Jo stærkere muskler du har, desto større chance har du for at leve længere.

Muskler sikrer dig et langt liv

 

Hører du til en af de mange kvinder, der er meget fokuseret på din vægt og BMI, skal du måske helt ændre dit fokus. Din sundhed handler måske slet ikke om vægt.

Det ser nemlig ud til, at jo flere muskler du har, desto mindre er din risiko for at dø for tidligt.

En gruppe forskere har undersøgt data fra flere end 3.600 voksne, som i forvejen var med i en omfattende amerikansk undersøgelse ’U.S. National Health and Nutrition Examination Survey’.

Som en del af undersøgelsen, gennemgik deltagerne en test, der fastlagde deres muskelmasse, altså hvor mange muskler de havde i forhold til hvor høje de var.

Undersøgelsen løb fra 1988 til 1994, og forskerne fulgte op i 2004, hvor de undersøgte, hvor mange af deltagerne der var døde af naturlige årsager og hvor mange muskler de havde. Dem med højest niveau af muskelmasse havde en 20 procent lavere risiko for at dø i forhold til dem, der havde færrest muskler.

”Med andre ord, så er det sådan, at jo større muskelmasse, desto lavere risiko for at dø for tidligt,” siger lederen af undersøgelsen dr. Arun Karlamangla, der er associeret professor på afdelingen for genetik på University of California.

”Så i stedet for udelukkende at bekymre os om vægt og BMI, burde vi i højere grad forsøge at øge muskelmassen,” sagde han ved offentliggørelsen.

Fokus på musklerne

Undersøgelsen, der blev offentliggjort af American Journal of Medicine, omfattede mandlige forsøgspersoner i alderen fra 55 år og kvindelige fra 65 år eller ældre.

Resultaterne er efter forskernes mening en del af den voksende dokumentation for, at hele kroppens sundhedstilstand er en bedre indikator for sundhed, sygdom og for tidlig død end BMI er.

Mange tidligere undersøgelser har ved udelukkende at se på BMI kunnet dokumentere sammenhængen mellem overvægt og for tidlig død. Men denne nyeste undersøgelser indikerer, at læger i højere grad bør fokusere på at hjælpe deres ældre patienter med at øge muskelmassen frem for udelukkende at se på BMI.

Men undersøgelsen kan dog kun dokumentere, at der er en sammenhæng mellem muskelmasse og død. Ikke hvordan sammenhængen er.

Forskerne ønsker desuden også, at hvilken type og hvor mange øvelser, der er mest effektive til at øge muskelmassen blandt ældre.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?