Et dagligt glas rødvin eller en øl kan reducere risikoen for sygdom i alderdommen pga. mindre inflammation.Et dagligt glas rødvin eller en øl kan reducere risikoen for sygdom i alderdommen pga. mindre inflammation.

Alkohol reducerer betændelse i alderdommen

Moderate mængder alkohol kan reducere din risiko for sygdom og andre aldersrelaterede problemer - bl.a. hjertekarsygdomme.

 

Det viser en ny undersøgelse fra det University of Central Florida, der har undersøgt helbredstilstanden hos 3.200 ældre over 65 år og sammenlignet med deres alkohol-forbrug.

Resultaterne viste, at voksne, der drak moderat (1-2 genstande dagligt) havde lavere niveauer af betændelse og var mindre skrøbelige end deltagere, der ikke drak eller drak meget.

Tidligere undersøgelser har antydet, at ninflammationsniveauet stiger med alderen, og at det er dette, der bidrager til aldersrelateret skrøbelighed og sygdom.

Den nye undersøgelse understreger flere og flere tegn på, at et moderat alkoholforbrug forbedrer helbredet i alderdommen ved at reducere inflammation, når det måles i form af niveauet af C-reaktivt protein (CRP), der er en pro-inflammatorisk markør.

Ifølge medforfatter Dr. Luigi Ferrucci fra National Institute on Aging - en del af National Institutes of Health - kan denne reduktion i inflammation medføre betydelige helbredsfordele for ældre voksne.

Hjertekar | okt 08, 2015

Overvægt beskytter kvinder med hjertesvigt

Overvægtige og let fede kvinder med hjerteproblemer lever betydeligt længere end…

Som et eksempel peger forskerne på en undersøgelse foretaget af Dr. Luc Djoussé fra Harvard Medical School i Boston, Massachussetts, der fandt en sammenhæng mellem moderat alkoholindtag og bedre hjertekar-helbred.

Dr. Djoussés undersøgelse er baseret på en analyse af data fra mere end 26.000 voksne, der var en del af Womens Health Study.

Sammenlignet med afholdsfolk og storforbrugere medførte et moderat alkoholforbrug på 5-14.9 gram alkohol dagligt svarende til et lille glas vin eller en flaske øl en meget lavere risiko for hjertekar-sygdomme.

Hvad mere er identificerede undersøgelsen en reduktion af markører for inflammation på 21 procent for moderat drikkende sammenlignet med afholdende og lejlighedsvis drikkende. Sammenlignet med storforbrugere havde moderat drikkende en reduktion i inflammationsmarkører på 13 procent.

Forskerne vil dog ikke ligefrem opfordre afholdsfolk til at begynde at drikke.

Alder | maj 21, 2014

Find en mening med livet og lev længere

Jo ældre vi bliver desto vigtigere er det, at vi finder et formål med livet. Ikke mindst…

"Selv om beviserne vokser for at regelmæssig indtagelse af små mængder alkohol, især rødvin, kan have gavnlige virkninger på sundheden, er der stadig nogle tvivl om hvorvidt denne beskyttende sammenhæng vist i befolkningsundersøgelser skyldes at syge mennesker holder sig fra alkohol.

Der er behov for længerevarende undersøgelser for at kaste yderligere lys over dette spørgsmål," siger Dr. Luigi Ferrucci i tidsskriftet Age and Aging.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?