navn eller glemmer en aftale. Såkaldte hukommelseshuller kan forekomme i alle aldre, men vi har en tendens til at lade os gå på af dem, når vi bliver ældre, fordi vi frygter, at de er et tegn på demens eller tab af intellektuel funktion.

Faktum er, at et betydeligt hukommelsestab hos ældre mennesker ikke er en normal del af aldringen, men skyldes organiske lidelser, hjerneskade, eller neurologisk sygdom, hvor Alzheimers er blandt de mest frygtede.

De fleste af de flygtige hukommelsesproblemer, som vi oplever med alderen, afspejler normale ændringer i hjernens struktur og funktion. Ændringerne kan bremse nogle kognitive processer, som gør det sværere at lære nye ting hurtigt, eller de giver distraktioner, der kan forstyrre hukommelse og indlæring.

Ændringerne kan være frustrerende og føles irriterende, når vi har brug for at lære nye færdigheder, men takket være årtiers forskning, er der forskellige tricks, man kan bruge til at beskytte og skærpe sindet. 

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?