Selv om det måske ikke altid er vigtigt at være åleslank, så viser alle undersøgelser, at det er vigtigt at være i form.Selv om det måske ikke altid er vigtigt at være åleslank, så viser alle undersøgelser, at det er vigtigt at være i form.

4 livsvigtige grunde til IKKE at tabe sig

Gigtpatienter med et lavt BMI har ikke bare en højere dødelighed end patienter med et højere BMI, men vægttab øger også patienternes risiko for at dø tidligere.

 

Det viser en ny undersøgelse fra bl.a. University of Pennsylvania , der understreger, at det ikke er nogen fordel at være alt for slank.

Undersøgelsen viste også, at jo hurtigere man tabte sig, des større risiko for tidlig død. Resultaterne tyder på, at patienter med leddegigt, der oplever utilsigtet vægttab bør overvåges nøje.

Undersøgelsen er bare den sidste af mange, der viser at det ikke nødvendigvis er bedre at være slank eller at gå på slankekur i forhold til at være lettere overvægtig.

Det ser i hvert fald ud til at være tilfældet for midaldrende, der tilsyneladende har godt af lidt sul på kroppen.

Forskerne kalder det fedmeparadokset, selv om det faktisk burde kaldes overvægtsparadokset. For undersøgelserne viser oftest, at det måske ikke gør så meget, at veje lidt for meget, men at decideret fedme ikke er bedre end at være normalvægtig.

Forskerne har svært ved at komme med forklaringer på paradokset, der strider mod den generelle opfattelse af at overvægt belaster kroppen og øger risikoen for sygdom.

Her er 3 andre undersøgelser,  der viser at det er bedre at være lettere overvægtig på visse tidspunkter af livet.

Tags: dødelighed, overvægt, leddegigt, diabetes

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?