Ansigtsøvelser kan få dig til at se meget yngre ud

Daglige ansigtsøvelser kan på mindre end et halvt år få dig til at se næsten tre år yngre ud.

 

Det antyder en ny undersøgelse fra Northwestern University i Illinois, USA, hvor forskere sørgede for at instruere kvinder på omkring 50 år i at lave ansigtsøvelser i 30 minutter dagligt i 20 uger.

Forskerne fik samtidig en to dermatologer til at vurdere kvindernes alder ud fra deres ansigt ved starten, midt i og ved slutningen af studiet.

Øvelserne medførte blandt andet fyldigere øvre og nedre kinder.

"Resultaterne tyder på, at ansigtsøvelser kan forbedre ansigtsudseende og reducere nogle synlige tegn på aldring," siger dr. Murad Alam, der er næstformand og professor i dermatologi ved Northwestern University Feinberg School of Medicine og hovedforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i tidsskriftet JAMA Dermatology.

"Øvelserne forstørrer og styrker ansigtsmusklerne, så ansigtet bliver fastere og mere tonet og formet som et yngre ansigt."

"Hvis man antager, at resultaterne bliver bekræftet i en større undersøgelse, har vi nu en billig, ikke-giftig måde at komme til at se yngre ud eller forøge effekten af andre kosmetiske eller anti-aging-behandlinger," sagde Alam.

Når ansigtet aldrer går hudens elasticitet tabt og fedtpuder mellem musklerne og huden bliver tyndere. Fedtpuderne passer sammen som et puslespil og giver ansigtet meget af sin form. Når huden begynder at hænge, svinder fedtpuderne ind og glider ned, hvilket får ansigtet til at falde ned.

"Men hvis musklerne under huden bliver større, får huden mere fylde, og den stærkere muskel ser ud til at gøre ansigtsformen mere fuld," siger seniorforsker Emily Poon, en assisterende forskningsprofessor i dermatologi ved Feinberg.

"Muskelvæksten øger ansigtsvolumen og modvirker virkningerne af aldersrelateret fedtudtynding og at huden falder ned."

Kvinderne i undersøgelsen gennemgik to gange 90 minutters træningsøvelser med en instruktør i ansigtsøvelser. Hjemme fortsatte de med at udføre disse øvelser i 20 uger. I de første otte uger lavede de øvelserne dagligt i 30 minutter. I de sidste 12 uger lavede de øvelserne hver anden dag i 30 minutter.

"Ansigtsøvelser kunne være at rynke og klemme kinderne," siger Alam.

"Der er mange muskler, der kollektivt tillader bevægelse af kinderne, og vores undersøgelse viste, at man ved at opbygge dem får den øvre og den nedre kind til at se bedre ud."

Deltagerne lærte og udførte 32 forskellige ansigtsøvelser, hver i ca. et minut. Den ene er Kindløfteren i seks trin:

  1. åben munden og form den som et O
  2. læg øverste læbe over tænderne
  3. smil for at løfte kindens muskler op
  4. læg fingrene let på toppen af ​​kinden
  5. slap af i kindmusklerne for at sænke dem og stram op igen
  6. gentag ved at sænke og løfte kinderne

En anden øvelse er Den glade kindskulptør i fire trin:

  1. smil uden at vise tænder
  2. stram læberne
  3. smil så kindmusklerne tvinges opad
  4. skub med fingrene læbernes hjørner op mod ​​kinderne og hold i 20 sekunder

Af de 27 deltagere, der oprindeligt blev rekrutteret, udførte 16 alle øvelserne i hele studiets varighed, så forfatterne erkender at det vil kræve en større undersøgelse at verificere resultaterne.

Det primære resultatmål var vurdering af standardiserede fotografier før og efter ansigtsøvelserne. De to dermatologer vurderede billederne ved hjælp af en standardiseret ansigts aldringsskala (Merz-Carruthers Facial Aging Photoscales). Dermatologerne kiggede særskilt på 19 funktioner i ansigtet og vurderede dem alle på tre forskellige tidspunkter: i starten, i uge otte og i uge 20.

De vurderede også hver deltagers alder. Forskerne spurgte desuden deltagerne hvor glade de var med resultaterne.

Dermatologerne fandt, at den øvre og nedre kinds især blev forbedret som følge af øvelserne. Derudover faldt deres opfattelse af den gennemsnitlige alder i løbet af undersøgelsen fra 50,8 år ved starten til 49,6 år efter otte uger og derefter til 48,1 år efter 20 uger.

"Det er næsten et treårigt fald i aldersudseende over en 20-ugers periode," siger Alam.

Deltagerne var også meget tilfredse med resultaterne og bemærkede forbedringer på næsten alle ansigtsområder, der blev vurderet.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?