Hedeturen kan påvirke dit arbejde

Kvinder med alvorlige hedeture føler også at de har et dårligere helbred generelt.
 

Hvis du er alvorligt ramt af hedeture i forbindelse med overgangsalderen, kan du godt regne med, at det er forbundet med lavere produktivitet på arbejdet og højere forbrug af sundhedsvæsenets ydelser.

Det viser en undersøgelse, hvor forskere tjekkede data fra 3.200 kvinder i alderen mellem 45 og 70, som alle havde det til fælles, at de hverken havde haft menstruation eller pletblødning i mere end et år.

Læs også: Forskere tæt på at løse hedeturenes gåde

Forskerne delte kvinderne op i fire grupper, alt efter, hvor hårdt ramt kvinderne var af hedeture. Og efter at have taget højde for andre forskelle i kvindernes livsbetingelser og helbred, fandt forskerne frem til, at de kvinder, som havde voldsomme og moderate hedeture, også følte, at de havde et dårligere helbred end dem med få eller ingen symptomer.

Med hensyn til de kvinder, der havde alvorlige hedeture, viste det sig også, at deres indsats på arbejde i høj grad var påvirket negativt.

Læs også: 10 råd til at leve med hedeture

Omkring 40 pct. af kvinderne havde hedeture i mere end syv år, og op imod 15 pct. havde hedeture i længere end 15 år. Og forskerne opdagede, at effekterne af hedeture var særligt signifikante hos kvinder, hvor symptomerne varede i mange år.

Undersøgelsen er fra 2012 og foretaget af U.S. National Health and Wellness Survey og offentliggjort i magasinet Menopause.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?