Hvis man bare kunne glemme at man har hedeture.

Hedeture kan medføre hukommelses-problemer

 

Har du svært ved at huske ting i forbindelse med at du har hedeture, så viser en ny undersøgelse, at du faktisk kan have hukommelsesproblemer.

En ny undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Menopause bekræfter med objektive test, at kvinder med hedeture i overgangsalderen kan få hukommelsesproblemer.

Tidligere undersøgelser har ikke været entydige i resultaterne - nogle viste at hedeture var relateret til problemer med hukommelsen og andre gjorde ikke.

Andre undersøgelser viste, at selv om der var en sammenhæng mellem hedeture og at kvinder sagde, at de havde problemer med hukommelsen, så kunne objektive test ikke bekræfte det.

Negative følelser

Derfor lavede forskere fra University of Illinois og Northwestern University i Chicago otte test af 68 kvinders opmærksomhed og hukommelse.

Kvinderne var i alderen 44 til 62 og havde mindst 35 hedeture om ugen.

Kvinderne besvarede også spørgeskemaer om deres overgangsalder-symptomer, humør og hukommelse.

Læs også: Hukommelsessvigt kan skyldes overgangsalderen

Resultaterne viste at kvinder, der sagde, at de havde problemer med hukommelsen, også rent faktsik havde det. Og jo værre hedeture, de havde, jo værre klarede de sig i testene, ligesom kvinder med flere hedeture brugte længere tid på hukommelses-testen end kvinder, der havde færre hedeture.

Desuden klarede kvinder, der havde flest negative følelser, sig værre i testene end kvinder, der havde færre negative følelser i forbindelse med hedeturene.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?